Aanmelden bij uw LastPass-wachtwoordkluis met uw vingerafdruk in Windows

Inhoudsopgave:

Aanmelden bij uw LastPass-wachtwoordkluis met uw vingerafdruk in Windows
Aanmelden bij uw LastPass-wachtwoordkluis met uw vingerafdruk in Windows
Anonim

In Windows 7 en 8 moet u mogelijk de hulpprogrammasoftware gebruiken die bij de hardwarestuurprogramma's van uw vingerafdruklezer is geleverd om deze functie te installeren. Raadpleeg de website van de fabrikant voor stuurprogramma's als u deze niet hebt geïnstalleerd. Als je vingerafdruklezer in een laptop is ingebouwd, kijk dan op de website van de laptopfabrikant. Mogelijk vindt u ook een manier om vingerafdrukken te registreren via Configuratiescherm > Hardware en geluid > Biometrische apparaten.

Stap twee: vingerafdruklezen inschakelen in LastPass

Om het lezen van vingerafdrukken in te schakelen, logt u in op de LastPass-browserextensie in uw webbrowser naar keuze. Klik op de LastPass-extensieknop en selecteer "Mijn kluis".

Afbeelding

Klik op uw naam bovenaan uw kluispagina en selecteer "Accountinstellingen".

Afbeelding

Klik op het tabblad "Multifactor-opties". U ziet hier "Vingerafdruk / Smart Card" als optie. Klik op de knop "Bewerken" rechts ervan.

Afbeelding

Als alles correct is ingesteld, kunt u "Windows Fingerprint Reader" selecteren in het vak Type en het vak Ingeschakeld instellen op "Ja".

Je wordt gevraagd om extra browserextensie-functies in te schakelen als de opties hier niet beschikbaar zijn. Volg de instructies die LastPass biedt.

Afbeelding

Klik op "Bijwerken" en LastPass zal u om uw hoofdwachtwoord vragen. De browserextensie zal u dan vragen om met uw vinger over uw vingerafdruklezer te vegen om vingerafdrukverificatie in te stellen.

Afbeelding

De volgende keer dat u zich aanmeldt bij uw LastPass-wachtwoordkluis op uw pc, kunt u uw kluis snel ontgrendelen met uw vingerafdruk. U hoeft uw hoofdwachtwoord niet in te voeren. Makkelijk!

Populair onderwerp