Vijf dingen die u moet doen voordat u uw Android-telefoon verkoopt

Inhoudsopgave:

Vijf dingen die u moet doen voordat u uw Android-telefoon verkoopt
Vijf dingen die u moet doen voordat u uw Android-telefoon verkoopt
Anonim

Hetzelfde geldt voor documenten en downloads: als u belangrijke bestanden op uw telefoon hebt opgeslagen, kunt u uw telefoon op de computer aansluiten en de bestanden over USB halen om ze op uw computer op te slaan. Als alternatief kunt u deze bestanden ook uploaden naar Google Drive, Dropbox of een ander cloudopslagplatform dat u gebruikt. Op deze manier heb je toegang tot al deze bestanden, ongeacht op welk platform je je bevindt.

Laten we het ten slotte hebben over oproeplogboeken en sms-berichten. Sommige gebruikers willen dit spul bewaren voor toekomstig gebruik, wat prima is. Er zijn hier eigenlijk een aantal opties, dus in plaats van een volledige uitsplitsing van elk te geven, zal ik u onze onderwerpen koppelen over de beste manieren om dit te doen:

  • Hoe maak je een back-up van sms-berichten naar je Gmail-account
  • Hoe maak je een back-up van tekstberichten naar je Dropbox of Google Drive
  • Sms-berichten overzetten van de ene Android-telefoon naar de andere

Dat zou alle bases moeten dekken.

Stap twee: versleutel uw gegevens

Dit lijkt misschien een beetje vreemd, maar het is nooit een slecht idee om je telefoon te versleutelen voordat je de fabrieksinstellingen terugzet. Waarom? Omdat een reset mogelijk niet 100% van uw gegevens verwijdert, en er eigenlijk manieren zijn om die gegevens op te halen met gespecialiseerde tools. Het is best eng.

Om ervoor te zorgen dat de achtergebleven bestandsfragmenten voor niemand toegankelijk zijn, moet je je gegevens versleutelen. Als iemand probeerde overgebleven bestanden op de opslag te zien, zouden ze gewoon wartaal vinden.

Afbeelding
Afbeelding

Het versleutelingsproces is eigenlijk vrij lang - en er zijn nog andere dingen waarmee u rekening moet houden voordat u versleuteling inschakelt. Maar nogmaals, we hebben een inleiding over het onderwerp die u precies zal vertellen wat u moet weten, dingen die u vooraf moet overwegen en hoe u het moet doen. Graag gedaan.

Stap drie (optioneel): uitschrijven van de Android-bèta (alleen Nexus- en Pixel-apparaten)

Deze is alleen van toepassing op bepaalde mensen, maar als jij een van die mensen bent, is deze stap cruciaal. Als je het apparaat hebt ingeschreven in het Android-bètaprogramma, moet je het uitschrijven voordat je het verkoopt, omdat dit niet is gekoppeld aan je Google-account, maar aan het apparaat zelf. Als je geen idee hebt waar ik het nu over heb, kun je deze stap waarschijnlijk overslaan.

De reden waarom je je wilt uitschrijven is eigenlijk tweeledig:

  • Als je het apparaat ingeschreven laat, blijft het op het bètakanaal voor de nieuwe eigenaar, en misschien willen ze dat niet.
  • Als je het apparaat uitschrijft nadat je het hebt verkocht, wordt het apparaat verplicht gereset, wat een enorm probleem kan zijn voor de nieuwe eigenaar.

Dus ja, schrijf het nu uit. Ga hiervoor naar de Android Beta-website en klik op de knop "Apparaat uitschrijven" naast het apparaat. Boem, klaar.

Afbeelding
Afbeelding

Hiermee wordt de nieuwste stabiele build naar het apparaat gepusht, waarvoor een fabrieksreset vereist is. Maar aangezien je het apparaat verkoopt, is dat een goede zaak - het is eigenlijk de volgende en laatste stap die je wilt doen voordat je het overhandigt.

Stap vier: voer een volledige fabrieksreset uit

Ten slotte wil je het apparaat resetten om het terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Hiermee wordt alles op het apparaat gewist, inclusief de inhoud van de SD-kaart, indien van toepassing, en wordt het teruggezet in een nieuwe staat.

Hoewel het daadwerkelijke proces om dit te doen enigszins kan verschillen tussen fabrikanten, is het over de hele linie nog steeds relatief eenvoudig. De snelle en vuile how-to is eigenlijk dit: ga naar Instellingen > Back-up en reset > Fabrieksgegevens resetten > Reset.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nogmaals, dit spul kan zich op een iets andere plaats bevinden, afhankelijk van het merk en model van je telefoon, maar dat is de essentie. We hebben ook een volledige post over hoe je dit kunt doen als je op zoek bent naar meer info.

Stap vijf: winst

Nee echt, dat is het. Ga door en verkoop dat ding. Als je nog geen koper hebt, raad ik je aan eerst naar Swappa te gaan voordat je naar eBay of Craigslist gaat. Het is een solide plek voor het kopen en verkopen van telefoons, en in tegenstelling tot eBay, steken ze je niet uit met vergoedingen.

Afbeelding
Afbeelding

Ik geef toe dat het verkopen van dingen een enorme pijn is, maar het is een noodzakelijk kwaad voor de meeste mensen. En als het iets is dat u moet doen, zorg er dan in ieder geval voor dat u het op de juiste manier doet, zowel voor uzelf als voor de koper.

Populair onderwerp