Hoe een video op de iPhone te roteren

Inhoudsopgave:

Hoe een video op de iPhone te roteren
Hoe een video op de iPhone te roteren
Anonim

Optie één: iMovie gebruiken

Apple's iMovie heeft deze mogelijkheid ingebouwd, en het is gratis voor alle iPhones die na 1 september 2013 zijn gekocht. Als je een pre-5c iPhone gebruikt en geen $ 4,99 wilt betalen voor iMovie, bekijk dan eens de app die we aanbevelen in het tweede gedeelte hieronder.

Ga anders naar de App Store en download deze.

Afbeelding

Zodra iMovie is geïnstalleerd, opent u het en tikt u op "Video" en kiest u vervolgens de video die u wilt repareren.

Afbeelding

Tik onderaan het scherm op de deelknop.

Afbeelding

Kies op het resulterende scherm "Video maken".

Afbeelding

Neem nu je duim en wijsvinger en draai de video zodat deze correct wordt gedraaid.

Afbeelding

Je portretvideo staat nu in de liggende modus.

Afbeelding

Tik nogmaals op het pictogram Delen en vervolgens op 'Video opslaan'.

Afbeelding

Sla de video op in de resolutie die overeenkomt met de kwaliteit van uw originele video, wat de hoogst beschikbare kwaliteit is, in dit geval "HD - 1080p".Let op: je kunt opslaan in 4K, maar alleen als je oorspronkelijk in 4K hebt opgenomen. Als je je video's in hogere kwaliteit wilt opnemen, moet je eerst een instelling wijzigen.

Afbeelding

Zodra iMovie klaar is met het opslaan van je video, zal deze beschikbaar zijn in je fotobibliotheek.

Afbeelding

Nu kun je alle video's die je onbewust in portret hebt gefilmd roteren en repareren.

Optie twee: gebruik Roteren en spiegelen

Als je niet voor iMovie wilt betalen, kun je een gratis app genaamd Rotate & Flip gebruiken die is ontworpen om precies te doen hoe het klinkt. Het heeft echter wel advertenties - je kunt ze verwijderen door $ 2,99 te betalen, maar als je bereid bent te betalen, heb je waarschijnlijk gekozen voor optie één hierboven.

Download Rotate & Flip uit de App Store en start het op.

Afbeelding

Als je een video wilt draaien, tik je erop zodat deze geel omlijnd is en tik je vervolgens op 'Selecteren' in de rechterbovenhoek.

Afbeelding

Gebruik nu de knoppen onderaan om je video te repareren. Met deze knoppen kun je naar links, rechts, achteruit en verticaal draaien. Als je tevreden bent, tik je op 'Exporteren' in de rechterbovenhoek.

Afbeelding

Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd wat voor soort compatibiliteit u wilt. De ideale optie is om je video compatibel te maken met alle videospelers, wat betekent dat de app elk frame van de video roteert. De andere optie is dat de app de oriëntatievlag wijzigt, wat betekent dat deze in iOS en Quicktime gedraaid wordt weergegeven, maar mogelijk niet in andere videospelers.

De eerste optie is beter voor compatibiliteit, maar de tweede optie zal het repareren zonder kwaliteitsverlies.(Om eerlijk te zijn, is het onwaarschijnlijk dat u het kwaliteitsverlies van de eerste optie zult merken.) De eerste optie zal ook iets langer duren, omdat de video volledig opnieuw moet worden gecodeerd.

Afbeelding

Zodra je video is verwerkt, verschijnt het dialoogvenster Delen. Tik op "Video opslaan" om het op uw iPhone op te slaan, of u kunt het opslaan in de cloud als die opties beschikbaar zijn. Je kunt het ook rechtstreeks delen via een bericht, Facebook, e-mail of ergens anders.

Afbeelding

Als je de video op je iPhone opslaat, is deze nu beschikbaar in je fotobibliotheek.

Het roteren van video's op de iPhone hoeft geen moeilijke taak te zijn. Het is eigenlijk vrij eenvoudig en zou niet erg lang moeten duren. iMovie is natuurlijk een optie, maar veel mensen geven de voorkeur aan de eenvoud van Roteren en spiegelen.

Populair onderwerp