Hoe u kunt voorkomen dat de game-DVR van Windows 10 uw pc-gameplay vertraagt

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat de game-DVR van Windows 10 uw pc-gameplay vertraagt
Hoe u kunt voorkomen dat de game-DVR van Windows 10 uw pc-gameplay vertraagt
Anonim

Pas vanaf daar een of alle onderstaande instellingen aan om de prestaties te verbeteren.

Zorg ervoor dat de game-DVR niet op de achtergrond opneemt

Game DVR heeft een functie die je gameplay automatisch op de achtergrond kan opnemen. Het werkt ongeveer hetzelfde als de functies voor het opnemen van gameplay op de achtergrond op Xbox One en PlayStation 4. Het systeem neemt de gameplay op de achtergrond op. Als er iets cools gebeurt, kun je Windows vertellen om de buffer op te slaan en krijg je een clip.

Zelfs als je een stevige grafische kaart hebt, vereist dit echter een constant percentage van je grafische pk's tijdens het spelen van een game. Dit laat minder middelen over om het spel daadwerkelijk te renderen en te spelen.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar het kan de zaken vertragen als je het hebt ingeschakeld.

Om er zeker van te zijn dat Windows geen gameplay op de achtergrond opneemt, open je het Game DVR-instellingenscherm en zorg je ervoor dat de optie "Game op de achtergrond opnemen" is uitgeschakeld.

Afbeelding

Voorkomen dat de spelbalk verschijnt in games op volledig scherm

Vanaf de jubileumupdate staat Microsoft nu toe dat de spelbalk verschijnt en in games op volledig scherm verschijnt. Voorheen werkte de Game Bar alleen in games die in Windows op je desktop werden uitgevoerd.

Microsoft beweert dat deze functie alleen is ingeschakeld voor games die zijn getest om er goed mee te werken.Het verstoren van de modus Volledig scherm kan echter prestatieproblemen en andere problemen met games veroorzaken. Deze problemen kunnen alleen voorkomen op bepaalde hardwareapparaten. Als je prestatieproblemen hebt, en vooral als je de gamebalk niet gebruikt, probeer hem dan uit te schakelen voor je games op volledig scherm.

Deze optie is standaard ingeschakeld en Microsoft schakelt deze in voor meer games op volledig scherm bij elke nieuwe release van Windows.

Om te voorkomen dat de spelbalk games op volledig scherm verstoort, opent u het instellingenvenster van de Game DVR en schakelt u de optie "Spelbalk weergeven wanneer ik games op volledig scherm speel die Microsoft heeft geverifieerd" uit.

Afbeelding

Schakel de spelbalk volledig uit

Je kunt er ook voor kiezen om de spelbalk volledig uit te schakelen, maar je hoeft dit niet te doen als je de bovenstaande instellingen hebt aangepast. Als u het opnemen van achtergrondgameplay uitschakelt en voorkomt dat de gamebalk in games op volledig scherm verschijnt, mogen de rest van de Game DVR-functies de gameprestaties niet belemmeren.

Om het te starten, opent u uw Start-menu, zoekt u naar "Xbox" en start u de app. U moet inloggen met een account om toegang te krijgen tot de instellingen. U kunt gewoon elk Microsoft-account gebruiken. Klik op de knop "Aanmelden" en Windows zal aanbieden om u aan te melden met het Microsoft-account waarmee u zich bij Windows 10 hebt aangemeld.

Afbeelding

Klik op het tandwielvormige pictogram "Instellingen" aan de linkerkant van het venster en selecteer de categorie "Game DVR" bovenaan het scherm Instellingen. Schakel de schuifregelaar "Spelclip en schermafbeeldingen opnemen met Game DVR" boven aan het scherm uit.

Afbeelding

Game DVR is misschien niet de enige gameplay-vertragende achtergrondopnamefunctie op je systeem. De nieuwste versies van NVIDIA's GeForce Experience-software bevatten bijvoorbeeld een "Instant Replay" -functie die uw gameplay op de achtergrond opneemt, waarbij GPU-bronnen worden gereserveerd die anders zouden kunnen worden gebruikt voor het verbeteren van de spelprestaties van uw pc.Zorg ervoor dat je rondkijkt voor andere soortgelijke functies die je misschien wilt uitschakelen.

Populair onderwerp