Maakt het merk echt uit bij het kopen van een harde schijf?

Inhoudsopgave:

Maakt het merk echt uit bij het kopen van een harde schijf?
Maakt het merk echt uit bij het kopen van een harde schijf?
Anonim

Sindsdien heeft BackBlaze HGST-schijven de meest betrouwbare zien worden en Toshiba voorblijven. 2016 vond ook dat de schijven van Seagate veel betrouwbaarder waren dan eerdere modellen. Maar als u op zoek bent naar een nieuwe schijf en u wilt de meest betrouwbare schijf die mogelijk is, dan wilt u misschien een HGST-schijf aanschaffen, volgens de gegevens van Backblaze.

Afbeelding

Controleer de website van Backblaze voor de nieuwste testgegevens van de harde schijf als u op zoek bent naar een nieuwe schijf. Backblaze publiceert ongeveer elke drie maanden nieuwe gegevens.

Het gaat niet alleen om de fabrikant: "Groene" en "Low Power" -schijven, uitgelegd

Die grafieken zouden je doen geloven dat het allemaal om de fabrikant gaat, maar er is meer dan dat. U zult merken dat fabrikanten van harde schijven meerdere lijnen harde schijven aanbieden met verschillende formaten, snelheden, stroomverbruik en prijzen. Onder de harde schijven van een fabrikant kunnen sommige zelfs luider zijn dan andere. Als u op zoek bent naar informatie over hoe een schijf zich verhoudt tot snelheid, stroomverbruik of zelfs geluidsniveau, kunt u deze informatie over het algemeen vinden in online beoordelingen.

Maar het is moeilijker om in de loop van de tijd informatie te vinden over de betrouwbaarheid van de schijf. Fabrikanten produceren verschillende modellen harde schijven en sommige van die modellen zijn mogelijk betrouwbaarder dan andere, zelfs van dezelfde fabrikant.

Sommige harde schijven worden bijvoorbeeld op de markt gebracht als "groene schijven" of "lage stroom" schijven, zo genoemd omdat ze minder elektriciteit verbruiken. Deze komen om die reden vaker voor in laptops, maar kunnen worden opgenomen in veel energiezuinige desktops.

Deze werken over het algemeen door de schijfkop te "parkeren" na een periode van inactiviteit, waardoor de schijf minder stroom verbruikt.De schijf moet echter de kop uit de parkeerstand halen en dit stop-start-gedrag kan er mogelijk toe leiden dat de schijf eerder uitv alt. Dat is de reden waarom fabrikanten kunnen zeggen dat dit soort schijven officieel niet worden ondersteund in RAID-omgevingen voor ondernemingen, waar in plaats daarvan schijven van ondernemingskwaliteit worden aanbevolen.

Backblaze ontdekte dat deze schijven bijna onmiddellijk fouten begonnen op te stapelen: "In de Backblaze-omgeving draaien ze vaak af en draaien ze dan meteen weer omhoog. We denken dat dit veel slijtage aan de schijf veroorzaakt.”

Je wilt zeker geen "groene" schijf gebruiken in een RAID-configuratie in een datacenter van een onderneming, maar het is onduidelijk of zo'n schijf daadwerkelijk eerder zal overlijden als hij wordt gebruikt in een typische thuis-pc of zelfs een kantoor werkstation.

Het is waarschijnlijk prima om een ​​groene schijf als extra opslagruimte te hebben, maar misschien wilt u een krachtiger stukje technologie in een werkstation-pc die u van plan bent meer te gebruiken.

Solid-state schijven zijn betrouwbaarder dan mechanische schijven

Afbeelding

Hoewel we ons hier hebben gericht op traditionele mechanische harde schijven, is het vermeldenswaard dat een solid-state schijf betrouwbaarder is en minder snel defect zal raken dan een mechanische harde schijf in een desktop-pc of laptop. Solid-state schijven hebben geen bewegende delen, vandaar de naam.

Een paper waarin gegevens uit de datacenters van Google werden gepresenteerd, ontdekte dat op flash gebaseerde solid-state schijven ontdekten dat SSD's veel minder snel volledig zouden falen dan mechanische harde schijven: "De jaarlijkse vervangingspercentages van harde schijven waren eerder naar verluidt 2-9%, wat hoog is in vergelijking met de 4-10% van de flashdrives die we zien worden vervangen in een periode van 4 jaar.”

Uit het onderzoek bleek echter dat "niet-corrigeerbare fouten" - kleine sectoren van de schijf die kapot gingen en mogelijk gegevens verloren - vaker voorkwamen op solid-state schijven dan op mechanische schijven. Hierdoor zijn back-ups nog belangrijker dan op een SSD.Een SSD zal minder snel volledig falen, maar meer kans hebben om een ​​beetje gegevens te verliezen.

Houd een goede back-up en u hoeft zich nooit zorgen te maken

Over het algemeen lijken SSD's nog steeds de betere keuze als het gaat om betrouwbaarheid. Maar u moet nooit beknibbelen op back-ups, hoe betrouwbaar een schijf ook is. Zelfs als u een schijf van het meest betrouwbare merk koopt, kan uw schijf toch defect raken. En softwareproblemen kunnen ertoe leiden dat uw gegevens worden verwijderd of beschadigd, zelfs als uw harde schijf fysiek in orde is.

Dus als je niets anders uit dit artikel ha alt, denk er dan aan om regelmatig back-ups te maken van je belangrijke gegevens. Met die back-ups kunt u uw gegevens herstellen, zelfs als een schijf defect raakt. Het zal nog steeds een ongemak zijn - u moet een nieuwe schijf aanschaffen, uw besturingssysteem en programma's opnieuw installeren en uw bestanden herstellen vanaf de back-up - maar de betrouwbaarheid van uw schijf is veel minder belangrijk als u goede back-ups hebt gemaakt.

Er is geen gegarandeerde manier om een ​​defect aan de harde schijf te voorkomen. Het enige dat u kunt doen, is gegevensverlies voorkomen door een back-up van die gegevens op meerdere apparaten te maken.

Populair onderwerp