De beste macOS-sneltoetsen die u zou moeten gebruiken

Inhoudsopgave:

De beste macOS-sneltoetsen die u zou moeten gebruiken
De beste macOS-sneltoetsen die u zou moeten gebruiken
Anonim

Om de app volledig af te sluiten, drukt u gewoon op Command+Q op het toetsenbord.

Een app sluiten, minimaliseren of verbergen

Aan de andere kant, als je een app niet wilt afsluiten, kun je deze in plaats daarvan verbergen, minimaliseren of sluiten.

 • Om een ​​app te sluiten, gebruik Command+W.
 • Om het te minimaliseren, gebruik Command+M.
 • Om een ​​app te verbergen, gebruik Command+H.

Wat is het verschil? Wanneer u een app sluit, worden alle geopende vensters van een app gesloten, maar blijft deze op de achtergrond actief. De volgende keer dat u de app opent, begint u opnieuw met nieuwe vensters.

Wanneer u een app minimaliseert, wordt deze verkleind tot een pictogram aan de rechterkant van het Dock, waar ook uw Prullenbak en mappen zich bevinden.

Afbeelding

Het verbergen van een app lijkt veel op het minimaliseren ervan, behalve dat het alle geopende vensters voor een app verbergt, niet alleen de huidige. Je zult ze ook niet aan de rechterkant van het Dock zien verschijnen; in plaats daarvan is het pictogram van de app gedeeltelijk transparant.

Afbeelding

Geforceerd stoppen met vastgelopen apps

Als een app niet reageert op Command+Q, kan deze vastlopen of vastlopen. In dat geval kunt u op Command+Option+Esc drukken om het Force Quit Applications-venster te openen (vergelijkbaar met Ctrl+Alt+Delete op Windows-machines.)

Afbeelding

Zoek vanaf hier de lastige app en "Forceer stop".

Schakelen tussen apps

Je kunt schakelen tussen apps door op hun Dock-pictogrammen te klikken, maar dit is inefficiënt en tijdrovend. Het is veel gemakkelijker en sneller om op Command+Tab te drukken, waardoor de app-switcher wordt geopend.

Afbeelding

Om door uw apps te bladeren, houdt u Command ingedrukt en drukt u herhaaldelijk op Tab.

Gebruik in plaats daarvan Command+Shift+Tab om de richting om te keren.

In combinatie met Command+Q is dit een veilige manier om snel ongebruikte actieve apps te stoppen.

Kopiëren, knippen, plakken en alles selecteren

De oude standaardacties voor kopiëren, knippen en plakken werken allemaal op de Mac, hoewel je meestal alleen knippen op tekstselecties (geen bestanden) ziet of kunt gebruiken. Toch zijn ze allemaal goed om te weten.

 • Om te kopiëren drukt u op Command+C.
 • Om te knippen, druk op Command+X.
 • Om te plakken, druk op Command+V.

Alles selecteren is ook een goede snelkoppeling om in je achterzak te hebben. Gebruik de sneltoets Command+A. om alle tekst in een bestand of venster te selecteren

Acties ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

We maken allemaal fouten. Als je er een hebt gemaakt, druk je op Command+Z om het ongedaan te maken.

Aan de andere kant, als het ongedaan maken van een fout een fout blijkt te zijn, gebruik dan opnieuw met Command+Y.

Bestanden hernoemen

Als u de naam van een bestand op uw Mac wilt wijzigen met alleen het toetsenbord, selecteert u het bestand en drukt u op Return en typt u de naam van uw nieuwe bestand. Er zijn een aantal andere manieren om bestanden op macOS te hernoemen, maar het toetsenbord gebruiken is verreweg de snelste.

Afbeelding

Tabbladen, tabbladen en meer tabbladen

Tabbladen zijn tegenwoordig een rage en in macOS hebben ze het overgenomen. Je kunt niet alleen tabbladen gebruiken in Safari, maar ze zijn nu ook beschikbaar in Finder en bijna elke andere app. En gelukkig komen ze met snelkoppelingen:

 • Command+T opent een nieuw Finder-tabblad.
 • Om een ​​nieuw tabblad naar een specifieke locatie te openen, dubbelklikt u op die locatie terwijl u de Command-toets ingedrukt houdt.
 • Zodra je een aantal nieuwe tabbladen hebt geopend, gebruik je Control+Tab of Control+Shift+Tab om er doorheen te bladeren.
 • Ten slotte kunt u Option+Klik op de "X" van een tabblad om alle tabbladen behalve die ene te sluiten.

Je kunt in sommige gevallen zelfs op Command+Z drukken om het sluiten van een tabblad ongedaan te maken. (In sommige browsers is dit in plaats daarvan Command+Shift+T.)

Spring naar de boven- en onderkant van lange documenten

Heb je een lang document waar je niet doorheen wilt bladeren? Druk op Command+Pijl Omlaag om naar de onderkant van het document te gaan en druk op Command+Pijl Omhoog om naar de top te springen.

Voorkeuren zijn slechts een komma verwijderd

Bijna elke applicatie heeft voorkeuren en voorkeuren zijn de beste manier om applicaties naar jouw smaak te vormen. In plaats van door menu's te klikken, kunt u echter gemakkelijk toegang krijgen tot de voorkeuren van elke Mac-toepassing door op Command+Comma. te drukken

Afbeelding

Vind alles met Spotlight en Siri

Of je nu op zoek bent naar een document, een afbeelding, een spreadsheet, of je wilt weten wanneer een film wordt afgespeeld, hoe het weer is in Cleveland of hoe ver de maan weg is, je kunt zoeken voor dingen met Spotlight of Siri om dingen te vinden en dingen te ontdekken.

Om Spotlight te openen, drukt u op Command+Space. Begin dan gewoon te typen.

Afbeelding

Om Siri te openen, drukt u in plaats daarvan op Option+Space en begint u te praten.

Afbeelding

Met deze twee tools kun je ontzettend veel dingen vinden.

Snel schakelen tussen desktops

De virtuele desktops van

macOS, of "Spaces", kunnen eenvoudig worden geschakeld met Control+1, Control+2, enzovoort (waarbij het nummer overeenkomt met het aantal het bureaublad waarnaar u overschakelt).

Afbeelding

Beter nog, met de toetsenbordvoorkeuren kun je meer sneltoetsen voor Spaces toevoegen, voor het geval de twee standaard Spaces niet genoeg zijn.

Beef je screenshotvaardigheden op

macOS heeft veel screenshot-goodies erin verpakt, en als je ze allemaal hebt, zullen deze snelkoppelingen je beste vrienden zijn:

 • Gebruik Command+Shift+3. om een ​​screenshot te maken van je hele scherm en het op te slaan als een bestand
 • Om een ​​screenshot naar je klembord te kopiëren, gebruik Command+Control+Shift+3.
 • Gebruik Command+Shift+4. om een ​​screenshot te maken als een selectie van uw scherm en deze op te slaan als een bestand
 • Om een ​​screenshotselectie naar uw klembord te kopiëren, gebruikt u Command+Control+Shift+4.

Maar wacht, er is meer! Om een ​​screenshot te maken van een venster dat je hebt geopend, gebruik je de Cmd+Shift+4 en wanneer het selectiekruis verschijnt, druk je op SpaceHet dradenkruis verandert in een cameraaanwijzerpictogram. Klik ten slotte op het gewenste venster en het wordt opgeslagen als een afbeeldingsbestand.

Afsluiten, slapen en opnieuw opstarten

Als je je Mac wilt afsluiten, in de slaapstand wilt zetten of opnieuw wilt opstarten, kun je met de muis omhoog gaan naar het Apple-menu, klikken, met de muis omlaag gaan en vervolgens je optie selecteren. Of u kunt gewoon op Control+Eject drukken (de uitwerpknop wordt op sommige Mac-toetsenborden aangeduid als de aan/uit-toets).

Afbeelding

Uitloggen met één simpele beweging

Als u snel wilt uitloggen, drukt u op Shift+Command+Q. Dit zal u vragen om uit te loggen, of u kunt gewoon 60 seconden wachten en u wordt automatisch uitgelogd.

Afbeelding

Aan de andere kant, als u wilt uitloggen zonder dat u daarom wordt gevraagd, drukt u op Shift+Command+Option+Q.

Al deze snelkoppelingen zijn gerelateerd aan de macOS-omgeving, er zijn ook een heleboel uitstekende snelkoppelingen voor Safari, dus met een beetje tijd en studie heb je de kans om een ​​krachtige Mac-gebruiker te worden.

Natuurlijk zijn dit niet alle sneltoetsen die macOS te bieden heeft, maar ze zijn enkele van de handigste. En nogmaals, veel hiervan kunnen worden gewijzigd met behulp van de toetsenbordvoorkeuren, dus als je de sneltoetsen voor screenshots of het schakelen tussen Spaces niet leuk vindt, kun je ze naar wens vormgeven.

Populair onderwerp