Hoe maak je een "verlaten" plank in Goodreads voor de boeken die je hebt afgesloten

Hoe maak je een "verlaten" plank in Goodreads voor de boeken die je hebt afgesloten
Hoe maak je een "verlaten" plank in Goodreads voor de boeken die je hebt afgesloten
Anonim

Ik zal de laatste twee boeken graag aanbevelen aan elke lezer die de onderwerpen interessant vindt, maar Behind the Bell is zo vreselijk en leeg als je je zou voorstellen. In plaats van het boek volledig te verwijderen, wil ik mijn misplaatste poging om het te lezen echter onsterfelijk maken en het van mijn "Momenteel lezende" lijst schrappen.

Als ik het boek selecteer om toegang te krijgen tot de gedetailleerde weergave, is er echter geen goede standaardoptie voor wat ik wil bereiken. Als u in het vervolgkeuzemenu onder de boekomslag naar beneden kijkt, waar u de status van het boek in uw verzameling kunt wijzigen, vindt u alleen "Momenteel aan het lezen", "Lezen" en "Wil ik lezen".

Afbeelding
Afbeelding

Laat me je verzekeren, geen van die tags is bevredigend als je te maken hebt met een literair juweeltje als Behind the Bell. Onze oplossing is om een speciale boekenplank te maken, alleen voor het opslaan van verlaten boeken, maar ik ga het gebruik van de functie "Plank toevoegen" in de schermafbeelding overslaan. Ja, je kunt planken maken via het vervolgkeuzemenu, maar we moeten de plank aanpassen zodra we hem hebben gemaakt, dus we kunnen net zo goed meteen naar de instellingen van de boekenplank gaan.

Klik hiervoor op "Mijn boeken" in de bovenste navigatiebalk en selecteer vervolgens "Bewerken" naast "Boekenplanken" in de zijbalk (of, als u al bent ingelogd, kunt u gewoon op deze link om direct naar de boekenplankeditor te gaan).

Afbeelding
Afbeelding

Geef je nieuwe plank een naam en klik op "Toevoegen" - we houden het bij "Verlaten" als verzamelplank voor elk boek dat we begonnen te lezen maar niet voltooiden. Je kunt gemakkelijk twee planken maken als je dat wilt: een voor boeken die je niet van plan bent af te maken en een voor boeken die je gewoon even opzij legt.

Afbeelding
Afbeelding

Zodra de nieuwe plank op je lijst staat, is er een laatste (en zeer belangrijke aanpassing). We willen dat elk boek dat we niet meer lezen automatisch van de boekenplank 'Momenteel lezen' wordt verwijderd, zonder dat we ons daar extra druk over hoeven te maken. Om dat mogelijk te maken, moet je het vakje 'exclusief' voor je nieuwe plank aanvinken, zoals hieronder te zien is. Zoals de naam al aangeeft, zorgt elke boekenplank die is gemarkeerd als 'exclusief' ervoor dat elk boek dat daar wordt bewaard, nergens anders wordt opgeborgen. Klik op "Ik ben klaar" nadat u de wijziging hebt aangebracht.

Afbeelding
Afbeelding

Nu we het nodige werk hebben gedaan, kunnen we een boek gemakkelijk van de lijst 'Momenteel lezen' verwijderen door simpelweg opnieuw naar onze lijst met huidige boeken te kijken en er een te selecteren. In de gedetailleerde boekweergave kunnen we het vervolgkeuzemenu onder de boekomslag gebruiken om "verlaten" te selecteren.

Afbeelding
Afbeelding

De boekstatus wordt bijgewerkt en het boek zal, dankzij onze eerder ingestelde "exclusieve" schakelaar, van de "Momenteel lezende" plank worden getrokken en op de "Verlaten" plank worden gedumpt, gearchiveerd voor het nageslacht.

Populair onderwerp