Hardwareproblemen op uw Mac scannen en diagnosticeren met de ingebouwde hulpprogramma's van Apple

Inhoudsopgave:

Hardwareproblemen op uw Mac scannen en diagnosticeren met de ingebouwde hulpprogramma's van Apple
Hardwareproblemen op uw Mac scannen en diagnosticeren met de ingebouwde hulpprogramma's van Apple
Anonim

Dit betekent dat Apple Hardware Test begint. Mogelijk wordt u gevraagd een taal te kiezen voor de gebruikersinterface. Daarna ziet u een gebruikersinterface die lijkt op oude versies van macOS, compleet met een "Test" -knop:

Afbeelding

U kunt op het tabblad "Hardware" klikken om meer te weten te komen over uw Mac, inclusief het serienummer. Om uw tests uit te voeren, moet u echter op de knop "Test" klikken.

Het uitvoeren van de tests kan even duren, vooral als je veel geheugen hebt.Wanneer de scan is voltooid, ziet u een lijst met gedetecteerde hardwarefouten, samen met enkele foutcodes. Je kunt deze codes opschrijven en opzoeken op je telefoon, of je kunt je Mac opstarten in de herstelmodus en de codes daar opzoeken.

Apple Diagnostics gebruiken om problemen met Macs op te lossen die na juni 2013 zijn gemaakt

Als uw Mac na december 2013 is gemaakt, laadt uw Mac Apple Diagnostics. Deze tool is functioneel vergelijkbaar met Apple Hardware Test, maar in plaats van de retro macOS-look, voelt het alsof je het opstartscherm nooit helemaal hebt verlaten. Mogelijk wordt u gevraagd een taal te kiezen, of de test kan onmiddellijk beginnen:

Afbeelding

De test kan even duren, vooral als je veel geheugen hebt geïnstalleerd. Als het klaar is, krijgt u een lijst met mogelijke hardwareproblemen. In tegenstelling tot de Apple Hardware Test, geeft Apple Diagnostics je een duidelijke uitleg van je problemen.

Afbeelding

De foutcodes zijn nog steeds inbegrepen, dus je kunt ze opzoeken op je telefoon of je Mac opstarten in de herstelmodus voor meer informatie.

Wat als geen van beide tools wordt gestart?

Als geen van beide tools start, maak je geen zorgen: je hebt nog steeds opties.

  • Als je Mac macOS (dan OS X) 10.7 (Lion) of eerder gebruikt, is Apple Hardware Test niet op je harde schijf geïnstalleerd. Je moet Applications Install Disk 2 geplaatst hebben, of de MacBook Air Software Reinstall Drive als je een oudere MacBook Air gebruikt.
  • Als je een recentere versie van macOS gebruikt en geen van beide tools opstart wanneer je je Mac opstart, kun je beide tools opstarten vanaf het netwerk. Houd Option+R eenvoudig ingedrukt wanneer uw computer opstart. U wordt gevraagd om verbinding te maken met een draadloos netwerk, waarna de juiste tool wordt gedownload en uitgevoerd zoals hierboven beschreven.

Het is goed om een ​​paar back-upopties te hebben, toch?

Wat te doen als u fouten vindt

Zoals we eerder zeiden, zal deze tool je op de hoogte stellen van eventuele hardwareproblemen die je Mac heeft, maar ze niet echt oplossen. Exacte reparatietips vallen ver buiten het bestek van dit artikel, omdat er duizenden dingen zijn die kapot kunnen gaan.

Als je Mac nog onder de garantie of AppleCare v alt, kun je de codes opschrijven en delen met een technicus in de Apple Store. Als uw Mac echter geen garantie meer heeft, moet u zelf naar reparatieopties kijken. Ik raad aan om de foutcodes te googlen om te zien of anderen succes hebben gehad met het oplossen van dingen, als je de doe-het-zelver bent. Anders kunt u een plaatselijke reparatiewerkplaats bellen, of zelfs de Apple Store, en een prijsopgave krijgen.

Populair onderwerp