Mapopties configureren in Windows 10

Inhoudsopgave:

Mapopties configureren in Windows 10
Mapopties configureren in Windows 10
Anonim

Eenmaal geopend, ziet u het tabblad 'Algemeen' als het eerste gedeelte waarin u wijzigingen kunt aanbrengen. Hier kunt u functies instellen, zoals of elke map in een nieuw venster wordt geopend of in hetzelfde venster blijft, of hoeveel klikken er nodig zijn om een ​​bestand te starten (dit kan vooral handig zijn voor mensen met artritis of carpale tunnel en moeten makkelijk in hun handen).

Afbeelding

Gebruikers kunnen ook bepalen hoeveel privacy ze hebben op hun account, door ervoor te kiezen hun recente mappen in de zijbalk weer te geven of ze verborgen te houden nadat de Verkenner elke keer is gesloten.

Afbeelding

Bekijken

Dit is het gedeelte waar je het echte vlees en de aardappelen gaat vinden van de opties die je in je mappen kunt verplaatsen.

Alle oude standaarden zijn hier, zoals de optie om vitale systeembestanden te tonen of te verbergen, te wijzigen hoe pictogrammen worden weergegeven, of het al dan niet starten van mapvensters zelf als hun eigen onafhankelijke systeemprocessen.

Afbeelding

Tenzij je weet dat je specifiek op zoek bent naar een systeembestand dat is afgeluisterd of moet worden gescand door een antivirusprogramma, is het niet aan te raden om dit ongecontroleerd te laten, aangezien veel virussen zullen proberen om op oppervlakteniveau te zoeken voor hen wanneer ze proberen een onbeschermde machine te misbruiken.

Afbeelding

Sommige nieuwe functies die nieuw zijn bij de introductie van Windows 10, omvatten de optie om de meegeleverde Wizard Delen te gebruiken en te configureren welke mappen of bibliotheken in de zijbalk van de Verkenner zullen verschijnen.

Afbeelding

Houd er rekening mee dat de map van waaruit u het optiepaneel hebt geopend, de enige map is waarop deze regels van toepassing zijn. tenzij u op de knop "Toepassen op mappen" in het weergavepaneel klikt. Bekijk onze handleiding voor het aanpassen van de mapweergave-instellingen van Windows voor nog veel meer.

Zoeken

Alle instellingen op het tabblad "Zoeken" (zoals je misschien al geraden hebt door de naam) hoe de Verkenner omgaat met zoekvragen, zowel in de Verkenner zelf als alle vragen die in de zoekopdracht zijn ingevoerd balk in de benedenhoek van de voorraad

Vanaf hier kunt u zaken wijzigen zoals hoe de zoekfunctie reageert op verzoeken wanneer een gebruiker op zoek is naar niet-geïndexeerde systeembestanden, of de inhoud van gecomprimeerde of gecomprimeerde mappen al dan niet is opgenomen als onderdeel van niet- geïndexeerde zoekopdrachten.

Afbeelding

Een ander vakje dat u misschien wilt controleren als u het beu bent om Windows te zien graven en met lege handen komt te staan, is "Altijd zoeken naar bestandsnamen en inhoud" bij elke zoekopdracht. Dit kan een aanzienlijke hoeveelheid tijd opleveren die nodig is om een ​​bepaald bestand te vinden elke keer dat u een nieuwe speurtocht uitvoert om door te gaan, maar als u dingen op onbekende plaatsen begraaft of ze gewoon zo georganiseerd mogelijk wilt houden, is dit moet te allen tijde aan blijven.

Windows 10 doet goed werk door zowel wijzigingen aan te brengen waar ze moesten worden aangebracht, terwijl ze ook niet door het nieuwe merk werden gedreven om iets te repareren dat in de eerste plaats niet kapot was. Folder Options is een solide, betrouwbare tool die u kunt gebruiken om aan te passen hoe uw bestanden worden weergegeven, wat uw systeem kan zien en hoe interne zoekopdrachten worden verwerkt.

Populair onderwerp