Wat is een 500 interne serverfout en hoe los ik deze op?

Inhoudsopgave:

Wat is een 500 interne serverfout en hoe los ik deze op?
Wat is een 500 interne serverfout en hoe los ik deze op?
Anonim

Hoe je dit ook ziet, dit is een fout met HTTP-statuscode 500. De 500-foutcode is een generiek bericht dat verschijnt wanneer er iets onverwachts is gebeurd op de webserver en de server geen specifiekere informatie kan bieden. In plaats van u een normale webpagina te geven, is er een fout opgetreden op de webserver en heeft de server uw browser een webpagina met een foutmelding gegeven in plaats van een normale webpagina.

<tabel >

Internetfouten Foutcode 400 Fout met ongeldig verzoek Auto Express 403 Verboden Auto Express 404 niet gevonden Auto Express 500 Interne serverfout Auto Express 502 Slechte gateway-fout Auto Express 503 Service niet beschikbaar Fout Auto Express 504 Gateway time-out De meest voorkomende online fouten (en hoe ze te verhelpen)

Hoe een 500 interne serverfout te herstellen

Dit is een probleem aan het einde van de website, dus je kunt het niet zelf oplossen. Degene die de website beheert, moet deze repareren.

Er zijn echter vaak manieren om het probleem snel te omzeilen. Deze foutmelding is vaak tijdelijk en de website kan zichzelf snel herstellen. Er kunnen bijvoorbeeld veel mensen tegelijk verbinding maken met de website, waardoor het probleem wordt veroorzaakt. Het kan zijn dat je een paar minuten - of een paar seconden - moet wachten voordat je het opnieuw probeert, en de website werkt mogelijk correct.

Als je dit probleem ervaart, probeer dan de webpagina opnieuw te laden. Klik op de knop "Opnieuw laden" op de werkbalk van uw browser of druk op F5. Uw browser zal contact opnemen met de webserver en opnieuw om de pagina vragen, en dit kan uw probleem oplossen.

Google 500-fout
Google 500-fout

Als dit niet werkt, moet je mogelijk even wachten voordat je later terugkomt naar de website. Er is waarschijnlijk een probleem met de website en de mensen die de website runnen zullen dit moeten oplossen. Probeer in de toekomst opnieuw toegang te krijgen tot de website en deze zal mogelijk correct werken.

Als je je zorgen maakt dat de mensen die de website beheren niet op de hoogte zijn van het probleem, kun je contact met hen opnemen en hen op de hoogte stellen van het probleem dat je ondervindt. Als de website voor jou kapot is, is het waarschijnlijk ook voor andere mensen kapot - en de eigenaar van de website zou het willen repareren.

Als u bijvoorbeeld de fout op de website van een bedrijf ervaart, wilt u misschien het telefoonnummer van dat bedrijf bellen. Als het bedrijf een e-mailadres van de klantenservice heeft, kunt u een e-mail naar dat adres sturen. U kunt ook contact opnemen met veel bedrijven op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

Hoe een oudere kopie van de webpagina te bekijken

Als u op zoek bent naar een webpagina en deze op dit moment niet beschikbaar is - of dit nu te wijten is aan HTTP-fout 500 of een ander probleem - kunt u een oudere momentopname van de webpagina op verschillende manieren bekijken. Dit werkt niet als u toegang probeert te krijgen tot een dynamische website of een webpagina met actuele informatie (zoals het laatste nieuws), maar het werkt heel goed voor toegang tot oudere artikelen en andere statische pagina's.

Als u bijvoorbeeld Google gebruikt, gebruikt u toegang tot een gecachte kopie van de webpagina in Google Cache. Zoek de webpagina die u wilt bekijken in de zoekresultaten van Google, klik op de pijl rechts van het adres en klik op 'In cache' om de oude kopie te bekijken.

Afbeelding
Afbeelding

Mogelijk moet u op de link 'Alleen tekstversie' op de cachepagina klikken om de website correct te laten laden.

Afbeelding
Afbeelding

Je zou het ook kunnen laden in een tool zoals de Wayback Machine om oudere versies van de pagina te zien.

Als je een website-eigenaar bent en deze fout op je server ervaart, is er geen enkele eenvoudige oplossing. Er is een probleem met iets, en het kunnen veel dingen zijn. Veelvoorkomende problemen zijn onder meer een fout in het.htaccess-bestand van uw website, onjuiste machtigingen voor bestanden en mappen op uw server, een softwarepakket waarvan uw website afhankelijk is dat het niet wordt geïnstalleerd, of een time-out bij het verbinden met een externe bron.

U moet de logbestanden van uw webserver onderzoeken en meer probleemoplossing uitvoeren om de specifieke oorzaak van het probleem en de oplossing ervan te bepalen.

Populair onderwerp