Hoe de zoekfunctie van Facebook te gebruiken om iets of iemand te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe de zoekfunctie van Facebook te gebruiken om iets of iemand te vinden
Hoe de zoekfunctie van Facebook te gebruiken om iets of iemand te vinden
Anonim

Natuurlijk is het zeldzaam om de exacte persoon die je zoekt bij de eerste poging te vinden, daarom kun je op Facebook andere criteria gebruiken. U kunt bijvoorbeeld iemands naam en plaats typen, en Facebook zal uitzoeken wat u bedoelt.

Afbeelding

Je kunt in principe elk attribuut specificeren en Facebook zal inzoomen, ervan uitgaande dat degene die je zoekt deze informatie openbaar maakt. U kunt bijvoorbeeld iemands naam typen en:

  • De plaats waar ze wonen, of vroeger woonden.
  • Iemands carrièretitel, bijv. "Boer" of "Journalist".
  • De plek waar ze werken, of vroeger werkten.
  • Alle scholen die ze in het verleden hebben bezocht, of momenteel bijwonen.
  • Elke organisatie waarbij de persoon is aangesloten, inclusief kerken of non-profitorganisaties.

Neem deze stukjes informatie op en Facebook zal proberen mensen te vinden die aan alle vermelde criteria voldoen. Het kan die informatie verrassend goed ontleden.

In sommige gevallen heb je niet eens een naam nodig. Als u bijvoorbeeld bij Jack's Coffee Shop werkt, kunt u zoeken naar "Jack's Coffee Shop-medewerkers" en door een lijst bladeren met mensen die publiekelijk hebben aangegeven daar te werken. Of als je iemands e-mailadres hebt, kun je daar naar zoeken om hun Facebook-profiel te vinden.

Je kunt zelfs zoeken naar groepen mensen op basis van dit soort criteria. "Friends in Los Angeles" laat je bijvoorbeeld al je Facebook-vrienden zien die in Los Angeles wonen - perfect voor het plannen van al je uitstapjes bij je volgende bezoek.

Zoeken naar specifieke berichten

Heb je ooit gemerkt dat je een specifiek Facebook-bericht of -gesprek van een paar maanden of zelfs jaren geleden probeerde terug te vinden? De zoekopdracht van Facebook kan daarbij helpen. Typ gewoon een paar trefwoorden uit het gesprek in de zoekfunctie en klik vervolgens op een van de knoppen 'Geplaatst door' in de linkerkolom.

Afbeelding

In dit voorbeeld vond ik een belangrijk bericht dat ik een paar maanden geleden schreef, maar je zou deze functie kunnen gebruiken om allerlei dingen te vinden. Misschien is er een foto van je kleindochter, of een specifiek recept, waarvan je je herinnert dat je er langs hebt gescrolld, maar die je niet kunt terugvinden. Dit kan je helpen die dingen te vinden. U kunt zelfs op de knop "Kies een bron" klikken als u weet wie precies het item heeft gepost waarnaar u op zoek bent.

Afbeelding

Als dit niet genoeg is, moet je ook de optie hebben om een ​​reeks datums op te geven, of de fysieke locatie van waaruit het bericht is gemaakt.

Zoeken naar pagina's

Er zijn andere dingen waarnaar u bijvoorbeeld op Facebook-pagina's zoekt. Als u naar de officiële pagina van een organisatie wilt zoeken, typt u gewoon de naam ervan. Het hoogste resultaat is meestal officieel.

Afbeelding

Zie je dat blauwe vinkje naast de naam van de pagina? Dat betekent dat het een officiële pagina is. Als u ook een aantal niet-officiële pagina's wilt vinden die u leuk vindt, klikt u op het tabblad 'Pagina's' boven de zoekresultaten.

Afbeelding

Hiermee kun je elke pagina op Facebook doorzoeken en het is een geweldige manier om nieuwe openbare pagina's te vinden die het bekijken waard zijn.

Zoeken naar de nieuwste koppen

Facebook is waarschijnlijk geen geweldige plek om je nieuws te krijgen, maar het tabblad 'Laatste' zal je een aantal recente berichten laten zien die betrekking hebben op wat je zoekopdracht ook is.

Afbeelding

Als je wilt weten wat er gebeurt met betrekking tot een bepaald onderwerp, is dit een snelle manier om gesprekken hierover op Facebook te bekijken.

Wis uw zoekgeschiedenis

Als je begint te zoeken, merk je misschien dat je hele zoekgeschiedenis door Facebook wordt opgeslagen voor toekomstig gebruik. Dit kan praktisch zijn: als je veel naar hetzelfde zoekt, kan Facebook je sneller aanbevelingen geven. Maar het kan ook een beetje eng aanvoelen. Als u dit wilt wissen, klikt u op de knop "Bewerken" rechts van de zoekbalk.

Afbeelding

Hiermee gaat u naar de pagina met zoekgeschiedenis, waar u een link 'Geschiedenis wissen' vindt.

Afbeelding

Klik hierop en Facebook zal al je zoekgeschiedenis verwijderen, waardoor mogelijk allerlei dingen worden verborgen waar je in de eerste plaats niet naar had moeten zoeken.

Populair onderwerp