Hoe u altijd een browser kunt starten in de privénavigatiemodus

Inhoudsopgave:

Hoe u altijd een browser kunt starten in de privénavigatiemodus
Hoe u altijd een browser kunt starten in de privénavigatiemodus
Anonim

Voeg

-incognito toe aan het einde van de tekst in het vak Doel. Dat is een spatie, een streepje en dan het woord incognito.

Klik op "OK" om uw wijzigingen op te slaan nadat u deze optie hebt toegevoegd.

Afbeelding
Afbeelding

Google Chrome start nu in de incognitomodus wanneer u het start via deze snelkoppeling. Als u andere snelkoppelingen gebruikt om Google Chrome te starten, moet u deze ook aanpassen.

Als je deze wijziging in de toekomst ongedaan wilt maken, bewerk je je snelkoppelingen en verwijder je de

-incognito-tekst die je hebt toegevoegd.

Mozilla Firefox

Firefox stelt je in staat om automatisch de modus voor privé browsen in te schakelen via het optievenster. Klik op menu > Opties om het te openen.

Afbeelding
Afbeelding

Klik op het tabblad 'Privacy' aan de linkerkant van het venster om toegang te krijgen tot uw privacy-instellingen. Klik onder Geschiedenis op het vak "Firefox zal" en selecteer "Nooit geschiedenis onthouden". U wordt gevraagd Firefox opnieuw te starten.

Firefox zal nu altijd dezelfde instellingen gebruiken als in de modus voor privé browsen, hoewel het zijn normale interface voor privé browsen niet weergeeft. Het ziet eruit als een normaal Firefox-browservenster.

Afbeelding
Afbeelding

Om deze wijziging in de toekomst ongedaan te maken, keert u terug naar dit paneel en vertelt u Firefox uw geschiedenis opnieuw te onthouden.

Apple Safari

De Safari-browser op macOS bevat een optie waarmee u deze altijd kunt openen in de modus voor privé browsen. Om het te vinden, opent u Safari en klikt u op Safari > Voorkeuren.

Afbeelding
Afbeelding

Klik in het paneel Algemeen op het vak "Safari wordt geopend met" en selecteer "Een nieuw privévenster". Wanneer u Safari in de toekomst opent, wordt het geopend in de modus voor privé browsen.

Afbeelding
Afbeelding

Als u deze wijziging in de toekomst ongedaan wilt maken, keert u hier terug en vertelt u Safari in plaats daarvan te openen met "Een nieuw venster".

Microsoft Edge

De mogelijkheid om Edge altijd te openen in de InPrivate-navigatiemodus is een van de vele functies die Microsoft Edge nog niet biedt. Microsoft kan deze functie ooit aan Edge toevoegen in een toekomstige update van Windows 10.

Update: de nieuwe versie van Microsoft Edge op basis van Chromium biedt nu deze functie. Je kunt het net als in Google Chrome activeren.

Klik eerst met de rechtermuisknop op uw Microsoft Edge-snelkoppeling en selecteer 'Eigenschappen'. Voeg op het tabblad Snelkoppeling

-inprivate toe aan het einde van het vak Doel. Dat is een spatie, een streepje en dan "inprivate".

Klik op "OK" om uw wijzigingen op te slaan. Edge wordt altijd geopend in de InPrivate-navigatiemodus wanneer u het start via deze snelkoppeling.

Edge altijd starten in InPrivate-navigatiemodus
Edge altijd starten in InPrivate-navigatiemodus

Internet Explorer

Als u Internet Explorer gebruikt, moet u een opdrachtregeloptie toevoegen aan uw Internet Explorer-snelkoppelingen om InPrivate-navigatie standaard te activeren.

Zoek de snelkoppeling die u gebruikt om Internet Explorer te starten, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen. Als u een snelkoppeling op de taakbalk gebruikt, moet u met de rechtermuisknop op Internet Explorer op de taakbalk klikken, nogmaals met de rechtermuisknop op "Internet Explorer" klikken en Eigenschappen selecteren.

Afbeelding
Afbeelding

Voeg

-private toe aan het einde van het vak Doel. Dat is een spatie, een streepje en dan het woord privé. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Afbeelding
Afbeelding

Internet Explorer start nu met InPrivate-navigatie ingeschakeld wanneer u het via deze snelkoppeling start. Als u andere snelkoppelingen gebruikt om Internet Explorer te starten, moet u ze allemaal aanpassen.

Als u deze wijziging in de toekomst ongedaan wilt maken, bewerkt u uw Internet Explorer-snelkoppelingen en verwijdert u de

-private tekst die u hebt toegevoegd uit het doelvak.

Houd er rekening mee dat uw browser geen inlogstatussen, websitevoorkeuren of andere soorten gegevens kan opslaan als u dit doet. Dit kan zowel een zegen als een vloek zijn.

Populair onderwerp