Wat zijn "Hotspot 2.0"-netwerken?

Inhoudsopgave:

Wat zijn "Hotspot 2.0"-netwerken?
Wat zijn "Hotspot 2.0"-netwerken?
Anonim

Hotspot 2.0-netwerken gebruiken

Hotspot 2.0-netwerken zijn ontworpen om eenvoudig te gebruiken te zijn. Time Warner heeft bijvoorbeeld Hotspot 2.0-ondersteuning uitgerold naar zijn netwerk van wifi-hotspots. Om er verbinding mee te maken, klikt u op de hotspot "TWCWiFi-Passpoint" in de lijst met nabijgelegen Wi-Fi-netwerken en vertelt u uw apparaat om verbinding te maken. U ziet dan een inlogscherm waar u uw Time Warner Cable-inloggegevens moet opgeven. Nadat u zich eenmaal heeft aangemeld, maakt uw apparaat in de toekomst automatisch verbinding met aangesloten Passpoint-netwerken.

Aanbieders kunnen u ook van tevoren profielen aanbieden.Boingo biedt bijvoorbeeld een Hotspot 2.0-profiel dat u verbindt met aangesloten hotspots op verschillende luchthavens. Installeer dit profiel met uw browser en uw apparaat maakt automatisch verbinding met die hotspots wanneer u die luchthavens bezoekt.

Of je nu gewoon verbinding maakt met een Hotspot 2.0-netwerk of profielen van tevoren installeert, het is ontworpen om "gewoon te werken". Windows 10 biedt een "Online Sign-Up"-functie die u een lijst met netwerkproviders zal presenteren wanneer u voor de eerste keer probeert lid te worden van een Hotspot 2.0-netwerk. Nadat je het eenmaal hebt ingesteld, zal je apparaat in de toekomst automatisch verbinding maken met andere Hotspot 2.0-netwerken.

Afbeelding

Hotspot 2.0 is nog niet wijdverbreid, maar komt eraan

Deze technologie is nog nieuw en de meeste wifi-hotspots die je tegenkomt, zijn niet geschikt voor Hotspot 2.0. Maar als je een profiel van je provider hebt geïnstalleerd en je bent in het bereik van een Hotspot 2.0-netwerk, wordt u automatisch verbonden. Als u verbinding probeert te maken zonder eerst een profiel in te stellen, helpt de functie voor online aanmelden u om verbinding te maken.

Hotspot 2.0-netwerken zijn beschikbaar op veel Amerikaanse luchthavens. Time Warner Cable heeft Hotspot 2.0-mogelijkheden al ingeschakeld, terwijl Comcast eraan werkt. De Wi-Fi-hotspots van LinkNYC in New York City gebruiken ook Hotspot 2.0-technologie.

Deze netwerken zijn er al, maar het zal enige tijd duren voordat Hotspot 2.0-netwerken de brede dekking hebben die nodig is om het oudere netwerk van eenmalige hotspots in luchthavens, hotels, parken, winkelcentra en andere openbare locaties. Mensen zouden niets nieuws moeten leren om verbinding te maken met deze netwerken: de ervaring zou alleen maar beter moeten worden.

Populair onderwerp