Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt
Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt
Anonim

Er zijn een handvol verschillende Hue-lampen die Philips aanbiedt. De meest populaire is echter de Hue White and Color Starter Kit van $ 199, die wordt geleverd met de vereiste Hue Bridge, evenals drie Hue-lampen die van kleur kunnen veranderen en allerlei leuke dingen kunnen doen. Je kunt ook de goedkopere Hue White Starter Kit van $ 79 krijgen, die wordt geleverd met de Hue Bridge en twee Hue White-lampen, die niets meer zijn dan alleen dimbare zachte witte lampen.

Omdat de lampen niet rechtstreeks verbinding kunnen maken met het wifi-netwerk van je huis, is de Hue Bridge een hub die fungeert als een soort tussenpersoon. Uw gloeilampen maken verbinding met de hub en de hub maakt verbinding met uw router.

Dit vereist wat meer installatie dan je aanvankelijk had verwacht, maar het is eigenlijk heel eenvoudig om Philips Hue-lampen in te stellen. Dit is wat je moet doen om alles aan de gang te krijgen.

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt

Wanneer je je Philips Hue-lampen uit de doos ha alt, krijg je een Hue Bridge, een voedingsadapter, een ethernetkabel en twee of drie lampen, afhankelijk van welke starterskit je hebt gekocht. De Hue White and Color starterkit wordt geleverd met drie lampen, terwijl de Hue White starterkit wordt geleverd met twee lampen.

Afbeelding

Begin met het vastschroeven van de gloeilampen in de verlichtingsarmaturen die je draadloos wilt bedienen, en zorg ervoor dat de stroom voor deze verlichtingsarmaturen is ingeschakeld.De Philips Hue-lampen gaan automatisch aan, zodat je weet dat ze goed werken en klaar zijn om te worden gekoppeld aan de Hue Bridge.

Afbeelding

Sluit vervolgens de Hue Bridge aan door de voedingsadapter op de Bridge aan te sluiten en het andere uiteinde op een beschikbaar stopcontact. Sluit daarna het ene uiteinde van de ethernetkabel aan op de Bridge en het andere uiteinde op een beschikbare ethernetpoort aan de achterkant van uw router. Je moet hem rechtstreeks op je router aansluiten met een ethernetkabel - de Hue Bridge heeft geen ingebouwde wifi; in plaats daarvan gebruikt het de wifi in je router.

Wacht tot alle vier de lampjes op de Hue Bridge gaan branden, en zodra dat is gebeurd, kun je beginnen met het installatieproces.

Afbeelding

Download vervolgens de nieuwe Philips Hue Gen 2-app voor iOS of Android. Houd er rekening mee dat er veel Philips Hue-apps van derden beschikbaar zijn, dus als je ernaar zoekt in de app store, moet je ervoor zorgen dat je de officiële downloadt om eerst je lampen in te stellen.

Afbeelding

Nadat je de app hebt geopend, begint deze automatisch te zoeken naar een Hue Bridge.

Afbeelding

Zodra het de jouwe heeft gevonden, tik je op "Instellen".

Afbeelding

Druk vervolgens op de push-link-knop op je Hue Bridge. Het zal de grote ronde knop in het midden zijn.

Afbeelding

Zodra het is verbonden, tikt u op "Accepteren".

Afbeelding

Vervolgens is het tijd om HomeKit en Siri in te stellen als je een iOS-gebruiker bent. Tik onderaan op "Bridge koppelen".

Afbeelding

Tik onderaan op 'Mijn huis' en geef je huis een naam. "Thuis" werkt in dit geval meestal prima. Tik op "Thuis maken" wanneer u klaar bent.

Afbeelding

Vervolgens moet je de configuratiecode voor accessoires scannen die zich op de achterkant van de Hue Bridge bevindt. Houd je telefoon tegen deze code en hij zal deze automatisch detecteren.

Afbeelding

Het is nu tijd voor je Hue Bridge om al je Hue-lampen te detecteren, dus tik op het "+"-pictogram in de rechterbenedenhoek.

Afbeelding

Tik op "Zoeken".

Afbeelding

Het duurt enkele minuten voordat het al je lampen heeft gevonden, maar als het klaar is, zal het je vertellen hoeveel lampen het bovenaan heeft gevonden. Als het niet al uw lampen vindt, kunt u nogmaals op het pictogram "+" tikken en vervolgens "Serienummer toevoegen" selecteren om de lampen handmatig aan uw installatie toe te voegen.Maak je geen zorgen, dit is een vrij veel voorkomende noodzaak.

Afbeelding

Zodra al je Hue-lampen zijn gevonden, vraagt ​​de app je om ze in kamers te groeperen voor eenvoudigere bediening. Tik dus op het pictogram "+" in de rechterbenedenhoek op de volgende pagina.

Afbeelding

Tik op het tekstvak bovenaan en geef je eerste kamer een naam.

Afbeelding

Tik vervolgens op "Kamertype" en selecteer het type kamer dat het is.

Afbeelding

Vervolgens, onder "Lichtselectie", vinkt u alle lampen aan of uit die u niet aan deze kamer wilt koppelen en tikt u vervolgens op "Opslaan" in de rechterbovenhoek.

Helaas is dit onderdeel vrij slecht ontworpen: als je nieuwe lampen gebruikt, hebben ze allemaal generieke namen zoals "Hue white lamp 1", en je weet niet per se welke welke is.Ga je gang en raad voor nu - als het verkeerd is, kun je teruggaan naar de instellingen en het wijzigen. We zullen dit later in de gids bespreken.

Afbeelding

Voeg desgewenst meer kamers toe door onderaan op het pictogram "+" te tikken. Tik anders op "Volgende" in de rechterbovenhoek.

Afbeelding

Je bent helemaal klaar met het eerste installatieproces. Tik op "Laten we gaan" om je Hue-lampen te bedienen.

Afbeelding

Hoe hernoem en hergroepeer je Hue Lights

Dit is het moment om wijzigingen aan te brengen als een van uw lampen in de verkeerde kamer staat. Als dat het geval is, tikt u op het tandwielpictogram voor instellingen in de linkerbovenhoek van het hoofdbedieningsscherm.

Afbeelding

Selecteer eerst “Lichtinstelling”.

Afbeelding

Op deze pagina kun je op de naam van een lamp tikken om deze te zien knipperen. Tik vervolgens op het kleine ronde "i"-pictogram om het licht te hernoemen naar wat je maar wilt.

Afbeelding

Tik in het tekstvak en geef de gloeilamp een nieuwe naam naar keuze. Dit maakt het veel gemakkelijker om te zien welke lampen welke zijn.

Afbeelding

Nadat je al je lampen hebt hernoemd, ga je terug naar de Instellingen en selecteer je "Kamerconfiguratie".

Afbeelding

Vervolgens kun je het proces voor het maken van de kamer herhalen zoals hierboven beschreven, maar met de juiste naam voor je lampen.

Hoe u uw Philips Hue-lampen bedient

Vanuit het hoofdbedieningsscherm kun je een kamer in- en uitschakelen met de schakelaar aan de rechterkant. U kunt de helderheid ook aanpassen met de balk onder de naam van de kamer.

Afbeelding

Je kunt ook op een kamer tikken om elke gloeilamp afzonderlijk te bedienen.

Afbeelding

Als je op de cirkel van een individuele gloeilamp tikt, wordt de kleurkiezer weergegeven, waar je de lamp in elke kleur kunt veranderen als je de duurdere Hue White- en Color-lampen hebt. U kunt ook op "Wit" tikken om een ​​witte kleurtemperatuur te selecteren.

Afbeelding

Er is ook een gedeelte 'Recepten' waarmee u de kleurtemperatuur kunt wijzigen op basis van verschillende stemmingen en scenario's.

Afbeelding

Bedien uw lichten op afstand met toegang op afstand

Als je je Hue-lampen wilt kunnen bedienen als je niet thuis bent, moet je een account aanmaken op de Philips-website (als je die nog niet hebt). U kunt dit doen door eerst op "Meer" in de rechterbenedenhoek van het hoofdbedieningsscherm te tikken.

Afbeelding

Tik vanaf daar op "Aanmelden bij My Hue".

Afbeelding

Selecteer onderaan "Inloggen".

Afbeelding

De Philips Hue-website wordt geladen in uw webbrowser. Ga je gang en selecteer onderaan "Een account maken" of voer je e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen als je al een account hebt.

Afbeelding

Voer uw naam, e-mailadres, wachtwoord in en ga akkoord met de algemene voorwaarden. Tik vervolgens op "Volgende stap".

Afbeelding

Vervolgens moet je op de Push-Link-knop drukken, net zoals je eerder deed toen je de Hue Bridge voor het eerst instelde.

Afbeelding

De website zal de hub verifiëren en de verbinding moet worden geverifieerd. Druk op "Doorgaan".

Afbeelding

Op de volgende pagina wil je "Ja" selecteren wanneer het om toegang tot je bridge vraagt ​​om je lichten te bedienen terwijl je niet thuis bent. Daarna wordt u teruggebracht naar de Philips Hue-app en is toegang op afstand nu ingeschakeld.

Wat u kunt doen met uw Philips Hue-lampen

Het in- en uitschakelen van je lichten vanaf je smartphone kan geweldig zijn, en het aan- en uitzetten met Siri is erg handig. Maar er zijn een handvol dingen die u kunt doen, waarbij u niet alleen uw lichten aan en uit doet. Hier zijn enkele van de basisfuncties van Philips Hue-lampen die u kunt inschakelen in de Philips Hue-app.

Creëer "Scènes"

In de wereld van Philips Hue is 'scènes' een mooie term voor voorinstellingen.Als er een bepaalde kleur is die je leuk vindt, of een bepaalde helderheid die je vaak gebruikt, kun je er een scène voor maken. Zo verander je in plaats van de kleur van elke afzonderlijke lamp, met één tik de hele kamer naar je favoriete preset. Zelfs als je niet beschikt over de fraaie, van kleur veranderende Hue-lampen, kun je nog steeds scènes maken met je witte lampen voor specifieke helderheidsniveaus (zoals 'overdag' en 'nacht').

Selecteer een kamer in het hoofdscherm van de Philips Hue-app en tik onderaan op 'Scènes' (of bovenaan als je een Android-gebruiker bent).

Afbeelding

Er zullen een handvol vooraf gemaakte scènes zijn, maar als je je eigen scènes wilt maken, tik je op het pictogram "+" in de rechterbenedenhoek.

Afbeelding

Vanaf daar kun je met de Hue-app een scène van een foto maken. De app heeft een aantal ingebouwde afbeeldingen, maar je kunt ook een foto gebruiken die op je telefoon staat.

Afbeelding

Als je meer fijnmazige controle wilt, kun je ook een scène maken door naar de bedieningspagina van een kamer te gaan en de gloeilampen in te stellen zoals jij ze wilt. Tik vervolgens op het pictogram "+".

Afbeelding

Vanaf daar, geef de scène een naam en druk op "Opslaan". Je hebt dan toegang tot de scène op de pagina "Scènes", en als je deze aanzet, worden je lichten in die exacte staat gebracht.

Afbeelding

Doe de lichten uit als je weggaat

Met de nieuwe Philips Hue-app kun je geofencing gebruiken om je lampen uit en aan te zetten wanneer je weggaat en thuiskomt, zodat je nooit meer een lichtschakelaar hoeft aan te raken.

We hebben dit al behandeld met de oude app, en de methode is nog steeds grotendeels hetzelfde, behalve dat je onderaan op "Routines" tikt en "Thuis en Afwezig" selecteert.

Afbeelding

Wekalarmen maken

Je kunt ook de Philips Hue-app gebruiken om een ​​wekalarm te maken, waardoor je lichten langzaam aan gaan om een ​​zonsopgang te simuleren.

Zoiets is heel fijn als je wakker wordt voordat de zon echt opkomt, of als je slaapkamer toch niet veel zonlicht krijgt.

We hebben dit in het verleden ook behandeld met de oude Philips Hue-app, maar het proces is vergelijkbaar in de nieuwe app. Tik gewoon onderaan op "Routines" en selecteer "Wakker worden" om uw wekalarm te maken.

Afbeelding

De tekortkomingen van de Gen 2 Hue-app

Hoewel de nieuwe Philips Hue-app een nieuwe look en lay-out biedt die het een beetje gemakkelijker maakt om je Hue-lampen te bedienen, ontbreken er eigenlijk een paar handige functies van de originele app, wat ongelooflijk frustrerend is.

Met de Gen 2-app kun je lampen niet groeperen, zodat je de kleur en temperatuur van twee of meer lampen tegelijk kunt aanpassen. In plaats daarvan moet je een scène maken voor elke gewenste kleurencombinatie. Bovendien kun je met de Gen 1-app aangepaste kleuren uit een foto kiezen met behulp van een pipet bij het maken van een scène, iets wat de nieuwe app niet doet.

Het ergste van alles: de nieuwe app lijkt niet te synchroniseren met je scènes uit de oude app, zelfs niet wanneer je je aanmeldt bij je Hue-account op de nieuwe app en deze synchroniseert via de My Hue-website. Je oude scènes worden gewoon niet weergegeven, en het is veilig om te zeggen dat scènes over het algemeen minder aandacht krijgen dan voorheen.

Gelukkig zijn er tal van apps van derden die gemakkelijk kunnen groeperen, en iConnectHue is onze favoriet, omdat het een heleboel dingen kan doen. Als alternatief kunt u de Gen 1-app nog steeds downloaden en gebruiken zoals u eerder deed. Hopelijk zal Philips deze omissies snel herstellen.

Populair onderwerp