Hoe u bijna alle informatie aan de menubalk van uw Mac kunt toevoegen met BitBar

Inhoudsopgave:

Hoe u bijna alle informatie aan de menubalk van uw Mac kunt toevoegen met BitBar
Hoe u bijna alle informatie aan de menubalk van uw Mac kunt toevoegen met BitBar
Anonim

Sleep dit naar uw map Programma's om het te installeren. Wanneer u het programma voor de eerste keer start, ziet u een enkel nieuw menubalkitem, genaamd "BitBar".

Afbeelding

We hebben momenteel geen plug-ins; tijd om dat te veranderen.

BitBar-plug-ins installeren

Klik op het menu-item "Plugins ophalen", of klik hier, om door de verzameling door gebruikers gemaakte plug-ins voor BitBar te bladeren. De plug-ins zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, variërend van Financiën tot Lifestyle tot Muziek. Verken de collectie totdat je iets vindt dat je leuk vindt.

Bijvoorbeeld: ik heb een heel eenvoudige plug-in gevonden die je in één oogopslag laat weten of je op dit moment wel of geen internettoegang hebt.

Afbeelding

Om de plug-in te installeren, hoeft u alleen maar op de knop "Toevoegen aan BitBar" op de website te klikken. U wordt dan gevraagd:

Afbeelding

Klik op "Installeren" en je ziet een nieuw item in je menubalk:

Afbeelding

Dit is een uiterst eenvoudige plug-in, maar een potentieel nuttige. En dat is over het algemeen het idee.

Na het installeren van je eerste plug-in zul je merken dat het item "BitBar" in de menubalk nu verdwenen is. U kunt deze menu-items terug vinden in het submenu "Voorkeuren" dat door elke plug-in wordt aangeboden.

Een paar handige BitBar-plug-ins

Het echte plezier met BitBar is het verkennen van alle dingen die je kunt toevoegen. Er is bijvoorbeeld een werkende Pomodoro-timer, compleet met meldingen:

Afbeelding

Er is ook een wazige klok, die de tijd afrondt en beschrijft met woorden in plaats van cijfers:

Afbeelding

Er zijn tools die de momenteel afgespeelde track tonen in iTunes, Vox en Spotify, of zelfs cmus:

Afbeelding

Er zijn meerdere tools die je de huidige temperatuur geven, waarvan sommige je huidige locatie kunnen detecteren:

Afbeelding

Andere tools geven u valutaconversies:

Maar deze specifieke add-on heeft een afhankelijkheid, wat betekent dat je een andere applicatie moet hebben geïnstalleerd om hem te gebruiken. Afhankelijkheden worden aangegeven op de downloadpagina van de plug-in, zoals deze:

Afbeelding

Dit betekent dat we iets met de naam node5op onze computer moeten hebben geïnstalleerd om de plug-in te kunnen gebruiken.

De gemakkelijkste manier om dergelijke afhankelijkheden te verkrijgen, is door Homebrew in te stellen om opdrachtregelprogramma's op uw Mac te installeren. Zodra u Homebrew hebt ingesteld, hoeft u over het algemeen alleen brew install vanaf uw terminal uit te voeren, gevolgd door de naam van eventuele afhankelijkheden die BitBar vereist. In dit geval is de opdracht brew install node5

Uw BitBar-plug-ins beheren

Misschien heb je een aantal BitBar-plug-ins geïnstalleerd, maar wil je er maar een paar behouden. U kunt plug-ins verwijderen door naar de map Plug-ins te gaan. De gemakkelijkste manier om dit te vinden is door op de knop "Map met plug-ins openen" in het BitBar-voorkeurenmenu te klikken.

Afbeelding

Je wordt naar een map in de Finder geleid, die al je plug-ins bevat.

Afbeelding

Het verwijderen van een plug-in uit BitBar is eenvoudig: verwijder gewoon het.py-bestand. Als alternatief kunt u een submap maken met plug-ins die u in de buurt wilt houden, maar die u nu niet noodzakelijkerwijs wilt uitvoeren.

Afbeelding

Alles in de submap wordt niet uitgevoerd. Dit maakt het gemakkelijk om een ​​aantal plug-ins te beheren.

Terwijl we naar de map met plug-ins kijken, ga je gang en open je een van de plug-ins met een teksteditor. In sommige gevallen zal dit nodig zijn om ze te gebruiken; als een plug-in bijvoorbeeld een login of een API-sleutel vereist, moet u de informatie zelf toevoegen.

Afbeelding

De plaats om dergelijke informatie te plaatsen is meestal duidelijk gemarkeerd, zoals hierboven weergegeven, maar als het gebruik van een teksteditor bang is, is BitBar misschien niet de beste keuze.

Uw eigen BitBar-plug-ins maken

Als je handig bent met de opdrachtprompt en een beetje lichte codering, kun je je eigen BitBar-plug-ins maken om de uitvoer van elke opdracht weer te geven. Hoe je dat precies moet doen v alt buiten het bestek van dit artikel, maar er is een handige verzameling tutorial-plug-ins beschikbaar voor iedereen die erin wil duiken. Bekijk hoe deze plug-ins werken en je leert de trucs die je moet maken uw eigen plug-in. Ga aan de slag, krachtige gebruikers, en laat het me weten als je iets maakt!

Populair onderwerp