Een aangepast tabblad maken op het Microsoft Office-lint

Een aangepast tabblad maken op het Microsoft Office-lint
Een aangepast tabblad maken op het Microsoft Office-lint
Anonim

Het scherm Lint aanpassen in het dialoogvenster Woordopties wordt weergegeven. De beschikbare tabbladen op het lint worden weergegeven aan de rechterkant van het dialoogvenster. Klik op Nieuw tabblad onderaan die lijst.

Afbeelding

Een nieuw tabblad wordt toegevoegd na het geselecteerde tabblad (dit is standaard het tabblad Start). Om het nieuwe tabblad een andere naam te geven, klikt u met de rechtermuisknop op het nieuwe tabblad (aangepast) en selecteert u Naam wijzigen in het pop-upmenu.

Afbeelding

Voer in het dialoogvenster Naam wijzigen een naam in voor het tabblad in het invoervak ​​Weergavenaam en klik op OK.

Afbeelding

Elk tabblad moet ten minste één groep opdrachten bevatten. Wanneer u een nieuw tabblad maakt, wordt automatisch een nieuwe groep toegevoegd.

Afbeelding

Voer in het dialoogvenster Naam wijzigen een naam in voor de nieuwe groep in het invoervak ​​Weergavenaam. U kunt ook een pictogram in het vak Symbool selecteren om de nieuwe groep weer te geven wanneer het formaat van het lint wordt gewijzigd. Klik op OK.

OPMERKING: U kunt meerdere groepen aan uw tabblad toevoegen als u de opdrachten die u aan uw tabblad toevoegt, wilt categoriseren.

Afbeelding

Omdat het tabblad Start was geselecteerd toen we een nieuw tabblad maakten, werd het nieuwe tabblad direct na het tabblad Start toegevoegd. U kunt het tabblad naar een andere positie op het lint verplaatsen door het te verplaatsen tabblad te selecteren en op de pijl omhoog of omlaag te klikken.

Afbeelding

Als u een opdracht aan de groep op uw tabblad wilt toevoegen, selecteert u een opdracht uit de lijst met opdrachten aan de linkerkant. U kunt de lijst filteren door een optie te selecteren in de vervolgkeuzelijst Kies opdrachten uit.

Afbeelding

Als u een opdracht aan de groep op uw tabblad wilt toevoegen, sleept u de opdracht naar rechts onder de groepsnaam (of een andere opdrachtnaam) totdat u een horizontale balk ziet. U kunt ook opdrachten toevoegen door de groep te selecteren, vervolgens de opdracht te selecteren en op Toevoegen te klikken.

OPMERKING: U kunt de pijltoetsen omhoog en omlaag gebruiken om de opdrachten binnen de groepen op uw tabblad ook te herschikken.

Afbeelding

Als je alle gewenste groepen en commando's hebt toegevoegd, klik je op OK om je wijzigingen te accepteren en het dialoogvenster Opties voor Word te sluiten.

Afbeelding

Het nieuwe tabblad wordt weergegeven op het lint en biedt gemakkelijke toegang tot de opdrachten die u het vaakst gebruikt.

Afbeelding

Je kunt ook een back-up maken van je aangepaste tabbladen, zodat je ze opnieuw kunt importeren als je Word (of andere Office-programma's) opnieuw moet installeren of als je dezelfde aanpassingen naar een andere computer wilt verplaatsen; bijvoorbeeld als u uw computer moet vervangen.

Om een ​​back-up van uw aanpassingen te maken, klikt u nogmaals met de rechtermuisknop op het lint en selecteert u Het lint aanpassen. Klik onder aan het scherm Lint aanpassen in het dialoogvenster Word-opties met de rechtermuisknop op Importeren/exporteren en selecteer Alle aanpassingen exporteren.

Afbeelding

Navigeer in het dialoogvenster Bestand opslaan naar de locatie waar u de back-up van uw aanpassingen wilt opslaan, voer een naam in voor het bestand in het invoervak ​​Bestandsnaam en klik op Opslaan. U kunt dit bestand voor bewaring naar een externe schijf kopiëren.

Afbeelding

Als je aangepaste tabbladen die je hebt toegevoegd of wijzigingen die je hebt aangebracht in de ingebouwde tabbladen wilt verwijderen, kun je al je aanpassingen resetten door op Reset te klikken en Reset alle aanpassingen te selecteren. Als u alleen wijzigingen op één ingebouwd tabblad wilt resetten (niet op aangepaste tabbladen), selecteert u het te resetten tabblad, klikt u op Reset en selecteert u Alleen geselecteerde linttab opnieuw instellen.

Afbeelding

Als je ervoor hebt gekozen om alle aanpassingen opnieuw in te stellen, verschijnt er een bevestigingsvenster om er zeker van te zijn dat je dit wilt doen. Klik op Ja om alle wijzigingen aan ingebouwde tabbladen en alle aangepaste tabbladen die u hebt gemaakt te verwijderen.

OPMERKING: Er wordt geen bevestigingsdialoogvenster weergegeven wanneer u Alleen de geselecteerde linttab opnieuw instellen selecteert.

Afbeelding

U kunt een aangepast tabblad ook verwijderen door het tabblad te selecteren en op Verwijderen te klikken. Dit heeft geen invloed op eventuele wijzigingen die je hebt aangebracht in ingebouwde tabbladen.

OPMERKING: Er wordt geen bevestigingsdialoogvenster weergegeven bij het verwijderen van een aangepast tabblad, dus zorg ervoor dat u het wilt verwijderen voordat u dit doet.

Afbeelding

De mogelijkheid om de lintbalk aan te passen door uw eigen aangepaste tabbladen te maken, is een handige functie om sneller en gemakkelijker aan uw documenten te werken. De opdrachten die u het vaakst gebruikt, kunnen worden gegroepeerd, waardoor u snel toegang krijgt.

Populair onderwerp