Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt wissen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt wissen
Hoe u uw Google-zoekgeschiedenis kunt wissen
Anonim

Om je geschiedenis te wissen, klik je op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek van de myactivity.google.com-pagina (dat zijn de drie horizontale balken naast 'Google') en klik je vervolgens op 'Activiteitscontroles' in het zijmenu.

Afbeelding
Afbeelding

Klik onder het eerste item, Web- en app-activiteit, op 'Activiteit beheren'. Je ziet alle items waarnaar je hebt gezocht, en als je Android en Chrome gebruikt met het account waarop je bent ingelogd, ook alle apps en websites die je hebt bezocht. Ze zijn onderverdeeld in 'sessies', gegroepeerde stukjes activiteit op basis van tijd. Het is mogelijk om deze afzonderlijk te verwijderen met de menu's met drie stippen in de rechterbovenhoek van elk.

Afbeelding
Afbeelding

Om absoluut alles hier te verwijderen, klik je op het menu met drie stippen in de bovenste blauwe balk en klik je vervolgens op 'Activiteit verwijderen door'.

Afbeelding
Afbeelding

Vanaf deze pagina kunt u al uw activiteiten voor alle gecontroleerde zoekopdrachten, websites en Android-apps verwijderen. Selecteer onder 'Verwijderen op datum' de optie 'Altijd'. U kunt de standaard 'Alle producten' geselecteerd laten, of alleen 'Zoeken' kiezen om alleen uw Google-zoekgeschiedenis te verwijderen.

Afbeelding
Afbeelding

Hoe u uw activiteit voor individuele services kunt verwijderen

Volg de bovenstaande instructies om bij het gedeelte 'Activiteit verwijderen door' te komen. Maar voordat u op de knop "Verwijderen" klikt, opent u het laatste vervolgkeuzemenu. Hier kunt u uw zoek- en gebruiksgegevens voor een duizelingwekkende hoeveelheid Google-services verwijderen. Het is een beetje moeilijk om het meteen op internet te zien, dus hier is de volledige lijst:

 • Advertenties
 • Android
 • Assistent
 • Boeken
 • Chrome
 • Ontwikkelaars
 • Express
 • Financiën
 • Google+
 • Help
 • Afbeelding zoeken
 • Kaarten
 • Kaarten Tijdlijn
 • Nieuws
 • Speel
 • Muziek afspelen
 • Zoeken
 • Winkelen

Merk op dat de gespecificeerde lijst niet bepaald eenvoudig is. Als u bijvoorbeeld een Google-zoekopdracht voor 'Couches' in de browser heeft uitgevoerd, maar vervolgens op 'Afbeeldingen' heeft geklikt voor op afbeeldingen gebaseerde resultaten, heeft u afzonderlijke geschiedenissen achtergelaten in zowel de standaard Google Zoeken als Google Afbeeldingen zoeken. Sommige diensten van Google worden hier ook niet weergegeven, zoals YouTube (zie hieronder).

Afbeelding
Afbeelding

De eerder genoemde datuminstellingen kunnen hier worden gebruikt, zodat gebruikers een of alle services kunnen selecteren en verwijderen voor "Vandaag", "Gisteren", "Laatste 7 dagen", "Laatste 30 dagen", "Altijd,” of een aangepast datumbereik geselecteerd met de kalendertool.

Wanneer je je datumbereik en service hebt geselecteerd, klik je op 'Verwijderen' om die specifieke geschiedenis te wissen.

Individuele zoekitems verwijderen

Als je maar één ding wilt verwijderen en de rest van je Google-geschiedenis intact wilt laten, ga dan terug naar de Google Mijn activiteit-pagina, myactivity.google.com.

Als je de exacte datum en tijd weet van de zoekopdracht of activiteit die je wilt wissen, kun je deze vinden op de omgekeerde tijdlijn op deze pagina. Mogelijk moet u op de "X-items" onder een getimede sessie klikken om de weergave uit te vouwen. De tijdlijn scrollt oneindig; je kunt gewoon doorgaan naar de onderkant van de pagina voor meer resultaten.

Afbeelding
Afbeelding

Als u de volledige getimede sessie wilt verwijderen, klikt u op de menuknop met drie stippen bovenaan het gedeelte en vervolgens op 'Verwijderen'. Als u slechts één item wilt verwijderen, klikt u op 'details' onder het enkele item, kiest u opnieuw het menu met drie stippen en selecteert u 'verwijderen'.

Afbeelding
Afbeelding

Als je de datum niet weet van het item dat je wilt verwijderen, zoek het dan op met behulp van het veld bovenaan de pagina. U kunt de resultaten verder verfijnen met de optie "Filteren op datum &product". Hier kunt u specifieke Google-services en een datumbereik selecteren om de activiteit te vinden die u wilt verwijderen. Nogmaals, wanneer u het vindt, klikt u op het menu met de drie stippen en vervolgens verwijdert u het.

Afbeelding
Afbeelding

Hoe u uw locatiegeschiedenis, YouTube-geschiedenis en spraakactiviteit kunt verwijderen

Een paar Google-services zijn niet opgenomen in de volledige verwijderingstools hierboven. Dit zijn:

 • Locatiegeschiedenis
 • Apparaatinformatie (Android- en Chrome OS-contacten, agenda's, technische gegevens en bepaald app-gebruik)
 • Spraak- en audiogeschiedenis ('OK Google'-zoekopdrachten en dergelijke)
 • YouTube-zoekgeschiedenis
 • YouTube-kijkgeschiedenis

Om naar de verwijderingstools voor deze specifieke services te gaan, klik je nogmaals op het zijmenu op myactivity.google.com en klik je vervolgens op 'Activiteitscontroles'. U wordt teruggebracht naar de Google-brede beheerpagina, met een nieuw gedeelte in kaartstijl voor elke service.

De geschiedenis voor elk van hen kan worden in- of uitgeschakeld door op de blauwe schakelaar onder de kopafbeelding te klikken. Klik op "Beheren" en u wordt naar een andere pagina geleid… die helaas voor elke service een andere pagina is.

Afbeelding
Afbeelding

Voor Locatiegeschiedenis gaat u naar de onderstaande pagina. Klik op het instellingenpictogram (het tandwiellogo) in de rechterbenedenhoek en vervolgens op 'Alle locatiegeschiedenis verwijderen'. Je kunt je locatiegeschiedenis ook pauzeren met dit menu.

Afbeelding
Afbeelding

Voor de rest van de services op deze lijst is de gebruikersinterface hetzelfde. Klik op 'beheren' en klik vervolgens op de volgende pagina op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek. Klik op "Alles verwijderen" of "Activiteit verwijderen door", afhankelijk van de service, die u dezelfde periode biedt als de bovenstaande multiservicetool.

Afbeelding
Afbeelding

Onthoud dat Google tracking op Zoeken en al zijn andere services gebruikt om onder andere uw persoonlijke zoekresultaten te informeren. Dus als u systematisch alle historische gegevens uit uw Google-account verwijdert. Wees niet verbaasd als uw zoekresultaten aanzienlijk veranderen voor het betreffende account.

Populair onderwerp