Wat is deze HDMI ARC-poort op mijn tv?

Wat is deze HDMI ARC-poort op mijn tv?
Wat is deze HDMI ARC-poort op mijn tv?
Anonim

We moeten het bij deze aan Vizio overhandigen. Sommige fabrikanten labelen hun HDMI ARC-poorten alleen als "ARC", sommige labelen ze zelfs helemaal niet, maar Vizio heeft daar zowel "Audio Out" als "ARC" geslagen, waardoor arme consumenten een vechtkans krijgen en precies uitzoeken wat aan de gang.

In andere gevallen, zelfs als de poort is gelabeld, kan het een beetje verwarrend zijn. In het geval van deze Sony-soundbar, zoals hieronder te zien, is de ARC-poort gelabeld met "TV (ARC)" en "HDMI Out". Deze etikettering geeft aan dat de soundbar ook een HDMI-switcher is, dus het is de bedoeling dat je je HDMI-gebaseerde apparatuur in de balk steekt en vervolgens de balk in de tv (dus de ARC-poort functioneert eigenlijk zowel als een HDMI-uitgang van de balk evenals TV in voor het door ARC geleverde geluid).

Afbeelding
Afbeelding

Het kan zijn dat u niet alleen de kleine lettertjes leest in de behuizing van uw apparaten, maar het kan ook zijn dat u de kleine lettertjes in de eigenlijke handleidingen moet lezen - sommige poorten werken bijvoorbeeld automatisch en andere keren je moet de poort inschakelen in het audiomenu van je tv. Niet alleen labelen fabrikanten de HDMI ARC-poort vaak niet, maar er zijn ook vaak merkwaardige beperkingen opgelegd door fabrikanten aan de implementatie van de ARC-specificatie.

Wat is eARC?
Wat is eARC?

Idealiter zou elk geluid dat naar de tv wordt geleid of op de tv is gemaakt (bijvoorbeeld via je kabelbox of de Netflix-app op de tv) via de HDMI-ARC-verbinding naar je aangesloten luidsprekers moeten worden geleid. In de praktijk hebben sommige fabrikanten en modellen rare regels met betrekking tot hoe het geluid wordt geleverd. Sommige tv's geven bijvoorbeeld alleen het geluid door dat rechtstreeks op de tv zelf wordt gegenereerd (bijvoorbeeld door de interne over-the-air-tuner of een ingebouwde slimme app), maar geven geen geluid door dat wordt doorgesluisd door een van de HDMI-poorten (bijvoorbeeld van uw aangesloten Blu-ray-speler). De enige manier om hier achter te komen, afgezien van vallen en opstaan, is door de handleiding te lezen van zowel uw ARC-compatibele HDTV als uw ARC-compatibele luidsprekersysteem of ontvanger.

Ten slotte is er een zeldzame valkuil waar niet al te veel mensen tegenwoordig tegenaan zullen lopen. Als je twee ARC-compatibele apparaten hebt, maar de geluidsweergave niet werkt, overweeg dan om je HDMI-kabel te vervangen. Als je een heel oude pre-HDMI 1.4-kabel hebt, is het de moeite waard om voor een paar dollar een goedkope nieuwe HDMI-kabel van Amazon te kopen om ervoor te zorgen dat de kabel voldoet aan de nieuwe specificaties. Dit zes voet $ 7-model van AmazonBasics zal de klus klaren en is duidelijk bestempeld als ARC-compatibel.

Hoewel het niet in de hele branche perfect is geïmplementeerd, is HDMI ARC, als uw apparaten het ondersteunen, een geweldige manier om uw HDTV als centrale hub te gebruiken, uw audio naar uw luidsprekers te leiden en minder kabels te gebruiken rommel in het proces.

Populair onderwerp