Hoe u trailers aan uw Plex-films kunt toevoegen voor een echte bioscoopervaring

Inhoudsopgave:

Hoe u trailers aan uw Plex-films kunt toevoegen voor een echte bioscoopervaring
Hoe u trailers aan uw Plex-films kunt toevoegen voor een echte bioscoopervaring
Anonim

Herhaal dit proces gewoon voor zoveel filmtrailers als je aan je verzameling wilt toevoegen.

Filmtrailers toevoegen met een Media Manager

Handmatig een filmtrailer hier of daar toevoegen is één ding, maar als je trailers aan honderden films wilt toevoegen, wordt dat heel snel oud. Als je wilt dat de trailers worden opgeslagen bij je filmbestanden, maar je wilt ze niet allemaal handmatig downloaden en hernoemen, dan moet je tools van derden gebruiken, zoals Ember Media Manager of Media Companion.

Voor onze doeleinden vandaag gebruiken we Media Companion. De interface is zo rommelig dat het bijna overweldigend is, maar als je weet welke schakelaars je moet omdraaien, is het korte metten met het downloaden van trailers voor zelfs een collectie van Library of Congress-formaat.

Zodra je Media Companion hebt gedownload en geïnstalleerd, start je de applicatie. Zorg er eerst voor dat "Films" is geselecteerd in de bedieningsbalk (het zou standaard moeten worden geselecteerd) en klik vervolgens op het tabblad "Mappen" in de GUI, aan de rechterkant van de tabbladenlijst, zoals hieronder te zien is:

Afbeelding
Afbeelding

Kijk vervolgens onderaan het tabblad Mappen voor het item "Pad handmatig toevoegen aan hoofdmap van film". Plaats hier het volledige mappad naar uw filmcollectie (bijv. C:\Media\Movies\, \\homeserver\movies\, of waar uw films zich ook bevinden). Klik op "Toevoegen".

Afbeelding
Afbeelding

Zodra je de map hebt toegevoegd, zal Media Companion de map scannen en de bestandsbrowser vullen. Ga nu naar de bestandsbrowser door het eerste tabblad “Hoofdbrowser” te selecteren. Aan de linkerkant ziet u een lijst met films. Laten we nu de trailer voor een enkele film downloaden om het proces te demonstreren. Selecteer een film en klik er met de rechtermuisknop op.

Afbeelding
Afbeelding

In het contextmenu met de rechtermuisknop heb je twee taken. Ga eerst naar Rescrape Specific > Trailer. Dit zal IMDB schrapen voor de URL van de filmtrailer en deze opslaan in de Media Companion-database. Ten tweede, keer terug naar datzelfde submenu en kies Rescrape Specific > Download Trailer. Dit zal Media Companion instrueren om die URL te volgen en de trailer te downloaden naar de overeenkomende filmmap.

Afbeelding
Afbeelding

Nadat je "Download Trailer" hebt geselecteerd, zie je een voortgangsbalk en wordt de trailer opgeslagen in je filmmap in het formaat filmnaam-trailer.ext. Bevestig door naar de directory te bladeren dat dit is gebeurd. Als alles soepel is verlopen, hoef je alleen maar terug te gaan naar Media Companion, alle films te selecteren waarvoor je trailers wilt schrapen en hetzelfde proces in bulk herhalen met meerdere geselecteerde films.

Filmtrailers toevoegen met een plug-in

Als het je niet uitmaakt waar de trailers zijn opgeslagen, is het gebruik van een automatische plug-in absoluut de snelste en gemakkelijkste manier om trailers voor je films te krijgen. Om met deze methode aan de slag te gaan, gaat u naar de website voor de Trailer Addict Plex-plug-in (die trailers van de Trailer Addict-website ha alt) en klikt u op de groene knop "Klonen of downloaden".

Afbeelding
Afbeelding

Sla het resulterende.zip-bestand op uw computer op en open het. Binnenin vind je een map met het label "TrailerAddict.bundle-master". Pak die map uit naar de map met plug-ins van uw Plex Media Server. De locatie van de plug-inmap verschilt per besturingssysteem:

  • Windows: %LOCALAPPDATA%\Plex Media Server\Plug-ins\
  • macOS: ~/Bibliotheek/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins
  • Linux: $PLEX_HOME/Bibliotheek/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins

Zodra je de bundel hebt gekopieerd, hernoem je deze naar "TrailerAddict.bundle" door het achtervoegsel "-master" te verwijderen. Start uw Plex Media Server opnieuw op. Nadat u de server opnieuw hebt opgestart, opent u de webinterface en navigeert u naar instellingen door op en te klikken op het gereedschapspictogram in de rechterbovenhoek.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer "Server" en vervolgens "Agenten".

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer op het tabblad "Films" "The Movie Database" en vink "Trailer Addict" aan. Herhaal dit proces voor "Plex Movie". De locatie van “Trailer Addict” in de lijst is niet belangrijk.

Afbeelding
Afbeelding

Om de trailers te krijgen, moet je je filmbibliotheek vernieuwen. Ga hiervoor terug naar het hoofdmenu van de Plex-webinterface en klik op het menupictogram naast uw filmbibliotheek. Selecteer "Alles vernieuwen". Als u meerdere filmbibliotheken heeft waaraan u trailers wilt toevoegen, herha alt u dit proces voor elk ervan.

Afbeelding
Afbeelding

Op de achtergrond downloadt de TrailerAddict-plug-in alle trailers voor je huidige films en zal in de toekomst automatisch trailers toevoegen voor nieuwe films die aan je bibliotheek zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat ze niet bij je films worden opgeslagen, zoals de twee bovenstaande methoden - ze worden ergens in de Plex-database opgeslagen.

Een pre-roll selecteren en toevoegen

Nu de trailer-situatie helemaal in het kwadraat is, hebben we nog een laatste overweging voordat we beginnen met het instellen van alles: een pre-roll-video selecteren en deze toevoegen aan onze Plex-bibliotheek. Wat je als pre-roll gebruikt, is helemaal aan jou: zolang het in Plex kan spelen, is het een eerlijk spel.

Als je een meer traditionele pre-roll wilt (zoals de THX-soundcheck), raden we je ten zeerste aan om de uitgebreide verzameling pre-roll-clips bij Demo World te bekijken. Met honderden high-definition clips om uit te kiezen, zit er vast iets tussen dat je verleidt.

Als je iets unieks wilt, kun je altijd op internet zoeken naar oude pre-rolls voor drive-in-theaters, countdowns of openbare aankondigingen van bioscoopfilms en die in plaats daarvan downloaden.

Zodra je de clip bij de hand hebt, is het tijd om hem toe te voegen aan je Plex Media Server. In plaats van het bestand in dezelfde map te dumpen waar u uw films opslaat, moet u een aparte map maken voor de pre-roll-video's. Waar deze map zich bevindt, maakt niet uit, zolang deze maar toegankelijk is voor de Plex Media Server-software en niet voor een submap van een bestaande map die wordt gebruikt door een van uw bestaande Plex-bibliotheken. Het doel hiervan is om verwarring en rommel in uw primaire filmbibliotheek te voorkomen (waarbij "THX Sound Check" niet zijn eigen unieke item hoeft te zijn naast echte films).

Klik in de webinterface op het “+” symbool naast “Bibliotheken” in de linker navigatiekolom.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer in de wizard voor het maken van een bibliotheek "Andere video's" en noem de map "Extra's" of iets dergelijks. Klik op "Volgende".

Afbeelding
Afbeelding

Klik op "Bladeren naar mediamap" en selecteer uw nieuwe mediamap met de pre-roll-video erin. Klik op "Bibliotheek toevoegen".

Afbeelding
Afbeelding

Bevestig, door uw "Extra's" bibliotheek te selecteren dat de video aanwezig is.

Afbeelding
Afbeelding

Nu we onze trailers en pre-roll-video's hebben, is het tijd voor het gemakkelijke gedeelte: alles aanzetten.

Schakel trailers, previews en pre-rolls in

Het voorbereidende werk van het daadwerkelijk verkrijgen van de trailers en/of het configureren van de plug-in was het moeilijkste deel, dat beloven we! Het enige dat we nu hoeven te doen, is een paar schakelaars in onze Plex Media Server omdraaien en vervolgens de trailerfunctie in onze individuele Plex-clients inschakelen.

Aanhangwagens inschakelen op de server

Om de trailer- en pre-roll-functies in te schakelen, hoef je alleen maar opnieuw naar je Plex-configuratiescherm te gaan, opnieuw naar Instellingen > Server te gaan en de linkernavigatiebalk "Extra's" te selecteren.

Afbeelding
Afbeelding

Daar vind je de vier opties (als je het onderste item voor 'pre-roll video' niet ziet, klik dan op de knop 'Geavanceerd weergeven' rechtsboven in het bedieningspaneel van het scherm).

Afbeelding
Afbeelding

Voor het grootste deel spreken de instellingen hier voor zich. Om te bepalen welke trailers je uit je persoonlijke filmcollectie ziet, kun je "Include Cinema Trailers from movies in my library" aan- en uitvinken en vervolgens "Choose Cinema Trailers" schakelen tussen "Alleen niet-bekeken films" en "Alle films".

Plex Pass-abonnees kunnen "Inclusief bioscooptrailers van nieuwe en aankomende films in de bioscoop" en "films op Blu-ray" inschakelen om deze functies in te schakelen. Elke keer dat je een film start, worden nieuwe en actuele trailers gestreamd.

Ten slotte kunnen zowel standaard- als Plex Pass-abonnees een video selecteren voor de pre-roll. Om dit te doen, hebt u de URL nodig (vanuit het paneel van het Plex Media-controlecentrum) voor de gedetailleerde weergave van de specifieke video die u wilt gebruiken. Zoek die video en klik erop om de gedetailleerde weergave te zien. Kopieer de URL van die gedetailleerde weergave zoals deze wordt weergegeven in de adresbalk van uw browser, zoals hieronder te zien is, en plak deze in het vak "Cinema Trailers pre-roll video".

Afbeelding
Afbeelding

Zo ziet het menu Extra's eruit met alle instellingen ingeschakeld en de URL op zijn plaats:

Afbeelding
Afbeelding

Klik met de vakjes aangevinkt en de pre-roll-URL op zijn plaats op "Wijzigingen opslaan". Dat is alles: we zijn op dit moment klaar met alles aan de serverzijde.

Aanhangwagens inschakelen op uw Plex-clients

De absolute laatste stap van het hele proces is om je Plex-klanten te vertellen dat ze de trailers moeten laden (en hoeveel je wilt laden). Hoewel we aanvankelijk geïrriteerd waren door deze extra stap, waarderen we het nu echt: het geeft je gedetailleerde controle over welke van je Plex-clients de trailers zullen laden, welke niet, en hoeveel trailers ze zullen laden. U wilt bijvoorbeeld dat de Plex-client in uw thuisbioscoop altijd vijf trailers afspeelt. Misschien wil je echter helemaal niet dat Plex voor Windows, geïnstalleerd op je laptop, trailers afspeelt, omdat je geen zin hebt in het bufferen en wachten terwijl je je laptop gebruikt om films te kijken tijdens een zakenreis.

Om de trailers aan de clientzijde in te schakelen, hoeft u alleen maar naar het instellingenmenu te gaan. Hoewel de locatie van de instelling enigszins varieert (deze staat bijvoorbeeld onder Voorkeuren > Afspelen > Extra's in Plex Home Theater, maar Instellingen > Media in Plex voor Windows), ziet het er altijd min of meer uit als de onderstaande schermafbeelding wanneer u deze vindt:

Afbeelding
Afbeelding

Kies gewoon tussen 0-5, start een film vanuit je bibliotheek en boem:

Afbeelding
Afbeelding

Dat bekende groene beoordelingsscherm verschijnt, een trailer begint te spelen en het voelt alsof je in een echte bioscoop zit, anticiperend op de film die eraan komt.

Populair onderwerp