Hoe u nauwkeurigere resultaten kunt krijgen van Spotlight op macOS

Hoe u nauwkeurigere resultaten kunt krijgen van Spotlight op macOS
Hoe u nauwkeurigere resultaten kunt krijgen van Spotlight op macOS
Anonim

Wat we echter echt wilden zien, waren documenten met het woord "november" of die in november zijn gemaakt. Helaas verschijnen deze onderaan of bijna onderaan en moeten we scrollen om ze te zien.

Afbeelding

Om je Spotlight-resultaten te verfijnen, kun je alles uitschakelen wat je niet wilt zien. Dingen zoals iTunes Store of voorgestelde websites zijn waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u een Spotlight-zoekopdracht uitvoert, dus er is weinig behoefte aan.

Om uw Spotlight-zoekopdrachten te verfijnen, opent u de Systeemvoorkeuren en klikt u op "Spotlight".

Afbeelding

Met de Spotlight-voorkeuren geopend, kunt u de zoekresultaten alleen naar geselecteerde categorieën snoeien.

Afbeelding

Ga door en schakel alles uit waarvan u denkt dat het niet iets is waarvoor u resultaten wilt in uw Spotlight-zoekopdrachten

Afbeelding

Nu, bij het zoeken naar "november" zijn onze resultaten veel strakker en verstandiger. Hoewel de e-mail en berichten nog steeds bovenaan staan, kunnen alle documenten die aan onze criteria voldoen, worden bekeken zonder dat u hoeft te scrollen om ze te zien.

Afbeelding

Het zou best leuk zijn als het oplossen van Spotlight-resultaten niet zo'n alles-of-niets-propositie was, zoals het bovenaan kunnen bestellen van gewenste resultaten.

Neem de tijd en zoek uit wat het beste werkt. Onthoud dat je Siri altijd kunt gebruiken voor andere soorten minder serieuze zoekopdrachten, zoals het bekijken van filmtijden of het definiëren van woorden. Op deze manier kun je Spotlight gebruiken om echt in te graven en belangrijke dingen te vinden en Siri te bewaren voor leuke dingen.

Populair onderwerp