Wat zijn mds en mdworker, en waarom draaien ze op mijn Mac?

Inhoudsopgave:

Wat zijn mds en mdworker, en waarom draaien ze op mijn Mac?
Wat zijn mds en mdworker, en waarom draaien ze op mijn Mac?
Anonim

Als je onlangs je bestanden en apps van de ene Mac naar de andere hebt gemigreerd, is het normaal dat mds en mdworker veel CPU-kracht en geheugen in beslag nemen. Hetzelfde geldt als u onlangs een aantal nieuwe bestanden aan uw computer hebt toegevoegd. De processen werken beide om een index van al uw bestanden op te bouwen, wat later uw snelle zoekopdrachten zal versterken.

Hoe kun je zien dat dit het geval is? Open Spotlight en je ziet het woord "Indexeren" naast een voortgangsbalk.

Afbeelding
Afbeelding

Als je dat bericht ziet, weet je dat Spotlight hard aan het werk is om je index te maken, en dat is de reden voor het gebruik van bronnen. Dit duurt meestal maar een paar uur, hoewel dit kan variƫren afhankelijk van de snelheid van je harde schijf en processor.

Spotlight is geconfigureerd om niet al je bronnen te gebruiken. Als u iets doet dat processorintensief is, moeten deze processen zich terugtrekken. Maar als je Mac niet actief is en je hebt geen batterijvoeding, dan zal Spotlight zich vrij voelen om alle bronnen te gebruiken die nodig zijn om de database te bouwen.

Bouw je Spotlight-index opnieuw op

Als deze processen hun werk nooit lijken af te maken en uw CPU en geheugen constant gebruiken dagen nadat het indexeren begon, bestaat de kans dat uw index beschadigd is. Gelukkig kun je dit soort problemen oplossen door de Spotlight-index opnieuw op te bouwen.

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn twee manieren om dit te doen. De eerste is om uw volledige harde schijf toe te voegen aan de lijst met uitgesloten locaties en deze daarna van de lijst met uitsluitingen te verwijderen. De tweede is om de Terminal te openen en vervolgens de volgende opdracht uit te voeren:

sudo mdutil -E /

Hoe dan ook, je hele Spotlight-index wordt opnieuw opgebouwd, wat je opnieuw kunt zien door Spotlight omhoog te trekken en linksboven naast de voortgangsbalk naar het woord 'Indexeren' te zoeken. Zodra dat proces is voltooid, zouden mds en mdworker moeten stoppen met het innemen van overmatige CPU. Als dat niet het geval is, overweeg dan om First Aid uit te voeren om problemen met het bestandssysteem op uw Mac op te lossen en de index opnieuw op te bouwen. Dat lost het probleem in bijna alle gevallen op.

Populair onderwerp