Hoe te migreren van Evernote naar OneNote

Hoe te migreren van Evernote naar OneNote
Hoe te migreren van Evernote naar OneNote
Anonim

Er zijn twee manieren om uw Evernote-inhoud in OneNote te importeren. Als u de desktopversie van Evernote hebt geïnstalleerd, vindt de OneNote Importer de notitieboeken die lokaal op uw computer zijn opgeslagen. Zorg ervoor dat al uw laatste notities volledig zijn gesynchroniseerd. Standaard is het vakje "Evernote Notebooks" aangevinkt en alle notitieboeken die op uw computer zijn gevonden, zijn aangevinkt.Als u alleen bepaalde notitieboeken wilt importeren, schakelt u de vinkjes uit die u niet wilt importeren, of schakelt u het vakje "Evernote Notebooks" uit om alle notitieboeken te deselecteren en vinkt u vervolgens de vakjes aan voor de notitieboeken die u wel wilt importeren.

Als je een back-up van je Evernote-gegevens hebt gemaakt naar een ENEX-bestand, kun je de gegevens in plaats daarvan uit dat bestand importeren. Om dat te doen, klikt u op de link "In plaats daarvan een bestand importeren".

Afbeelding

Als je ervoor hebt gekozen om je Evernote-gegevens uit een bestand te importeren, wordt er een ander scherm weergegeven. Klik op "Bestand kiezen".

OPMERKING: Als je besluit dat je in plaats daarvan je Evernote-gegevens wilt importeren van notitieboeken die lokaal op je computer zijn opgeslagen, klik dan op "In plaats daarvan notitieboeken importeren" om terug te gaan naar het vorige scherm.

Afbeelding

Navigeer in het dialoogvenster Openen naar waar u het.enex-bestand dat u wilt importeren hebt opgeslagen, selecteer het bestand en klik op "Openen".

Afbeelding

Klik op "Volgende" om het migratieproces te starten.

Afbeelding

We hebben ervoor gekozen om al onze Evernote-gegevens van onze lokale computer te importeren, dus hebben we op het scherm op "Volgende" geklikt om notebooks te importeren.

Afbeelding

Het maakt niet uit welke methode je hebt gekozen om je Evernote-gegevens te importeren, je moet je aanmelden bij je Microsoft-account om de gegevens te importeren. Het hulpprogramma OneNote Importer importeert uw gegevens online in de map Documenten in uw OneDrive-account, niet op uw lokale computer. Hierdoor hebt u gemakkelijker toegang tot uw OneNote-gegevens op elk apparaat waarvoor OneNote beschikbaar is (Windows, Apple, Android of internet).

Klik op het vakje voor het type Microsoft-account dat u heeft.

Afbeelding

Voer uw Microsoft-e-mailadres en wachtwoord in op de aanmeldingspagina.

Afbeelding

Uw Evernote-notitieblokken worden notitieblokken in OneNote en de notities in de Evernote-notitieblokken worden pagina's in de OneNote-notitieblokken. Als je tags aan je Evernote-notitieblokken hebt toegevoegd, kun je die tags gebruiken om je notities in je OneNote-notitieblokken te ordenen. Om de tags met uw Evernote-notities te importeren, vinkt u het vakje "Gebruik Evernote-tags om inhoud in OneNote te organiseren" aan.

OPMERKING: de tags van Evernote worden geïmporteerd als secties in de notitieboeken. De tags zijn echter niet echt geïntegreerd in het OneNote-taggingsysteem. We zullen hier later in dit artikel meer over vertellen.

Klik op "Importeren" om het migratieproces te starten.

Afbeelding

De notitieboeken worden gemaakt en de notities worden geïmporteerd.

Afbeelding

Wanneer de migratie is voltooid, klikt u op "Notities bekijken in OneNote" om OneNote te openen en toegang te krijgen tot uw notities.

Afbeelding

Omdat de notities online in uw OneDrive-account worden opgeslagen, wordt het volgende dialoogvenster Microsoft OneNote-beveiligingskennisgeving weergegeven, waarin u wordt gewaarschuwd dat de locatie mogelijk onveilig is. Uw eigen OneDrive-account is echter een vertrouwde bron, dus klik op "Ja" om door te gaan.

Afbeelding

Een welkomstnotitie wordt toegevoegd aan het eerste notitieblok in de lijst die u hebt geïmporteerd en dat is de notitie die u ziet wanneer u OneNote opent. Om toegang te krijgen tot de rest van uw notities in dat notitieblok, klikt u op het tabblad 'Pagina's' bovenaan het notitiegebied.

Afbeelding

Het kan even duren om de notities in het notitieboek te laden, afhankelijk van het aantal notities dat je in dat notitieblok hebt.

Afbeelding

Alle notities in dat notitieblok worden weergegeven in het rechterdeelvenster in de desktopversie van OneNote 2016. Klik op een notitie om het te openen.

OPMERKING: als u de OneNote-app gebruikt die bij Windows 10 wordt geleverd, worden de notities weergegeven in een venster aan de linkerkant.

Afbeelding

Als er een tag op een notitie stond, wordt die tag een sectie in het notitieblok die toegankelijk is op een tabblad bovenaan het notitiegebied. De tag wordt ook bovenaan de notitietekst vermeld als een hashtag, zoals hieronder weergegeven.

Afbeelding

Om een ​​ander notitieboek te openen dat u hebt geïmporteerd, klikt u op de vervolgkeuzelijst voor notitieboeken in de linkerbovenhoek van het venster. Klik vervolgens op "Andere notitieblokken openen".

Afbeelding

Klik in het scherm Notitieblok openen op een notitieblok in de lijst Mijn notitieblokken om het te openen.

Afbeelding

De eerste notitie in het notitieboek wordt geopend. Merk op dat er in het onderstaande voorbeeld twee tags zijn voor de huidige notitie, "article ideas" en "htg". Slechts één van die tags is echter omgezet in een sectie in het notitieblok (het tabblad 'Artikelideeën'). Dit is een beperking van de OneNote Importer-tool van Microsoft.

Zie voor meer informatie over tags in OneNote de ondersteuningsartikelen van Microsoft over het toepassen van een tag op een notitie en het zoeken naar getagde notities.

Afbeelding

Als je echt al je tags wilt behouden bij het migreren van Evernote naar OneNote, kun je in plaats daarvan migreren met een tool van derden genaamd Evernote2Onenote. Het maakt notitiebloksecties voor al uw tags in uw notities, niet alleen voor de eerste in elke notitie.U kunt echter dubbele notities krijgen, omdat een notitie met meerdere tags in elke sectie wordt geplaatst die is gemaakt op basis van elk van de tags als afzonderlijke notities. Evernote2Onenote kan ook slechts één notebook tegelijk importeren en de notebooks worden lokaal opgeslagen wanneer ze worden geïmporteerd.

Zodra u al uw notities naar OneNote hebt gemigreerd, kunt u ze openen op elk platform waarop OneNote beschikbaar is (Windows, Apple, Android of Web). Er zijn echter enkele beperkingen in de mobiele versies van OneNote. U kunt nieuwe secties toevoegen aan notitieblokken in OneNote voor iOS en Android. Hoewel u met OneNote voor iOS een sectie van het ene notebook naar het andere kunt verplaatsen, kunt u met OneNote voor Android alleen pagina's tussen notebooks verplaatsen.

Zie voor meer informatie ons artikel over de gratis versie van OneNote voor de pc en enkele verschillen tussen Evernote en OneNote.

Populair onderwerp