Ondertitels automatisch downloaden met Plex Media Server

Inhoudsopgave:

Ondertitels automatisch downloaden met Plex Media Server
Ondertitels automatisch downloaden met Plex Media Server
Anonim

Selecteer in het menu Server "Talen" in de navigatiekolom aan de linkerkant.

Afbeelding

In het menu Talen vindt u een enkel selectievakje voor "Automatisch audio- en ondertiteltracks selecteren". Vink het vakje aan. Controleer of het selectievak "Voorkeur voor audiotrack in" is ingesteld op de audiotaal van uw voorkeur. Onder "Ondertitelingsmodus" kunt u instellen dat ondertitels alleen worden gebruikt met buitenlandse audio of met alle media. De meeste mensen zullen met het eerste willen meegaan, maar als je dit artikel leest en ondertitels gebruikt voor al je shows, wil je waarschijnlijk het laatste kiezen.Zorg ervoor dat u " altijd ingeschakeld" kiest. Selecteer ten slotte de ondertiteltaal van uw voorkeur en klik vervolgens op "Wijzigingen opslaan".

Afbeelding

Op dit punt zal Plex automatisch ondertitels gebruiken als het ze vindt. Als je media echter niet allemaal ondertitels hebben, moet je nog een stap uitvoeren om de puzzel te voltooien.

Automatische ondertiteldownloads inschakelen

Terwijl je nog in het Server-menu van de laatste stap bent, selecteer je "Agenten" in de navigatiekolom aan de linkerkant.

Afbeelding

Klik in het instellingenmenu voor agenten op "Films" en vervolgens op "Plex-film" om te zien welke agenten actief zijn en in welke volgorde ze worden geopend. Standaard is de enige aangevinkt "Plex Movie", de native Plex-agent.

Afbeelding

Vink "OpenSub titles.org" aan en sleep het naar de top van de lijst om het zowel te activeren als prioriteit te geven., zoals zo:

Afbeelding

Zodra je het item hebt gecontroleerd en geplaatst, klik je op het tandwiel aan de rechterkant van het OpenSub titles-item.

Afbeelding

Dit opent het voorkeurenmenu voor je ondertitelingsdownloads. U kunt de gebruikersnaam en het wachtwoord negeren en eenvoudig de taal of talen selecteren waarin u uw ondertitels wilt downloaden. Het is belangrijk dat u deze stap uitvoert, omdat de taalvoorkeuren die we hierboven hebben ingesteld in het menu Server > Taal niet worden gedeeld met de OpenSub titles agent.

Afbeelding

Herhaal dit proces in de categorie "Shows" door het item "TheTVDB" te selecteren en het item OpenSub titles opnieuw te controleren/verplaatsen:

Afbeelding

Uw OpenSub titles-taalselectie in het gedeelte Films zou moeten blijven bestaan, maar controleer het toch nog een keer door nogmaals op het instellingentandwiel naast het agentitem te klikken.

Op dit punt heb je Plex verteld dat je wilt dat het automatisch ondertitels downloadt voor zowel films als televisieprogramma's via OpenSub titles.org. Er is nog maar een laatste stap.

Vernieuw uw bibliotheken om ondertitels te downloaden

Nu je alles hebt ingesteld, is je misschien iets opgevallen. Er zijn nergens ondertitels te vinden in de vermeldingen voor uw films en tv-programma's. Kies een willekeurige show of film uit je verzameling en in de bibliotheekweergave van het Plex Media Server-configuratiescherm zie je overal items zoals deze:

Afbeelding

Het probleem is dat Plex de metadata-agents alleen activeert wanneer 1) de media voor de eerste keer uw collectie binnenkomen of 2) u een handmatige vernieuwing van het individuele item, het seizoen/de collectie waarin het zich bevindt, start, of de hele bibliotheek.Hoewel alle nieuwe media automatisch ondertitelingsdownloads krijgen zonder tussenkomst van jou, moet je een vernieuwing van je bibliotheek activeren zodat de OpenSub titles-agent op al je oude media wordt geactiveerd.

Selecteer alle bibliotheken die u wilt vernieuwen met ondertitels en zoek naar het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek. Klik op het pictogram en selecteer "Alles vernieuwen". Merk op dat klikken op het updatepictogram, de kleine cirkelvormige pijl, niet voldoende zal zijn, omdat dat alleen zal zoeken naar nieuwe items die metadata en ondertitels nodig hebben, niet al uw bestaande media controleren op ondertitels.

Afbeelding

Je hoeft dit maar één keer per bibliotheek te doen, want vanaf nu krijgen binnenkomende media automatisch ondertitels volgens de instellingen die we in de vorige sectie hebben geconfigureerd.

Zodra je je bibliotheek hebt vernieuwd, kies je gewoon een tv-programma of film om naar te kijken en geniet je van de glorie van automatische ondertitels die, door onze selectie eerder in de tutorial, standaard zijn ingeschakeld:

Afbeelding

Als de ondertitels niet zijn ingeschakeld omdat je ervoor hebt gekozen ze standaard uit te laten, maak je geen zorgen - ze zijn er nog steeds. Hoewel het proces enigszins varieert, afhankelijk van welke mediaclient je gebruikt om verbinding te maken met je Plex Media Server (bijv. Rasplex, de iOS Plex-app, kijken in je browser terwijl je verbonden bent met de Plex-server), zou je een beetje stripboekstijl moeten zien tekstballon in het menu wanneer u de media pauzeert, zoals:

Afbeelding

Selecteer dat pictogram om ondertitels in en uit te schakelen of om te schakelen tussen beschikbare ondertitels.

Dat is alles: met een paar aanpassingen in het instellingenmenu kun je genieten van automatisch gedownloade ondertitels voor al je films en tv-programma's.

Populair onderwerp