Hoe u uw Comcast-gegevensgebruik kunt controleren om te voorkomen dat u over de 1TB-limiet gaat

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Comcast-gegevensgebruik kunt controleren om te voorkomen dat u over de 1TB-limiet gaat
Hoe u uw Comcast-gegevensgebruik kunt controleren om te voorkomen dat u over de 1TB-limiet gaat
Anonim

Als je nog geen Comcast-gebruikersnaam hebt gemaakt, kun je op de link 'Een maken' klikken om een ​​account aan te maken met de gegevens die aan je Comcast-account zijn gekoppeld, zoals je Comcast-accountnummer, mobiele telefoonnummer of sociale veiligheidsnummer. Als u uw account eerder hebt gebruikt maar de gebruikersnaam of het wachtwoord bent vergeten, gebruikt u de "Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?" links op de inlogpagina.

Afbeelding

Klik op het tabblad "Apparaten" bovenaan de pagina en klik vervolgens op de link "Gegevensgebruik bekijken" onder Gebruiksoverzicht.

Afbeelding

Je wordt naar de pagina Mijn gegevensgebruik geleid, die je ook kunt bookmarken of rechtstreeks vanaf die link kunt openen.

De meter laat je zien hoeveel data je in de huidige maand hebt gebruikt. U kunt dit gebruiken om te voorspellen of u uw datalimiet ha alt op basis van uw huidige gebruik. Als het bijvoorbeeld 25% van de hele maand is en je meer dan 25% van je gegevens hebt verbruikt, moet je het rustiger aan doen, anders bereik je de limiet voor het einde van de maand.

Afbeelding

Je kunt ook de vervolgkeuzelijst gebruiken om vorige maanden te selecteren. Je kunt zien hoeveel data je de afgelopen maanden hebt gebruikt, waardoor je een idee krijgt van de hoeveelheid data die je in een gemiddelde maand gebruikt. Selecteer 'Afgelopen 3 maanden vergelijken' om te zien hoe ze zich in de loop van de tijd verhouden.

Afbeelding

Op een smartphone

Deze gegevens zijn ook toegankelijk via de XFINITY My Account-app, beschikbaar voor iPhone en Android. Dit is misschien een handiger plek voor u om toegang te krijgen - het is aan u.

Download de app en log in met uw Comcast XFINITY-accountgegevens. Tik op het pictogram "Internet" onder aan de app om uw gegevensgebruik en de status van uw internetverbinding thuis te bekijken.

Om meer details te zien over het datagebruik in voorgaande maanden, tik je op het gedeelte "Je totale dataverbruik is" en je ziet een geschiedenis van je datagebruik voor de voorgaande maanden.

Afbeelding

Wat te doen als u de datalimiet bereikt

Comcast geeft je twee gratis maanden, zodat je twee keer over de datalimiet heen kunt gaan voordat er kosten in rekening worden gebracht. Daarna voegt Comcast automatisch extra gegevens toe voor $ 10 per 50 GB wanneer u de limiet overschrijdt, tot een maximum van $ 200 per maand.U kunt er ook voor kiezen om onbeperkte data aan te schaffen voor $50 per maand.

Je kunt het gebruik ook verminderen om te voorkomen dat je de dop raakt. Terwijl grote downloads zoals digitale videogames nogal wat gegevens in beslag nemen, doet streaming in HD dat ook. Misschien wilt u de kwaliteitsinstellingen verlagen in de videostreamingservices die u gebruikt.

Als je een andere internetprovider hebt, kun je overwegen Comcast achter je te laten en over te stappen naar een nieuwe ISP. Veel gebieden worden echter alleen goed bediend door één enkele ISP en die ene internetprovider is vaak Comcast.

Populair onderwerp