De beste gratis foto-editors voor macOS

Inhoudsopgave:

De beste gratis foto-editors voor macOS
De beste gratis foto-editors voor macOS
Anonim

Je hoeft alleen maar die tools te vinden en uit te zoeken hoe ze werken. Ervaring met software zoals Photoshop zal niet veel helpen, omdat GIMP de dingen op zijn eigen manier doet en van gebruikers verwacht dat ze die manieren zelf bedenken. Er zal een leercurve zijn en er zullen veel Google-zoekopdrachten bij komen kijken. Als je het soort persoon bent dat graag aan design denkt, vraag je je misschien af wat de makers precies dachten. De GTK-interface voelt zich ook niet 100% thuis in macOS, en dat kan sommige diehard Mac-gebruikers uitschakelen.

Er zijn dus nadelen, maar ze zijn het misschien waard, want dit is een complete foto-editor die helemaal gratis is. Geen advertenties, geen gimmicks: gewoon open source software die je vrij kunt gebruiken zoals je wilt.

Fotor: snelle foto-aanpassingen vanuit een eenvoudige interface

Als je niet bezorgd bent over flexibiliteit, en gewoon snel een paar wijzigingen in je foto's wilt aanbrengen, is Fotor misschien wat je zoekt. Deze eenvoudige app geeft je toegang tot een heleboel aanpassingen met één knop. Wanneer u een foto laadt, ziet u de toolkit "Scènes", waarmee u kunt kiezen uit een van de verschillende verlichtingsaanpassingen.

Afbeelding
Afbeelding

Er is niet veel fine-tuning: klik gewoon op een knop en beslis of het er beter uitziet. Er zijn vergelijkbare eenvoudige hulpmiddelen om de focus aan te passen, tekst toe te voegen en uw afbeelding bij te snijden.

Nogmaals, als je op zoek bent naar een complete foto-editor, dan is dit het niet. Maar het is gratis, met een kleine advertentie in de rechterbenedenhoek. Het is het bekijken waard.

Voorbeeld of foto's: ingebouwde basisbewerkingstools

Niet iedereen beseft dit, maar je kunt de ingebouwde Preview-app van macOS gebruiken om afbeeldingen te bewerken. Open gewoon een afbeelding en klik vervolgens op het gereedschapskistpictogram. Er verschijnt een tweede werkbalk met pictogrammen voor het bewerken van afbeeldingen.

Afbeelding
Afbeelding

Vanaf hier kun je eenvoudige vormen toevoegen en tekenen. U kunt de kleur- en contrastniveaus ook aanpassen door op Extra > Kleur aanpassen in de menubalk te klikken. Het is niet de meest complete foto-editor ter wereld, maar het geeft je toegang tot de basis zonder software van derden.

Als je je fotocollectie ordent met de ingebouwde Foto's-tool op je Mac, kun je ook afbeeldingen bewerken in Foto's. Open gewoon een foto en klik vervolgens op de knop 'Bewerken', die eruitziet als een aantal schuifregelaars.

Afbeelding
Afbeelding

Hiermee worden verschillende bewerkingstools geopend, waarmee u dingen kunt doen zoals filters kiezen, de belichting aanpassen of de afbeelding bijsnijden.

Afbeelding
Afbeelding

Er gaat hier niets boven op lagen gebaseerde bewerking, maar het is gemakkelijk te gebruiken en ingebouwd in software die je waarschijnlijk al gebruikt, dus probeer het eens.

Paintbrush: eigenlijk Microsoft Paint voor macOS

Als elk van deze opties te ingewikkeld voor je leek, en je alleen maar de mogelijkheid wilt om met je muis te tekenen, kijk dan eens naar Paintbrush. Deze open source-applicatie is in feite paint.exe voor je Mac, en het is glorieus. Ik heb het gebruikt om de foto van mijn vrouw aan te vullen, ik denk dat het de nuance van haar kunst echt benadrukt.

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik deze tool om soortgelijke meesterwerken te maken, en niet veel meer.

Betaald, maar de moeite waard: Pixelmator

Pixelmator is niet gratis, maar het is een geweldig goedkoper alternatief voor Photoshop. Het biedt niet alle functies van Adobe's eersteklas afbeeldingseditor, maar het biedt er veel, en met een prachtige gebruikersinterface die je hoofd niet zal pijn doen om te gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt op lagen gebaseerde bewerking, geavanceerde effecten en een native gebruikersinterface die zelfs nieuwerwetse functies zoals de aanraakbalk ondersteunt. Pixelmator kost $ 30, maar er is een gratis proefperiode van één maand. Dat zou meer dan genoeg tijd moeten zijn om erachter te komen of het in uw workflow past.

Als geen van deze tools echt voor je werkt, is het misschien tijd om eens naar een van de andere betaalde, maar goedkopere foto-editors op de Mac te kijken. Je zou verbaasd zijn wat je kunt krijgen voor minder dan $ 100.

Populair onderwerp