Een fysieke gamecontroller gebruiken met een iPhone, iPad of Android-apparaat

Inhoudsopgave:

Een fysieke gamecontroller gebruiken met een iPhone, iPad of Android-apparaat
Een fysieke gamecontroller gebruiken met een iPhone, iPad of Android-apparaat
Anonim

De nieuwe Apple TV maakt ook gebruik van MFi-controllers, dus games die zijn bijgewerkt om op de Apple TV te draaien, zouden ook moeten werken met MFi-controllers op je iPhone of iPad.

Je kunt zoeken naar MFi-gamecontrollers op Amazon en elders, maar dit zijn degene die we aanbevelen. Zorg ervoor dat u een MFi-gecertificeerde controller krijgt als u deze met een iPhone of iPad wilt gebruiken, want deze werkt gegarandeerd met alle games die de MFi-standaard van Apple ondersteunen. Hoewel Apple geen lijst bijhoudt van MFi-controller-compatibele games, doen veel MFi-controllerfabrikanten dat wel, zoals deze bij Gamevice.

iphone gamecontroller met houder
iphone gamecontroller met houder

Als je het hebt gejailbreakt, kun je ook proberen de Cydia-tweak "Controllers for All" te installeren. Hierdoor kunnen niet-MFi-controllers, zoals de PlayStation 4-controller van Sony, functioneren als controllers met MFi-functionaliteit.

Android-telefoons en -tablets

Google heeft geen gezamenlijke push gemaakt voor fysieke gamecontrollers op Android, maar sommige ontwikkelaars hebben dat wel gedaan. NVIDIA's op Android gebaseerde SHIELD-apparaten bevatten bijvoorbeeld fysieke gamecontrollers. Games die werken met een NVIDIA Shield-controller zouden ook prima moeten werken met andere soorten controllers. Sommige games adverteren mogelijk controllerondersteuning op Google Play, maar niet allemaal, dus het is de moeite waard om het hoe dan ook met je favoriete game te proberen.

Android ondersteunt verschillende soorten controllers. Als je een draadloze Bluetooth-controller hebt, kun je deze koppelen met je Android-apparaat door de controller in de koppelingsmodus te zetten. Schakel vervolgens uw telefoon in en ga naar het Bluetooth-scherm in de app Instellingen, schakel Bluetooth in en u ziet de controller. Je kunt het dan koppelen met je apparaat, een game starten en beginnen met spelen.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt Bluetooth-controllers kopen die zijn ontworpen voor mobiele apparaten of er een gebruiken die je hebt liggen. Als je een PlayStation 4 hebt, is de standaardcontroller van de PlayStation 4, ook wel bekend als de DualShock 4, eigenlijk een Bluetooth-controller. Je kunt hem in de koppelingsmodus zetten en koppelen met een Android-smartphone of -tablet, net zoals je hem zou kunnen koppelen met een pc.

Als je een USB OTG-kabel hebt - de OTG staat voor "on-the-go" - kun je deze ook gebruiken om een standaard bedrade Xbox 360-controller op een Android-tablet aan te sluiten. Je kunt deze kabels voor slechts een paar dollar kopen op Amazon en elders. Met hetzelfde type kabel kunt u ook andere USB-apparaten, zoals USB-opslagstations, gebruiken met uw smartphone of tablet.

Eenmaal aangesloten, zouden games die controllers ondersteunen gewoon moeten werken. Sommige games bieden een manier om de controller te configureren of te kiezen tussen besturingsschema's.

Als een game niet werkt met beide typen controllers, kun je Tincore Keymapper installeren. Met deze app kun je het indrukken van een knop op de controller omzetten in gesimuleerde aanraakgebeurtenissen op het scherm. Als een game bedieningselementen op het scherm heeft, betekent dit dat u de controller kunt instellen om op die bedieningselementen op het scherm te drukken, zodat de controller voor de game werkt.

Gamecontrollers kunnen ook handig zijn als je games wilt spelen met emulators op je smartphone of tablet. Apple verbiedt echter emulators uit de App Store, dus Android-gebruikers hebben hier meer geluk. Met recente versies van iOS is het nu echter mogelijk om open-source emulators te compileren en te installeren zonder toestemming van Apple.

Populair onderwerp