Hoe te upgraden naar een grotere harde schijf zonder Windows opnieuw te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe te upgraden naar een grotere harde schijf zonder Windows opnieuw te installeren
Hoe te upgraden naar een grotere harde schijf zonder Windows opnieuw te installeren
Anonim

Een manier om beide harde schijven op je computer aan te sluiten Als je een desktopcomputer hebt, kun je meestal gewoon je nieuwe harde schijf naast je oude harde schijf in dezelfde machine installeren om hem te klonen. Als u echter een laptop gebruikt, is dit meestal niet mogelijk, dus u moet iets kopen als een SATA-naar-USB-kabel (rechts afgebeeld), waarmee u een harde schijf op uw laptop kunt aansluiten via USB. Als u een mechanische 3,5-inch harde schijf met draaiende schotels upgradet en u een SATA-naar-USB-kabel wilt gebruiken, heeft deze een externe voedingsbron nodig. Zoiets als dit model zou meer dan genoeg moeten zijn om elke soort drive die je erop gooit tegemoet te komen.(2,5"-schijven hebben dit niet nodig.) U kunt uw nieuwe schijf ook in een externe harde-schijfbehuizing installeren voordat u het migratieproces start, hoewel dat wat meer tijd in beslag neemt.

 • Een kopie van EaseUS Todo Backup. De gratis versie heeft alle functies die we nodig hebben om de taak die voor ons ligt te volbrengen, dus download de gratis versie en installeer deze zoals elk ander Windows-programma.
 • Een back-up van uw gegevens. Ook al kopieert u uw schijf, we raden u aan een back-up te maken voordat u grote, gegevensschrijfprocessen zoals deze start. Bekijk onze handleiding voor het maken van een back-up van uw computer en zorg ervoor dat u een volledige back-up van uw belangrijke gegevens hebt voordat u doorgaat.
 • Een Windows-systeemherstelschijf. Dit is een hulpmiddel voor het geval dat. Als uw Master Boot Record beschadigd raakt, kunt u de Windows-reparatieschijf erin plaatsen en deze binnen enkele minuten repareren. Volg deze instructies voor Windows 7 en deze instructies voor Windows 8 of 10.Vergeet niet om een ​​kopie van onze handleiding voor het repareren van de bootloader af te drukken, zodat je klaar bent om het te repareren als dat nodig is. Nee echt. Doe het. Brand die cd en druk dat artikel af. Als je het bij de hand hebt, hoef je niet langer een andere computer te zoeken om de opstart-cd op te maken als je die nodig hebt.
 • Aangezien je toch wat aan het huishouden doet, kan dit ook een goed moment zijn om bestanden te verwijderen die je niet nodig hebt. Een schoon huis is een gelukkig huis (of harde schijf, al naar gelang het geval).

  Hoe u uw harde schijf kunt klonen met EaseUS Todo Backup

  Met je harde schijven aangesloten en klaar voor gebruik, is het tijd om door te gaan naar de grote show. Nadat je de EaseUS-applicatie hebt geïnstalleerd, ga je gang en voer je deze uit en kies je vervolgens "Klonen" in de rechterbovenhoek.

  Afbeelding

  Onze systeemschijf heeft drie partities: een kleine opstartpartitie aan de voorkant, onze hoofdsysteempartitie in het midden en een kleine herstelpartitie aan het einde.We willen de hele schijf klonen, inclusief deze partities, dus vink het vakje naast de naam van de schijf aan (in ons geval "Hard Disk 2" en klik op Volgende. Zorg ervoor dat u de juiste schijf selecteert! Er moet "C" staan.:” ergens op een van de partities.

  Afbeelding

  Het kiezen van uw doelschijf zou duidelijk moeten zijn. Het zal waarschijnlijk de grote, lege zijn (als de schijf nog nooit eerder is gebruikt). Zorg ervoor dat u de juiste kiest, want hierdoor wordt alles op dat station gewist!

  Plaats een vinkje naast die schijf en klik op de knop "Bewerken" rechts ervan. We moeten een snelle partitiecontrole uitvoeren voordat we verder gaan.

  Afbeelding

  In ons geval zijn onze partities niet ideaal ingesteld. De EaseUS-toepassing probeert onze oude schijf te klonen met partities van dezelfde grootte op onze nieuwe schijf, ook al gaan we naar een schijf met meer ruimte! Dus dat moeten we oplossen.

  Denk eraan, er is een kleine herstelpartitie aan het einde van onze systeempartitie. Op dit moment staat het tegen onze Windows-partitie aan, waardoor er aan het einde van de schijf meer dan 700 GB niet-toegewezen ruimte overblijft. We moeten die partitie selecteren en naar het einde van onze harde schijf verplaatsen. Klik gewoon op die kleine partitie en sleep deze helemaal naar rechts. (Zorg ervoor dat u de partitie verplaatst, niet de grootte ervan aanpast).

  Afbeelding

  Nu kunnen we onze systeemschijf selecteren en uitbreiden om de nieuwe niet-toegewezen ruimte op te vullen tussen het einde van onze systeempartitie en het begin van onze verplaatste herstelpartitie. Klik en sleep op de rand om de partitie uit te vouwen (niet te verplaatsen).

  Als je overstapt van een kleinere schijf naar een grotere, zul je dit probleem waarschijnlijk tegenkomen, dus zorg ervoor dat je de grootte van je partities aanpast voordat je verder gaat. Als u klaar bent, kunt u op "OK" klikken om door te gaan.

  Afbeelding

  Zodra alles is uitgecheckt en je klaar bent om door te gaan, ga je gang en klik je op "Doorgaan" om het kloonproces te starten.

  Afbeelding

  Hoe lang het duurt, hangt af van de snelheid van je computer en schijven, en van de hoeveelheid gegevens die je verplaatst. Dit kan ongeveer 15 minuten tot meer dan een uur duren.

  Afbeelding

  Onze operatie duurde iets meer dan 50 minuten. Als u klaar bent, klikt u op "Voltooien" en het is klaar.

  Afbeelding

  Opstarten vanaf uw nieuwe schijf

  Nu is het tijd om uw computer naar uw nieuwe systeemstation te wijzen. Op de meeste computers is dit vrij eenvoudig. U hoeft alleen uw computer uit te schakelen, de oude schijf te verwijderen en de nieuwe in hetzelfde stopcontact te plaatsen.Zet de computer weer aan en hij zou moeten opstarten alsof er niets is gebeurd.

  Als je een desktopcomputer gebruikt en beide schijven behoudt, heb je een paar keuzes. U kunt ofwel de nieuwe schijf in de oude socket plaatsen en de oude schijf ergens anders insteken (zodat de computer automatisch opstart vanaf de nieuwe), of u kunt hem laten waar hij is en uw BIOS-instellingen aanpassen zodat uw computer opstart vanaf de nieuwe schijf. ofwel werkt.

  Als je wilt controleren of alles naar behoren werkte, klik dan met de rechtermuisknop op je C:-schijf en controleer nogmaals de eigenschappen. Zorg ervoor dat het de juiste hoeveelheid ruimte heeft - als dat niet het geval is, is uw computer waarschijnlijk opgestart op de oude schijf.

  Afbeelding

  Dat is het! Nu uw nieuwe systeemschijf is geïnstalleerd en werkt, kunt u met de oude schijf doen wat u wilt. Zorg ervoor dat alles copacetisch is voordat u de oude schijf wist of gegevens verwijdert.

  Populair onderwerp