Hoe u twee-factorenauthenticatie inschakelt voor uw Google-account met Google Authenticator

Inhoudsopgave:

Hoe u twee-factorenauthenticatie inschakelt voor uw Google-account met Google Authenticator
Hoe u twee-factorenauthenticatie inschakelt voor uw Google-account met Google Authenticator
Anonim

Klik in het gedeelte Wachtwoord en aanmeldingsmethode op "2-stapsverificatie".

Afbeelding

Er verschijnt een inleidend scherm met informatie over authenticatie in twee stappen. Klik op "Aan de slag" om door te gaan.

Afbeelding

Voer uw wachtwoord in voor uw Google-account en druk op Enter of klik op "Aanmelden".

Afbeelding

Google laat ons verificatie via de telefoon instellen, ook al gebruiken we de app. Het telefoonnummer dat we nu invoeren, wordt later ons back-uptelefoonnummer. U kunt de code ontvangen via een sms of spraakoproep. Klik op "Probeer het" om een ​​code naar je telefoon te sturen.

Afbeelding

Als je meldingen hebt ingesteld voor sms-berichten op je telefoon, zie je een melding met de verificatiecode.

Afbeelding

Als je geen meldingen hebt ingeschakeld voor sms-berichten, kun je naar je sms-app gaan en daar de verificatiecode bekijken.

Afbeelding

Na ontvangst van de verificatiecode, voer deze in op het scherm Bevestig dat het werkt en klik op "Volgende".

Afbeelding

Je zou een scherm moeten zien dat je vertelt dat het werkte. Klik op "Inschakelen" om het inschakelen van authenticatie in twee stappen te voltooien.

Afbeelding

Tot nu toe is het spraak- of sms-bericht de standaard tweede stap. We zullen dat in de volgende sectie veranderen.

Afbeelding

Log nu uit bij uw Google-account en log vervolgens weer in. U wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren…

Afbeelding

…en dan ontvang je net als voorheen een sms met een 6-cijferige code. Voer die code in op het authenticatiescherm in twee stappen dat wordt weergegeven.

Afbeelding

Google Authenticator inschakelen

Nu we authenticatie in twee stappen hebben ingeschakeld en je telefoon hebben verbonden met je Google-account, gaan we Google Authenticator instellen. Klik op de pagina authenticatie in twee stappen in uw browser op "Instellen" onder de Authenticator-app.

Afbeelding

Selecteer in het dialoogvenster dat wordt weergegeven het type telefoon dat u hebt en klik op "Volgende".

Afbeelding

Het scherm "Authenticator instellen" wordt weergegeven met een QR-code of streepjescode. We moeten dit scannen met de Google Authenticator-app…

Afbeelding

…dus installeer nu de Google Authenticator-app op je telefoon en open de app.

Afbeelding

Tik op het hoofdscherm van Authenticator op het plusteken bovenaan.

Afbeelding

Tik vervolgens op 'Barcode scannen' in de pop-up onder aan het scherm.

Afbeelding

Je camera is geactiveerd en je ziet een groen vak. Richt dat groene vak op de QR-code op je computerscherm. De QR-code wordt automatisch gelezen.

Afbeelding

Je ziet je nieuw toegevoegde Google-account in de Authenticator-app. Noteer de code voor het account dat u zojuist hebt toegevoegd.

Afbeelding

Na het toevoegen van het account aan Google Authenticator, moet je de gegenereerde code invoeren. Als de code bijna verloopt, wacht u tot deze verandert, zodat u genoeg tijd heeft om deze te typen.

Ga nu terug naar uw computer en klik op "Volgende" in het dialoogvenster Authenticator instellen.

Afbeelding

Voer de code van de Authenticator-app in het dialoogvenster Authenticator instellen in en klik op "Verifiëren".

Afbeelding

Het dialoogvenster Gereed wordt weergegeven. Klik op "Gereed" om het te sluiten.

Afbeelding

De Authenticator-app wordt toegevoegd aan de lijst met tweede verificatiestappen en wordt de standaard.

Afbeelding

Het telefoonnummer dat u eerder hebt ingevoerd, wordt uw back-uptelefoonnummer. U kunt dit nummer gebruiken om een ​​authenticatiecode te ontvangen als u ooit de toegang tot de Google Authenticator-app verliest of uw apparaat opnieuw formatteert.

Inloggen

De volgende keer dat u zich aanmeldt, moet u de huidige code van uw Google Authenticator-app opgeven, op dezelfde manier waarop u de code heeft opgegeven die u eerder in dit artikel in een sms-bericht hebt ontvangen.

Afbeelding

Back-upcodes genereren en afdrukken

Google biedt afdrukbare back-upcodes waarmee u kunt inloggen, zelfs als u de toegang tot zowel uw mobiele applicatie als uw back-uptelefoonnummer kwijtraakt. Om deze codes in te stellen, klikt u op "Setup" onder Back-upcodes in het gedeelte Alternatieve tweede stap instellen.

Afbeelding

Het dialoogvenster Bewaar uw back-upcodes wordt weergegeven met een lijst van 10 back-upcodes. Print ze uit en bewaar ze veilig - je wordt buitengesloten van je Google-account als je alle drie de authenticatiemethoden verliest (je wachtwoord, verificatiecodes op je telefoon en back-upcodes). Elke back-upcode kan maar één keer worden gebruikt.

Afbeelding

Als uw back-upcodes op enigerlei wijze zijn gecompromitteerd, klikt u op "Nieuwe codes ophalen" om een ​​nieuwe lijst met codes te genereren.

Nu zie je back-upcodes in de lijst onder Je tweede stap op het 2-stapsverificatiescherm.

Afbeelding

Toepassingsspecifieke wachtwoorden maken

Verificatie in twee stappen verbreekt e-mailclients, chatprogramma's en al het andere dat het wachtwoord van uw Google-account gebruikt. U moet een applicatiespecifiek wachtwoord maken voor elke applicatie die geen authenticatie in twee stappen ondersteunt.

Klik in het scherm Aanmelden en beveiliging op "App-wachtwoorden" onder Wachtwoord en inlogmethode.

Afbeelding

Klik in het scherm App-wachtwoorden op de vervolgkeuzelijst "App selecteren".

Afbeelding

Selecteer een optie in de vervolgkeuzelijst Selecteer app. We hebben "Overig" geselecteerd, zodat we de naam van het app-wachtwoord kunnen aanpassen.

Afbeelding

Als je Mail, Agenda, Contacten of YouTube hebt gekozen, selecteer je het apparaat in de vervolgkeuzelijst 'Apparaat selecteren'.

Afbeelding

Als je "Overig" hebt gekozen in de vervolgkeuzelijst Selecteer app, wordt de vervolgkeuzelijst Apparaat selecteren overgeslagen. Voer een naam in voor de app waarvoor u een wachtwoord wilt genereren en klik vervolgens op "Genereren".

Afbeelding

Het dialoogvenster Gegenereerd app-wachtwoord wordt weergegeven met een app-wachtwoord dat u kunt gebruiken om uw Google-account-apps en -programma's in te stellen, zoals e-mail, agenda en contacten. Voer het opgegeven wachtwoord in de applicatie in in plaats van uw standaardwachtwoord voor dit Google-account. Wanneer u klaar bent met het invoeren van het wachtwoord, klikt u op "Gereed" om het dialoogvenster te sluiten. U hoeft dit wachtwoord niet te onthouden; je kunt later altijd een nieuwe aanmaken.

Afbeelding

Alle namen van de app-wachtwoorden die u hebt gegenereerd, worden weergegeven op het scherm App-wachtwoorden. Als een app-wachtwoord wordt gecompromitteerd, kunt u het op deze pagina intrekken door op "Intrekken" te klikken naast de app-naam in de lijst.

Afbeelding

Op het scherm Aanmelden en beveiliging, onder Wachtwoord en inlogmethode, wordt het aantal app-wachtwoorden weergegeven dat u hebt gemaakt. U kunt nogmaals op App-wachtwoorden klikken om nieuwe wachtwoorden te maken of bestaande in te trekken.

Afbeelding

Deze wachtwoorden geven toegang tot je hele Google-account en slaan de twee-factor-authenticatie over, dus bewaar ze veilig.

De Google Authenticator-app is open source en gebaseerd op open standaarden. Andere softwareprojecten, zoals LastPass, zijn zelfs begonnen met het gebruik van Google Authenticator om hun eigen tweefactorauthenticatie te implementeren.

Je kunt ook de nieuwe codeloze tweefactorauthenticatie van Google instellen voor je account, als je liever geen code invoert.

Populair onderwerp