Hoe u tv kunt streamen op uw Plex Media Center met Plex-kanalen

Inhoudsopgave:

Hoe u tv kunt streamen op uw Plex Media Center met Plex-kanalen
Hoe u tv kunt streamen op uw Plex Media Center met Plex-kanalen
Anonim

Als je de functie Kanalen nog nooit eerder hebt gebruikt, ziet het er een beetje mager uit. Klik op de knop "Kanalen installeren" om dat te verhelpen.

Afbeelding

In de zenderlijst vind je verschillende subcategorieën, zoals 'Aanbevolen', 'Meest populair' en 'Onlangs bijgewerkt'. De categorie 'Recent bijgewerkt' is een geweldige plek om te beginnen, omdat, we moeten toegeven, niet alle kanalen goed worden onderhouden en soms zullen wijzigingen in de bron (zoals hoe bijvoorbeeld ABC hun videofeeds structureert) ze breken.Beginnen met een recent bijgewerkt kanaal maakt het gemakkelijker om dingen uit te testen.

Afbeelding

Om te beginnen voegen we het kanaal "Comedy Central" toe, zodat we natuurlijk Drunk History via Plex kunnen bekijken. Selecteer een kanaal in welke categorie je ook bladert.

Afbeelding

Klik op de knop "Installeren". Eenmaal geïnstalleerd, klik je op de "X" in de hoek en herhaal je het proces, waarbij je een paar extra kanalen toevoegt die er interessant uitzien. Zodra je het tabblad Kanalen hebt gevuld, is het tijd om echt door de kanalen te bladeren die je hebt toegevoegd.

Kanalen bekijken in Plex

Er zijn twee manieren om je nieuwe Plex-kanalen te bekijken. U kunt, net als bij al uw video-inhoud, rechtstreeks kijken in dezelfde webinterface die u zojuist hebt gebruikt om de kanalen in te stellen. Selecteer gewoon opnieuw kanalen en kies een kanaal:

Afbeelding

Blader rond voor iets interessants om naar te kijken en, plotseling, een SpongeBob-kerstspecial:

Afbeelding

Als je een Chromecast- of Google-Cast-compatibele tv hebt, kun je die video meteen naar je toe slingeren. Hoewel het handig is om het in de browser te bekijken of het via het netwerk te fotograferen, kun je het ook op een meer traditionele manier openen als je Plex hebt ingesteld op je Smart TV of een zelfstandig apparaat, zoals RasPlex op de Raspberry Pi.

Zo ziet het Channels-menu eruit op onze RasPlex-installatie - al het goede van Channel met al het gemak van op de bank zitten:

Afbeelding

Vanwege het gecentraliseerde systeem van Plex zijn alle kanalen die we zojuist hebben toegevoegd al beschikbaar.

Afbeelding

Na die SpongeBob-special zijn we in de stemming voor een wat serieuzer tarief, dus waarom gaan we niet naar het SyFy-kanaal.

Afbeelding

Hier kunnen we huidige afleveringen van shows zoals Incorporated, The Expanse en 12 Monkeys bekijken - geen kabelabonnement of schetsmatige downloads vereist.

Populair onderwerp