Cortana gebruiken met een lokaal gebruikersaccount in Windows 10

Cortana gebruiken met een lokaal gebruikersaccount in Windows 10
Cortana gebruiken met een lokaal gebruikersaccount in Windows 10
Anonim

Klik op het vak 'Cortana kan veel meer' onder aan het zoekvenster van Cortana.

Afbeelding

Cortana vertelt u welk type informatie over u zal worden verzameld en gebruikt. Klik op "Zeker" als u Cortana toch uw Microsoft-account wilt laten gebruiken om zoekopdrachten voor u aan te passen.

Afbeelding

Klik vervolgens op "Aanmelden".

Afbeelding

Als u uw Windows-account oorspronkelijk als Microsoft-account hebt gemaakt en vervolgens bent teruggekeerd naar een lokaal account, ziet u het volgende dialoogvenster met uw Microsoft-e-mailaccount vermeld. Klik op uw account om automatisch in te loggen voor Cortana. Hierdoor wordt uw lokale account niet terug geconverteerd naar een Microsoft-account.

Afbeelding

Als u uw Windows 10-account oorspronkelijk als een lokaal account hebt gemaakt, wordt het dialoogvenster Uw Microsoft-account toevoegen weergegeven. Als u geen Microsoft-account hebt, klikt u op "Een maken" en volgt u de instructies in het dialoogvenster. Voer anders uw Microsoft-e-mailadres en wachtwoord in de vakken in en klik op "Aanmelden".

Afbeelding

Microsoft zal proberen je te overtuigen om je lokale Windows 10-account om te zetten naar een Microsoft-account. U hoeft dit niet te doen om Cortana te gebruiken.In plaats van uw huidige Windows-wachtwoord in te voeren, klikt u op de link 'In plaats daarvan alleen bij deze app aanmelden' onder het vak. Dit dialoogvenster wordt automatisch gesloten en u wordt alleen voor Cortana aangemeld bij uw Microsoft-account. Uw Microsoft-account wordt door geen enkele andere app of functie gebruikt en uw lokale account blijft lokaal.

Afbeelding

Zodra je bent ingelogd, kan Cortana je proberen te overtuigen om Cortana op je telefoon te krijgen. Als u dat nu niet wilt doen, klikt u op 'Niet nu' onder aan het Cortana-venster.

Afbeelding

Nu ben je klaar om Cortana te gebruiken om niet alleen je apps en bestanden op je computer te doorzoeken, maar ook op internet te zoeken, herinneringen en evenementen te maken, vluchten te volgen en meer.

Afbeelding

Cortana kan handig zijn, maar als u niet wilt dat de persoonlijke informatie over u op uw pc of in uw Bing-account blijft staan, kunt u deze wissen. Als je Cortana helemaal niet wilt gebruiken, kun je het uitschakelen.

Populair onderwerp