Windows Essentials 2012 vervangen nadat de ondersteuning in januari is beëindigd

Inhoudsopgave:

Windows Essentials 2012 vervangen nadat de ondersteuning in januari is beëindigd
Windows Essentials 2012 vervangen nadat de ondersteuning in januari is beëindigd
Anonim

Windows Live Mail is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van Windows Essentials 2012 dat u moet vervangen. Hoewel je het nog steeds kunt blijven gebruiken als je wilt, raden we het niet aan. Het is erg belangrijk dat er nieuwe beveiligingsupdates beschikbaar zijn in een e-mailclient.

Om eerlijk te zijn, zijn de meeste mensen tegenwoordig overgestapt op het gebruik van een webgebaseerde e-mailservice zoals Gmail of Outlook.com. En dat is waarschijnlijk uw beste keuze in termen van voortdurend bijgewerkte functies, spambescherming en verhoogde beveiliging. Als je de voorkeur geeft aan een desktopclient, is de Windows Mail-app die is ingebouwd in Windows 8 en 10 eigenlijk een behoorlijk solide keuze als je geen extra functies nodig hebt, zoals op regels gebaseerd sorteren.

Als u al een exemplaar van Microsoft Office bezit dat Outlook bevat, moet u die optie verkennen. Het heeft misschien meer functies dan je nodig hebt uit een e-mailclient, maar esthetisch voelt het nog steeds erg aan als Windows Live Mail.

En als je opties van derden wilt bekijken, raden we je aan om eM Client, Mailbird en Thunderbird te bekijken. Alle drie zijn gratis - of hebben gratis versies - en bestaan al lang genoeg om volledige functiesets te ontwikkelen.

De beste alternatieven voor Windows Photo Gallery

Afbeelding
Afbeelding

Photo Gallery is al lang een favoriet voor het organiseren, bekijken en bewerken van foto's. Hoewel het geen functie-updates meer krijgt, kunt u de versie van Windows Essentials 2012 blijven gebruiken, omdat beveiligingsupdates niet veel uitmaken in uw afbeeldingsviewer.

Als je hunkert naar iets moderners, is de Foto's-app die is ingebouwd in Windows 8 en 10 geen slechte keuze. Het biedt functies voor het bekijken, organiseren en milde bewerkingen van uw foto's. Voor wat meer kracht en gemakkelijk delen, kun je ook online aanbiedingen zoals Google Foto's, Prime Photos (voor Amazon Prime-gebruikers) en Flickr bekijken. Alle drie bieden ze veel online opslag, geautomatiseerde en handmatige organisatiehulpmiddelen en verschillende gradaties van beeldbewerkingsfuncties.

De beste alternatieven voor Windows Movie Maker

Afbeelding
Afbeelding

Movie Maker is een vreemd beest. Een versie ervan die buitengewoon populair was, werd meegeleverd met Windows XP en Vista. Toen Windows 7 op de markt kwam, scheidde Microsoft de app van het besturingssysteem en bracht een nieuwe versie uit als onderdeel van de Windows Essentials-suite. Hoewel de nieuwe versie niet zo krachtig was, bood hij toch een geweldige balans tussen kracht en gebruiksgemak die veel mensen vandaag de dag nog steeds waarderen.

Het goede nieuws is dat de huidige versie die beschikbaar is in Windows Essentials 2012 nog steeds prima werkt in Windows 7, 8 en 10. De app was sowieso al jaren niet echt bijgewerkt, dus het einde van de ondersteuning zal waarschijnlijk voor niemand veel uitmaken. Het mogelijk nog betere nieuws is dat Microsoft van plan is om in de nabije toekomst een nieuwe versie van Movie Maker uit te brengen in de Windows Store. We vermoeden dat de nieuwe versie beperkt zal zijn tot Windows 10-gebruikers, maar verder hebben we niet echt details over de functies of timing van de release.

In de tussentijd, als je op zoek bent naar iets moderners dan de huidige versie van Movie Maker en niet wilt wachten op de nieuwe versie, raden we Ezvid aan. Het is gratis en biedt, net als Movie Maker, een goede balans tussen gebruiksgemak en functies. Als je klaar bent om naar iets geavanceerder te gaan, maar nog steeds gratis, dan is DaVinci Resolve fantastisch voor de lage kosten van $ 0.

De beste alternatieven voor Windows Live Writer

Afbeelding
Afbeelding

Live Writer is een van die apps waar je van houdt… of waar je nog nooit van hebt gehoord. Het is een app voor het publiceren van blogs die een prettige en veelzijdige interface biedt. Het biedt WYSIWYG-bewerking en is gekoppeld aan meerdere blogplatforms, waaronder WordPress, Blogger, LiveJournal en nog veel meer. Je kunt ook gemakkelijk wisselen als je aan meerdere blogs werkt.

Het goede nieuws is dat Microsoft in 2015 een open source fork van Live Writer heeft uitgebracht onder de naam Open Live Writer, die u gratis kunt downloaden en gebruiken van de Open Live Writer-site of de Windows Store. Net als Live Writer werkt Open Live Writer met een aantal populaire blogplatforms, waaronder WordPress, Blogger, TypePad, Moveable Type en DasBlog. Het wordt actief ontwikkeld en er worden regelmatig nieuwe functies uitgebracht.

Met de juiste alternatieven zul je niet rouwen om de dood van Live Essentials, sterker nog, je zult waarschijnlijk iets beters gebruiken.

Populair onderwerp