Een nieuw tabblad openen naar een specifieke webpagina in uw browser

Inhoudsopgave:

Een nieuw tabblad openen naar een specifieke webpagina in uw browser
Een nieuw tabblad openen naar een specifieke webpagina in uw browser
Anonim

Klik vervolgens op de knop Nieuwe tabbladpagina vervangen die is toegevoegd aan de werkbalk en selecteer "Opties" in het vervolgkeuzemenu.

Afbeelding

Voer de URL in voor de webpagina die u wilt weergeven op de pagina 'Nieuw tabblad' in het bewerkingsvak en klik op 'Opslaan'.

Afbeelding

De volgende keer dat u een nieuw tabblad opent…

Afbeelding

… er verschijnt een dialoogvenster met de vraag of dit de nieuwe tabbladpagina is die u verwachtte. Als dit het geval is, klikt u op "Wijzigingen behouden". Als u de wijzigingen niet wilt, klikt u op "Instellingen herstellen". De webpagina wordt nog steeds geopend op een nieuw tabblad, maar de pagina Nieuw tabblad vervangen is uitgeschakeld, dus de volgende keer dat u een nieuw tabblad opent, wordt de standaardpagina Nieuw tabblad geopend.

Afbeelding

Om handmatig terug te gaan naar de standaardpagina 'Nieuw tabblad' in Chrome, schakelt u de extensie uit door naar het Chrome-menu te gaan en Meer tools > Extensies te selecteren en het selectievakje 'Inschakelen' aan de rechterkant van de extensie 'Nieuw tabbladpagina vervangen' uit te schakelen. U kunt de extensie ook volledig verwijderen door op het prullenbakpictogram te klikken.

Afbeelding

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox heeft een ingebouwde manier om een ​​URL op te geven voor nieuwe tabbladen. Het zit echter niet in de standaardinstellingen, maar in de configuratie-editor. Om de configuratie-editor te openen, typt u about:config in de adresbalk en drukt u op Enter. Afbeelding

Er wordt een pagina weergegeven waarin staat dat uw garantie mogelijk ongeldig wordt en dat het wijzigen van een van deze geavanceerde instellingen schadelijk kan zijn voor Firefox. Maak je geen zorgen. We gaan slechts één instelling wijzigen die we hebben getest en goed hebben bevonden. Als u deze waarschuwing niet elke keer wilt zien als u de Configuratie-editor opent (pagina about:config), schakelt u het selectievakje "Deze waarschuwing de volgende keer weergeven" uit. Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!" om door te gaan. Afbeelding

Typ op de about:config-pagina browser.newtab in het zoekvak bovenaan het tabblad. Resultaten die overeenkomen met wat u hebt getypt, worden weergegeven. Dubbelklik op het item "browser.newtab.url". Afbeelding

Voer in het dialoogvenster Tekenreekswaarde invoeren de URL in het vak in voor de pagina die u wilt weergeven bij het openen van een nieuw tabblad en klik op "OK".

Afbeelding

Als u nu een nieuw tabblad opent, wordt de door u opgegeven pagina weergegeven.

Afbeelding

Om terug te gaan naar het gebruik van de standaardpagina Nieuw tabblad in Firefox, volgt u de bovenstaande stappen, maar voert u de standaardwaarde in, about:newtab, in het vak in het dialoogvenster Tekenreekswaarde invoeren.

Internet Explorer

Internet Explorer bevat een manier om een ​​URL op te geven die moet worden weergegeven wanneer u een nieuw tabblad opent, maar het is niet zo direct als in Firefox. Kortom, Internet Explorer gebruikt de eerste homepage-URL die is ingesteld om op een tabblad te openen wanneer u de browser opent als de URL voor een nieuw tabblad. Om dit te wijzigen, klikt u op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het browservenster en selecteert u "Internetopties".

Afbeelding

Het dialoogvenster Internet-opties wordt weergegeven. Zorg ervoor dat in het gedeelte Startpagina van het tabblad Algemeen de eerste URL, of de enige URL in het vak, de URL is die u voor nieuwe tabbladen wilt gebruiken. Klik vervolgens op de knop "Tabs" in het gedeelte Tabbladen.

Afbeelding

Selecteer in het dialoogvenster Instellingen voor browsen met tabbladen "Uw eerste startpagina" in de vervolgkeuzelijst onder "Wanneer een nieuw tabblad wordt geopend, open" en klik vervolgens op "OK".

Afbeelding

U keert terug naar het dialoogvenster Internet-opties, dus klik op "OK" om het te sluiten.

Afbeelding

Als u nu een nieuw tabblad opent, opent Internet Explorer de eerste (of enige) startpagina-URL die u op het nieuwe tabblad hebt opgegeven.

Afbeelding

Om terug te gaan naar het gebruik van de standaardpagina 'Nieuw tabblad' in Internet Explorer, volgt u de bovenstaande stappen, maar selecteert u 'De nieuwe tabbladpagina' in de vervolgkeuzelijst onder 'Wanneer een nieuw tabblad wordt geopend, opent u' op de tabbladen Dialoogvenster Browse-instellingen.

Opera

Net als Chrome heeft Opera geen ingebouwde manier om een ​​URL op te geven die moet worden geopend wanneer u een nieuw tabblad opent. Maar er is een extensie, Aangepaste nieuwe tabbladpagina genaamd, waarmee u een pagina kunt opgeven die moet worden weergegeven wanneer u een nieuw tabblad opent. Ga naar de pagina van de extensie en klik op "Toevoegen aan Opera" om het te installeren.

Afbeelding

Zodra de extensie is geïnstalleerd, klikt u op het Opera-menu en gaat u naar Extensies > Extensies beheren.

Afbeelding

Klik op de knop "Opties" in het vak Aangepaste nieuwe tabbladpagina.

Afbeelding

Voer de URL in voor de webpagina die u wilt weergeven wanneer u een nieuw tabblad opent in Opera en klik op "OK".

Afbeelding

Zodra u de URL voor nieuwe tabbladen hebt ingesteld, opent Opera automatisch een nieuw tabblad op die pagina.

Afbeelding

Om terug te gaan naar de standaardpagina 'Nieuw tabblad' in Opera, schakelt u de extensie uit door terug te gaan naar de pagina Extensies en op de knop 'Uitschakelen' in het vak 'Aangepaste nieuwe tabbladpagina' te klikken. U kunt de extensie ook verwijderen door op de knop "X" te klikken die wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het vak Aangepaste nieuwe tabbladpagina.

Afbeelding

Safari

Als je Safari op een Mac gebruikt, is er een manier om een ​​specifieke URL in te stellen die moet worden geopend wanneer je een nieuw tabblad maakt. Maar u moet dezelfde URL gebruiken voor zowel uw startpagina als de pagina die wordt weergegeven wanneer u een nieuw tabblad maakt. Om uw startpagina en nieuwe tabbladpagina in te stellen, opent u Safari en selecteert u "Voorkeuren" in het Safari-menu.

Afbeelding

Voer op het scherm Algemeen de URL in die u als uw startpagina wilt gebruiken en op nieuwe tabbladen in het vak "Startpagina".

Afbeelding

Selecteer vervolgens "Homepage" in de nieuwe tabbladen openen met vervolgkeuzelijst en klik op de rode sluitknop in de linkerbovenhoek van het dialoogvenster Voorkeuren.

Afbeelding

Als u nu een nieuw tabblad maakt in Safari, wordt uw startpagina erop geopend.

Afbeelding

Om terug te gaan naar het gebruik van de standaardpagina 'Nieuw tabblad' in Safari, volgt u de bovenstaande stappen, maar selecteert u 'Favorieten' in de nieuwe tabbladen openen met vervolgkeuzelijst op de pagina Algemeen in het dialoogvenster Voorkeuren.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom we Microsoft Edge hebben weggelaten. Helaas kunt u geen specifieke URL selecteren om op een nieuw tabblad te openen en er zijn ook geen extensies om dit te doen.U kunt er alleen voor kiezen om topsites en voorgestelde inhoud, alleen topsites of een lege pagina weer te geven door naar het menu Meer te gaan, Instellingen te selecteren en een van deze opties te selecteren in de vervolgkeuzelijst "Nieuwe tabbladen openen met" in het deelvenster Instellingen. Hopelijk zal Microsoft deze functie in de toekomst toevoegen.

Populair onderwerp