Alles wat u moet weten over het aanpassen van het vergrendelscherm van Android

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over het aanpassen van het vergrendelscherm van Android
Alles wat u moet weten over het aanpassen van het vergrendelscherm van Android
Anonim

Tik op de optie Schermvergrendeling en selecteer Geen. Je apparaat slaat nu het vergrendelingsscherm over elke keer dat je het aanzet.

Afbeelding

Houd er rekening mee dat je dit niet kunt doen als je codering hebt ingeschakeld op je Android-apparaat. Het zal voorkomen dat u het vergrendelscherm uitschakelt, omdat dat het punt van het versleutelen van uw apparaat zou tenietdoen. Versleuteling voorkomt ook dat u de onveilige ontgrendelingsmechanismen voor Slide en Pattern gebruikt.

Afbeelding

Kies uw ontgrendelingsmethode

Als je een vergrendelingsscherm wilt gebruiken, kun je verschillende manieren kiezen om je apparaat te ontgrendelen:

  • Slide: schuif uw vinger over een pictogram op het vergrendelscherm om uw apparaat te ontgrendelen. Deze methode biedt geen extra beveiliging - het voorkomt alleen dat uw apparaat per ongeluk wordt ontgrendeld als het in uw zak of tas zit en de aan/uit-knop per ongeluk wordt ingedrukt.
  • Face Unlock: Face Unlock gebruikt de camera van je apparaat om een ​​foto van je gezicht te maken. Je moet dan naar je apparaat kijken om in te loggen. Google merkt op dat Face Unlock minder veilig is dan patronen, pincodes en wachtwoorden - in theorie zou iemand kunnen inloggen met een foto van jou. Het werkt ook niet perfect en herkent u mogelijk niet of herkent andere mensen als u. Dit kan leuk zijn om mee te spelen, maar vertrouw er niet op voor de veiligheid.
  • Pattern: schuif je vinger over een raster van negen stippen in een patroon om te ontgrendelen. Het is een handige, snelle manier om te ontgrendelen, maar het biedt niet de meeste veiligheid. Het patroon is misschien gemakkelijk te raden aan de olieresten die je vinger over het scherm achterlaat terwijl je het herhaaldelijk in die richting schuift, en iemand kan het patroon gemakkelijk zien als ze over je schouder kijken. Het biedt ook veel minder combinaties - als u bijvoorbeeld in de rechterbovenhoek begint, moet de volgende stip die u aanraakt een aangrenzende stip zijn. Dit beperkt de mogelijke opties en maakt een patroon gemakkelijker te raden dan een pincode.
  • PIN: maak een numerieke pincode aan om uw apparaat te ontgrendelen. De pincode moet minimaal vier tekens lang zijn, maar mag langer zijn. Een pincode is als een wachtwoord, maar kan alleen met cijfers worden gebruikt.
  • Password: U kunt een wachtwoord gebruiken dat letters, cijfers en speciale tekens kan bevatten. Het moet minimaal vier tekens lang zijn, maar mag langer zijn.De meeste gebruikers zullen geen wachtwoord willen gebruiken, omdat dit de meest onhandige manier is om uw apparaat te ontgrendelen. Als u zich echter zorgen maakt over een zakelijk apparaat waarop zeer gevoelige gegevens worden gebruikt, kan het gebruik van een wachtwoord ideaal zijn.
Afbeelding

Lock Screen Widgets

Als je een vergrendelscherm gebruikt, kun je widgets op het vergrendelscherm gebruiken voor snelle, gemakkelijke toegang tot informatie en apps op je vergrendelscherm.

  • Android 4.1 en eerder: als je een oudere versie van Android gebruikt, moet je een oplossing van derden, zoals WidgetLocker, gebruiken om widgets op het vergrendelingsscherm te gebruiken.
  • Android 4.2 en hoger: Android 4.2 heeft ondersteuning toegevoegd voor widgets op het vergrendelscherm. Veeg eenvoudig naar links op het vergrendelscherm en je kunt widgets toevoegen (veeg naar rechts om snel toegang te krijgen tot de camera-app). Deze widgets zijn toegankelijk vanaf het vergrendelscherm door naar links te vegen.Je kunt zelfs de klok - de standaardwidget op je vergrendelingsscherm - vervangen door een andere widget, zoals de Google Now-widget om snel informatie te bekijken, de Google Keep-widget om snel aantekeningen te maken of de Gmail-widget zodat je kunt zien je inbox op je vergrendelingsscherm.

Widgets kunnen worden gebruikt vanaf het vergrendelscherm zonder de ontgrendelingscode van het apparaat in te voeren. U moet echter de ontgrendelcode invoeren om nieuwe widgets toe te voegen.

De meegeleverde apps van Android en Google worden geleverd met een verscheidenheid aan widgets voor het vergrendelscherm, en apps van derden kunnen deze ook bevatten. Dit is echter een vrij nieuwe functie en veel apps van derden bevatten nog geen vergrendelscherm-widgets.

Afbeelding
  • Snel informatie bekijken: Google's vergrendelschermwidgets lijken geoptimaliseerd voor interactie met afzonderlijke apps in plaats van snel informatie in één oogopslag te bekijken.Als u informatie op uw hoofdvergrendelingsscherm wilt bekijken, probeer dan DashClock. Het vervangt de standaard klokwidget op het vergrendelscherm door een widget die u kunt uitbreiden met andere informatie. Met DashClock kunt u bijvoorbeeld uw e-mails, het weer en andere snelle stukjes informatie rechtstreeks op uw hoofdvergrendelingsscherm bekijken.
Afbeelding
  • Widgets voor vergrendelscherm uitschakelen: als je niet van widgets op het vergrendelscherm houdt en denkt dat ze alleen maar in de weg zitten, kun je ze volledig uitschakelen. Google biedt een manier om dit te doen via beleid voor apparaatbeheer, maar er is geen optie opgenomen in het scherm Instellingen. Om widgets uit te schakelen, kunt u de Lockscreen Policy-app installeren - deze biedt alleen een eenvoudige interface die u kunt gebruiken om de beleidsoptie in te schakelen en de lockscreen-widgets onmiddellijk uit te schakelen. U kunt hier ook de snelle toegang tot de camera uitschakelen.
Afbeelding

Je hebt toegang tot nog een paar instellingen via het beveiligingsscherm van Android. U kunt bijvoorbeeld bepalen hoe lang na het slapengaan uw telefoon automatisch wordt vergrendeld. als je telefoon in je hand in slaap v alt, kun je op de aan / uit-knop tikken om hem snel te wekken zonder je code in te voeren. Je kunt ook 'Eigenaarinfo' toevoegen die op het vergrendelscherm verschijnt, wat handig kan zijn als je telefoon kwijtraakt en wordt gevonden door een barmhartige samaritaan.

Populair onderwerp