Alles wat u moet weten over de profielwisselaar van Google Chrome

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over de profielwisselaar van Google Chrome
Alles wat u moet weten over de profielwisselaar van Google Chrome
Anonim

Dus, ongeacht je surfgedrag, deze switcher stelt je in staat om aparte, verschillende profielen te behouden binnen je Chrome-installatie. Het beste van alles is dat je elk profiel naast de andere kunt gebruiken, dus als je het gevoel hebt dat dingen op het werk een beetje saai worden en je toegang wilt tot je leuke dingen, kun je eenvoudig overschakelen naar je andere profiel en het saaie verlaten, werkprofiel draait op de achtergrond!

Instellen en gebruiken

De profielwisselaar kan worden geopend door op de naamknop te klikken, zoals te zien is in de volgende schermafbeelding.

Afbeelding

Ongeacht of u Chrome voor OS X of Windows (of een andere smaak helemaal) gebruikt, het proces voor het gebruik van de switcher is hetzelfde. Je zult een kleine knop zien in de rechterbovenhoek van je browser, waar waarschijnlijk je naam op staat, zoals hier te zien is in de Windows-versie.

Afbeelding

Opmerking, als je Chrome niet gebruikt met een Google-account, of het nog niet hebt ingesteld, moet je op het pictogram voor kleine mensen klikken.

Afbeelding

Hoe dan ook, als je account eenmaal is ingesteld of als je bent ingelogd, zou je de naam van het account moeten zien. Dus de vraag is dan, wat kun je vanaf hier doen?

Accounts en personalisatie toevoegen

Ervan uitgaande dat je helemaal klaar bent om te gaan, klik je op de knop met je naam erop en een zogenaamd nieuw avatarbeheersysteem verschijnt.

Afbeelding

Zo ziet het eruit in Windows.

Afbeelding

Als je op 'van persoon wisselen' klikt, krijg je een profielkiezerpaneel te zien. De twee panelen zijn praktisch identiek, behalve in onze Windows-versie verschijnt het met een vergrendeloptie, waarvoor u het wachtwoord van uw Google-account moet invoeren om het te ontgrendelen.

Afbeelding

Vanaf hier is het echter vrij eenvoudig en duidelijk te gebruiken.

De People-instellingen

Profielen worden beheerd met de toepasselijke titel 'Mensen' in de Chrome-instellingen. Van hieruit kunt u uw bestaande profielen beheren, nieuwe toevoegen, oude verwijderen en bladwijzers en instellingen importeren.

Afbeelding

Laten we een persoon toevoegen om te illustreren hoe dit werkt. Als u geen ander account heeft om toe te voegen, kunt u dit gedeelte overslaan. Ga anders door en klik op de knop "Persoon toevoegen …".

Afbeelding

Geef jezelf een naam en kies een avatar, klik vervolgens op 'Toevoegen' en je wordt gevraagd om in te loggen op een ander Google-account. Van daaruit wordt dat profiel aan dat specifieke account gekoppeld.

U kunt ook het vakje aanvinken om websites te beheren en te bekijken vanuit een bestaand Google-account. Hierdoor wordt een gecontroleerd account aangemaakt, wat betekent dat de gebruiker alleen websites kan bekijken die u selecteert. U kunt dit account onder toezicht beheren door naar www.chrome.com/manage. te gaan

Afbeelding

Onze sectie Mensen toont ons nieuwe profiel.

Afbeelding

U kunt vermoedelijk zoveel profielen toevoegen als u wilt, zodat u, uw partner, kinderen en iedereen die dezelfde computer gebruikt allemaal hun eigen Chrome-profielen kunnen hebben. Het is duidelijk dat het delen van dezelfde browser op hetzelfde systeemgebruikersprofiel waarschijnlijk een beetje onverstandig is. Normaal gesproken zou iedereen zijn eigen systeemgebruikersprofiel moeten hebben op elke gedeelde computer, maar dat gezegd hebbende, zou je dat kunnen als je dat zou willen.

Veel plezier ermee

Naast het kiezen van leuke avatars om je profielen te vertegenwoordigen, kun je ook een beetje plezier hebben met de titelbalkknop. Normaal gesproken zou je gewoon je naam kunnen gebruiken, wat volkomen redelijk is, maar je kunt ook emoticons en emoji gebruiken.

We hebben je de ins en outs van emoji laten zien in dit artikel. Als u uw profielnaam wilt wijzigen in een andere naam of emoticons of emoji's, moet u de instellingen van Chrome openen, het profiel onder Mensen kiezen en op "Bewerken…" klikken

Afbeelding

Het veranderen in een emoticon is net zo eenvoudig als het typen, bijvoorbeeld als je wilt dat het een schouderophalen is ¯\_(ツ)_/¯ of gewoon een simpele glimlach:-), of een andere favoriet.

Om emoji te gebruiken, moet je eerst de emoji-tekens openen. Gebruik op OS X 10.9 of hoger de toetsenbordcombinatie "Command + Control + Space" en op 10.7 en 10.8, gebruik "Command + Option + T". In het volgende voorbeeld veranderen we onze naam in paarse duivel + panda + hamburger en klikken we vervolgens op 'Opslaan'.

Afbeelding

Zie nu, de naam van onze profielen wordt weergegeven door emoji op de titelbalkknop. Je kunt één of zoveel tekens gebruiken als je wilt, hoewel het na een tijdje een beetje druk kan worden.

Afbeelding

Om hetzelfde te doen op Windows (8.x en hoger), opent u opnieuw uw Chrome-instellingen, kiest u het profiel onder mensen, klikt u op "Bewerken …" en opent u vervolgens het emoji-aanraaktoetsenbord. Klik hiervoor op het aanraaktoetsenbordpictogram op de taakbalk.

Afbeelding

Als u dit pictogram niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en kiest u "Werkbalken -> Touch Keyboard". Met het emoji-aanraaktoetsenbord nu op het scherm, kun je je naam verwijderen en je nieuwe karakters kiezen.

Afbeelding

Als je klaar bent, klik je op "Opslaan" en je nieuwe emoji "naam" wordt opnieuw weergegeven op de titelbalkknop.

Het profielbeheersysteem in Chrome is vrij eenvoudig en een goede optie, bijvoorbeeld als u één profiel wilt hebben waarbij u bepaalde extensies moet uitschakelen, of als u afzonderlijke sets bladwijzers wilt behouden, specifieke apps wilt gebruiken of andere combinatie daarvan, dan maakt het profielsysteem van Chrome het eenvoudig om dat te doen.

Laten we nu van je horen, we verwelkomen je opmerkingen, zoals hoe je deze functie persoonlijk en professioneel gebruikt. Laat het ons weten op ons discussieforum en laat ons weten wat je ervan vindt.

Populair onderwerp