Hoe de nachtstandmodus werkt op de Apple Watch

Inhoudsopgave:

Hoe de nachtstandmodus werkt op de Apple Watch
Hoe de nachtstandmodus werkt op de Apple Watch
Anonim

Wanneer je je Apple Watch op de oplader plaatst en rechtop plaatst, gaat hij automatisch in de nachtstandmodus, die het scherm van je gebruikelijke wijzerplaat naar een grote digitale klok schakelt die het hele scherm in beslag neemt. Dit is om na te bootsen wat een traditionele bedklok normaal zou doen.

Als u uw horloge vervolgens van de oplader ha alt, wordt de nachtstandmodus automatisch afgesloten en wordt uw normale wijzerplaat weer weergegeven.

Meestal kan je horloge rechtop zitten wanneer het is aangesloten op de oplader, maar als de specifieke polsband die je hebt dit niet toestaat, kun je een goedkoop Apple Watch-oplaadstation kopen dat op je kijk in plaats daarvan rechtop voor Nachtkastje-modus.

Nachtstandmodus in- en uitschakelen

Nachtstandmodus is standaard al ingeschakeld wanneer u uw Apple Watch voor het eerst instelt, maar als u deze ooit wilt uitschakelen (of inschakelen als deze per ongeluk was uitgeschakeld), kunt u dit doen in de Apple Watch-app op je iPhone.

Begin door de app te openen, naar beneden te scrollen en op "Algemeen" te tikken.

Afbeelding
Afbeelding

Scroll naar beneden op het volgende scherm en zoek "Nachtstandmodus". Tik op de tuimelschakelaar aan de rechterkant om deze in of uit te schakelen.

Afbeelding
Afbeelding

Wat de nachtstandmodus niet doet

Nachtstandmodus lijkt best handig, maar er zijn veel dingen die het niet doet, waardoor het minder nuttig kan zijn dan je zou verwachten.

Afbeelding
Afbeelding

Ten eerste, als je je Apple Watch in de nachtstandmodus hebt, blijft het scherm niet aan. In plaats daarvan wordt het na een paar seconden uitgeschakeld. Om het scherm weer in te schakelen, hoeft u alleen maar ergens op het horloge te tikken en het zal nog een paar seconden oplichten.

Dit kan erg onhandig zijn als je midden in de nacht wakker wordt en je afvraagt hoe laat het is, alleen om te beseffen dat je moet reiken om het scherm van het horloge aan te zetten terwijl je half slaapt.

Je kunt de helderheid van het scherm ook niet aanpassen wanneer het wordt geactiveerd. Het is vrij zwak, maar het zou me niet verbazen als veel anderen dachten dat het een beetje te fel was als het pikdonker in de kamer is en het scherm je een beetje verblindt als het aangaat.

Hopelijk worden deze subtiele functies toegevoegd in een toekomstige update-update, maar voorlopig zet het een enorme domper op de nachtkastjemodus en voorkomt het dat je Apple Watch een echte wekkervervanging wordt.

Populair onderwerp