Wat is er geïnstalleerd en waarom wordt het uitgevoerd op mijn Mac?

Wat is er geïnstalleerd en waarom wordt het uitgevoerd op mijn Mac?
Wat is er geïnstalleerd en waarom wordt het uitgevoerd op mijn Mac?
Anonim

Je ziet een lijst met de updates die momenteel worden verwerkt. Meestal is de installatie na een paar minuten klaar. De enige echte uitzondering is wanneer Apple een aantal grote applicaties tegelijk bijwerkt, bijvoorbeeld de iWork-suite. Wanneer dat gebeurt, kan de installatie een tijdje worden uitgevoerd. Hoe lang hangt af van de snelheid van je CPU en harde schijf, maar op een moderne Mac zou installd waarschijnlijk niet langer dan tien minuten of zo moeten blijven draaien.

Standaard worden dergelijke updates automatisch geïnstalleerd - als je dit niet leuk vindt, kun je bepalen welke updates worden geïnstalleerd in Systeemvoorkeuren onder App Store.

Afbeelding
Afbeelding

We raden u echter af om automatische updates uit te schakelen: ze zijn essentieel om uw Mac te beschermen tegen malware en andere potentiële problemen. Als u deze absoluut moet uitschakelen, kunt u een overzicht van de wachtende updates zien door op het Apple-logo in uw menubalk te klikken: het aantal beschikbare updates wordt weergegeven naast de woorden 'App Store'. Zorg ervoor dat u regelmatig bijwerkt.

Afbeelding
Afbeelding

Als je liever niet de App Store start om dingen te installeren, kun je de Mac App Store-software updaten vanaf de Terminal. Het is een stuk sneller en gewoon cool. Het is gemakkelijker om automatische updates actief te houden: op die manier vergeet je niet om ze te installeren. Maar als je controle wilt, heb je opties.

Populair onderwerp