Hoe Stringify te gebruiken voor gekke krachtige domotica

Inhoudsopgave:

Hoe Stringify te gebruiken voor gekke krachtige domotica
Hoe Stringify te gebruiken voor gekke krachtige domotica
Anonim

Je ontvangt een e-mail waarin je wordt gevraagd je account te bevestigen. Klik op de link in de e-mail en meld u vervolgens aan op uw telefoon. Nu ben je klaar om aan de slag te gaan met het maken van je eigen Flows.

Aan de slag met het koppelen van uw dingen

Zoals we eerder vermeldden, werkt Stringify door je dingen te verbinden om Flows te creëren. Het is allemaal erg technische terminologie.

Eerst moet je wat dingen hebben. U kunt hier door een lijst met compatibele apps en apparaten bladeren. Om je Things te verbinden, open je de app en tik je onderaan op Things.

Afbeelding
Afbeelding

Tik op het plus-pictogram rechtsonder en tik op 'Nieuwe toevoegen'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Scroll door de lijst om de apparaten of accounts te vinden die je wilt verbinden, zoals je Hue-lampen of Alexa.

Afbeelding
Afbeelding

Tik op de knop Verbinden om in te loggen op uw account.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Herhaal dit proces voor andere dingen in je huis. Als je een paar dingen met elkaar hebt verbonden, kun je ze aan elkaar rijgen.

Gebruik je dingen om stromen te creëren

Zodra je al je apparaten hebt aangesloten, kun je beginnen met het maken van je eigen Flows, of je kunt er een aantal activeren die al voor jou zijn gemaakt. Om door de bestaande Flows van Stringify te bladeren, opent u de app en tikt u rechtsonder op Ontdekken. Als je een Flow vindt die je leuk vindt, kun je op Get Flow tikken om deze voor je account te activeren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Natuurlijk wil je waarschijnlijk je eigen Flows maken. Om te laten zien hoe je dat doet, maken we een Flow die onze Nest-thermostaat in de Eco-modus zet en onze Philips Hue-lampen uitschakelt wanneer we het huis verlaten, maar alleen 's ochtends. Open om te beginnen de app en tik op Flows in de onderste balk.

Afbeelding
Afbeelding

Tik op het pluspictogram onder aan het scherm en tik op 'Een nieuwe stroom maken'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Tik bovenaan het scherm op 'Je stroom een naam geven' en geef deze een unieke naam. In dit geval noemen we onze Flow 'Verlof naar het werk'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Tik vervolgens op het pluspictogram onder aan het scherm.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer alle dingen die je nodig hebt voor je Flow uit de lijst. Hiermee worden ze toegevoegd aan uw werkruimte, waar u ze op hun plaats kunt slepen. Je kunt alle dingen die je nodig hebt in één keer selecteren, of je kunt er één tegelijk doen. Voor deze Flow hebben we vier dingen nodig. Datum en tijd, het betreffende Philips Hue-licht (in dit geval kies ik de scène in de woonkamer), locatie en onze Nest Thermostat. Houd er rekening mee dat je de thermostaat zelf wilt kiezen (de mijne heet Hallway), niet de naam van het huis, wat een allesomvattend ding is voor verschillende Nest-apparaten als je ze hebt.

Afbeelding
Afbeelding

Je ziet nu al je dingen in een kleine "plank" onderaan het scherm. U kunt deze naar het bovenstaande raster met cirkels slepen. Sleep om te beginnen Locatie naar een lege cirkel. Dit zal je primaire trigger zijn, waarnaar Stringify verwijst als een WANNEER-trigger.

Afbeelding
Afbeelding

Tik op het tandwielpictogram dat van achter het locatiepictogram gluurt.

Afbeelding
Afbeelding

Tik op "Ik verlaat een gebied" om je Flow zo in te stellen dat deze wordt geactiveerd wanneer je het huis verlaat.

Afbeelding
Afbeelding

Voer uw adres in het zoekvak in en vind uw huis op de kaartminiatuur hieronder. U kunt de straal van de geofence rond uw huis wijzigen als uw adres minder precies is.

Afbeelding
Afbeelding

Vanaf dit punt is waar je je spullen plaatst van belang Over het algemeen gaan triggers naar links en acties naar rechts. Stel dat u bijvoorbeeld uw woonkamerverlichting uit wilt doen als u van huis gaat. De locatietrigger gaat naar links en de tintactie naar rechts. Laten we dat eerst instellen. Sleep je Hue Thing naar het raster rechts van Locatie en tik vervolgens op het tandwielpictogram.

Afbeelding
Afbeelding

Tik in de lijst met acties op 'Het licht uitdoen'. Tik vervolgens op Opslaan in het volgende scherm.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Terug op het stroomraster, veeg snel van de locatietrigger naar de tintactie. Hierdoor ontstaat er een gele link tussen de twee. Zo combineer je Things om Flows te creëren. In dit geval, wanneer u het gebied verlaat in de locatietrigger, gaan uw Hue-lampen uit. Dit is een zeer eenvoudige, trigger-actie Flow.

Afbeelding
Afbeelding

Natuurlijk willen we het een beetje ingewikkelder maken. Vervolgens voegen we de Nest-actie toe. Sleep het Nest Thing van je plank naar het raster direct onder de Hue-actie. Onthoud dat je verschillende acties aan een enkele trigger kunt koppelen, maar ze moeten allemaal rechts van hun respectievelijke trigger staan. Nadat je de Nest-actie hebt geplaatst, tik je op het tandwielpictogram.

Afbeelding
Afbeelding

Tik bovenaan het scherm op het tabblad Acties en kies 'Temperatuur instellen' in de lijst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Kies Eco-modus uit de lijst met opties. Hierbij worden je vooraf ingestelde temperaturen in de Eco-modus gebruikt, die je kunt aanpassen in de Nest-app. Tik op Opslaan om te voltooien.

Afbeelding
Afbeelding

Terug op het Flow-rasterscherm, veeg snel tussen het locatie-ding en het nest-ding. Hiermee wordt een tweede link gemaakt. Wanneer u nu het gebied in de locatietrigger verlaat, worden er twee acties geactiveerd. Je lampen gaan uit en je Nest wordt in de Eco-modus gezet.

Afbeelding
Afbeelding

Ten slotte voegen we een voorwaardelijke trigger toe zodat deze Flow alleen 's ochtends wordt geactiveerd. Je hebt je lichten en thermostaat niet nodig als je naar je werk vertrekt, maar je wilt je thermostaat ook niet uitzetten als je rent om wat fastfood of zo te pakken, toch? Natuurlijk. Daarom voegen we de datum- en tijdtrigger direct onder de locatietrigger toe.

De datum- en tijdtrigger die we gaan gebruiken, wordt in Stringify een ALLEEN ALS-trigger genoemd. U kunt slechts één WHEN-trigger gebruiken, maar u kunt zoveel ALLEEN ALS-triggers hebben als u wilt. Aangezien dit een trigger is, moet deze links van uw acties staan, dus u wilt deze onder Locatie. Tik op het tandwielpictogram zodra het op zijn plaats zit.

Afbeelding
Afbeelding

Tik in het gedeelte ALLEEN ALS op "Tijd is tussen".

Afbeelding
Afbeelding

Kies in het volgende scherm de uren waartoe je je Flow wilt beperken. In mijn geval stel ik deze Flow in om elke dag alleen tussen 05:00 en 07:00 uur te activeren. Tik op Opslaan als je klaar bent.

Afbeelding
Afbeelding

De volgende stap is een beetje eigenzinnig vanwege de manier waarop Stringify omgaat met het maken van links. Om de Date & Time-trigger aan uw bestaande links te koppelen, wilt u van het Date & Time-ding naar de gele linkpictogrammen slepen die elke actie vertegenwoordigen. De afbeelding aan de linkerkant laat zien waar u uw vinger moet slepen. Als je klaar bent, zou je Flow eruit moeten zien als de afbeelding aan de rechterkant. Als dat is gebeurd, tik je onderaan op Stroom inschakelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Heel frustrerend, Stringify staat je niet toe om links te bewerken als je het verprutst, dus zorg ervoor dat je de logica van je Flows plant voordat je ze maakt. In deze Flow zou je het bijvoorbeeld zo kunnen instellen dat wanneer je het huis verlaat, de lichten altijd uitgaan, maar de Nest-thermostaat alleen uitgaat als je 's ochtends vertrekt. Om dat te doen, sleep je van het Datum & Tijd-ding naar de gele link tussen Locatie en Tint. Als je echter de datum- en tijdvoorwaarde mist en toepast op de Nest-actie, moet je het Nest-ding verwijderen en opnieuw toevoegen om de datum- en tijdvoorwaarde te verwijderen. U kunt hier meer leren over hoe Stringify's Flows werken en hoe u ze kunt structureren.

Als je IFTTT gewend bent, zal Stringify even wennen zijn. De interface is niet zo duidelijk intuïtief als IFTTT, en het kan een beetje vallen en opstaan om dingen goed te laten werken. Als je het echter eenmaal onder de knie hebt, onderwijst Stringify IFTTT absoluut in complexiteit. Hiermee kunt u veel meer doen met eenvoudige instructies. Speel met alles en verken de Flows die andere mensen hebben gemaakt om te zien wat je kunt doen!

Populair onderwerp