Hoe u uw koffiezetapparaat kunt automatiseren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw koffiezetapparaat kunt automatiseren
Hoe u uw koffiezetapparaat kunt automatiseren
Anonim

Misschien heb je er al een, maar de meest basale vorm van automatisering van het zetten van koffie is het goede oude programmeerbare koffiezetapparaat.

Het is de minst "slimme" manier om het koffiezetproces te automatiseren, maar het is verreweg de goedkoopste oplossing, aangezien je een programmeerbaar koffiezetapparaat kunt krijgen voor slechts $ 20.

Met deze koffiezetapparaten kun je een tijd instellen waarop het koffiezetapparaat automatisch wordt ingeschakeld en begint met het zetten van koffie. Dus als u uw koffie normaal gesproken rond 7 uur 's ochtends drinkt, kunt u deze misschien programmeren om om 06:50 uur of zo aan te zetten.

Toegegeven, je kunt het niet op afstand bedienen en het is waarschijnlijk niet de beste oplossing voor degenen die hun koffie niet elke ochtend op hetzelfde tijdstip hebben. De meeste mensen hebben echter een vaste ochtendroutine, dus een programmeerbaar koffiezetapparaat zou daar de beste optie zijn.

Bovendien, als je huidige koffiezetapparaat niet programmeerbaar is en je het niet wilt opgeven, kun je een eenvoudige plug-in timer krijgen die je grotendeels dezelfde functies geeft als een programmeerbaar model.

Gebruik een slim stopcontact

Afbeelding
Afbeelding

Als je meer controle wilt over wanneer je koffiezetapparaat wordt ingeschakeld en begint met het zetten van je koffie, wil je misschien meer dan alleen een eenvoudig programmeerbaar koffiezetapparaat. Als je je koffie meestal niet elke dag op hetzelfde tijdstip drinkt, is het misschien beter om iets te hebben dat je kunt activeren wanneer je maar wilt. Dit is waar slimme stopcontacten in het spel komen.

Slimme stopcontacten (zoals de Belkin WeMo Switch) vereisen dat het koffiezetapparaat een mechanische aan/uit-schakelaar heeft (in plaats van een drukknop), maar u kunt uw koffiezetapparaat overal in- en uitschakelen met de app op elk moment. Je kunt Alexa zelfs vertellen om "het koffiezetapparaat aan te zetten" wanneer je klaar bent voor je ochtendoplossing.

Bovendien zijn slimme verkooppunten vrij goedkoop rond de $ 30, en je kunt ze meestal het hele jaar door te koop vinden voor slechts $ 20 als je geduldig genoeg bent. Het is een goede middenweg-automatiseringsoplossing voor het maken van koffie. Natuurlijk moet je nog steeds een filter plaatsen, het vullen met koffiedik en er wat water in gieten, maar je zou dat de avond ervoor kunnen doen, zodat je het de volgende ochtend rustig aan kunt doen.

Koop een koffiezetapparaat met ingebouwde smarts

Afbeelding
Afbeelding

Als je de installatie van je geautomatiseerde koffiezetapparaat wilt stroomlijnen, kun je het slimme stopcontact omzeilen en een koffiezetapparaat krijgen waarin smarts al zijn ingebouwd. Deze Mr. Coffee-machine heeft Belkin's WeMo-technologie ingebouwd in het koffiezetapparaat zelf, zodat u hem op afstand kunt bedienen vanaf uw telefoon zonder dat u een groot slim stopcontact hoeft aan te sluiten.

Het enige nadeel is dat hoewel WeMo native met Alexa werkt, het koffiezetapparaat dat niet doet, dus je zult IFTTT moeten doorlopen om het te bedienen met je Amazon Echo.

Het kopen van een slim koffiezetapparaat met ingebouwde technologie beperkt natuurlijk sterk welke koffiezetapparaten je kunt krijgen. Dus als je kieskeurig bent over je koffiezetapparaten of als je er al een hebt waar je verliefd op bent, is het misschien het beste om indien mogelijk bij een smart outlet te blijven.

Vind een systeem dat voor u werkt

Afbeelding
Afbeelding

Uiteindelijk is het maken van koffie nooit volledig geautomatiseerd en zal dat waarschijnlijk ook nooit worden, omdat er zoveel factoren bij komen kijken. Toegegeven, je kunt dure koffiezetapparaten kopen die de bonen voor je malen en automatisch beginnen met het zetten van de koffie, maar je moet er nog steeds voor zorgen dat er een kopje of mok onder de dispenser staat, iets dat je gewoon niet kunt automatiseren.

Welk koffiezetapparaat je ook hebt en welke automatiseringsmethode je ook besluit te gebruiken, je zult een systeem moeten bedenken dat goed voor je werkt en dat zo dicht bij "automatisch" komt als je kunt krijgen. Als het betekent dat je de avond ervoor het water en het koffiedik moet klaarmaken, zodat je Alexa alleen maar hoeft te vertellen het koffiezetapparaat te starten, dan is dat maar zo.

Populair onderwerp