Hoe installeer ik Windows op een Mac met Boot Camp

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik Windows op een Mac met Boot Camp
Hoe installeer ik Windows op een Mac met Boot Camp
Anonim

Als je alleen maar een paar Windows-applicaties op je Mac hoeft te draaien en die applicaties niet veel bronnen hebben (zoals 3D-games), kun je overwegen een virtuele machine zoals Parallels te gebruiken (er is een gratis trial), VMware Fusion of VirtualBox om die software in plaats daarvan uit te voeren. Het overgrote deel van de tijd hoeft u Boot Camp niet te gebruiken, en u kunt beter een virtuele machine gebruiken. Als je echter Windows-games op je Mac wilt spelen, is Boot Camp misschien een goede keuze.

Voor de meeste mensen maakt Parallels het draaien van Windows op je Mac doodeenvoudig. Het is iets dat we bij How-To Geek elke dag gebruiken voor het testen van software en het uitvoeren van Windows. De integratie met macOS verbazingwekkend goed gedaan, en de snelheid blaast Virtualbox weg. Op de lange termijn is de prijs het zeker waard. Je kunt zelfs Parallels gebruiken om je Boot Camp-partitie als een virtuele machine te laden terwijl je in macOS bent, waardoor je het beste van twee werelden krijgt.

Welke versie van Windows kan ik gebruiken?

Welke versie van Windows je kunt gebruiken, hangt af van je Mac: recente modellen ondersteunen alleen Windows 10, terwijl sommige oudere Macs alleen met oudere versies van Windows werken. Hier is een kort overzicht, samen met links naar de officiële lijsten van Apple met ondersteunde modellen.

  • Windows 10 wordt ondersteund op de meeste Macs gemaakt in 2012 en later.
  • Windows 8.1 wordt ondersteund op de meeste Macs die tussen 2010 en 2016 zijn gemaakt, met enkele uitzonderingen.
  • Windows 7 wordt grotendeels alleen ondersteund op Macs die in 2014 en eerder zijn gemaakt, en je hebt een nog oudere Mac nodig om Windows Vista of XP te gebruiken.

Merk op dat Macs alleen 64-bits, niet-Enterprise-versies van Windows kunnen draaien.

Om Windows te installeren, heb je een ISO-bestand van het installatieprogramma nodig. Je kunt gratis Windows-installatiemedia downloaden als je al een productsleutel hebt, hoewel je niet echt een productsleutel nodig hebt om Windows 10 te gebruiken. Als je Windows 7 installeert, heb je ook een USB-drive van minimaal 16 GB nodig in grootte voor het installatieprogramma en de stuurprogramma's. Windows 8.1 en Windows 10 hebben geen externe schijf voor installatie.

Hoe installeer je Windows op je Mac

Klaar om Windows te installeren? Het is waarschijnlijk een goed idee om een back-up van je Mac te maken voordat je aan de slag gaat, voor het geval dat. De kans is groot dat er niets mis zal gaan, maar elke keer dat je dingen opdeelt, is er altijd een kans. Gedaan? Laten we beginnen.

Je gebruikt de Boot Camp Assistant-applicatie die op je Mac staat. Open het door op Command+Space te drukken, Boot Camp te typen en op Enter te drukken.

Afbeelding
Afbeelding

De Boot Camp-assistent begeleidt u bij het partitioneren, het downloaden van stuurprogramma's en het starten van het installatieprogramma. Klik op "Doorgaan" en u wordt gevraagd welk ISO-bestand u wilt gebruiken en hoe groot uw Windows-partitie moet zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Hoe u de ruimte moet toewijzen, hangt af van hoeveel ruimte u wilt voor uw Windows-systeem en hoeveel ruimte u wilt voor uw macOS-systeem. Als je na dit proces de grootte van je partities wilt wijzigen, moet je een tool van derden gebruiken, dus kies nu zorgvuldig.

Houd er rekening mee dat, als je Windows 7 installeert, de volgorde hier iets anders is: Boot Camp zal je eerst begeleiden bij het instellen van de USB-schijf van je installatieprogramma en je vervolgens vragen over partitionering.

Als je klaar bent, klik je op "Installeren" en Boot Camp begint met het downloaden van stuurprogramma's, die het "Windows-ondersteuningssoftware" noemt.

Afbeelding
Afbeelding

Het installatieprogramma zal ook uw schijf partitioneren, het installatieprogramma naar die partitie kopiëren en de stuurprogramma's plaatsen zodat ze na installatie worden uitgevoerd. Je kunt je Mac blijven gebruiken terwijl dit allemaal draait, hoewel de dingen veel langzamer gaan tijdens de partitioneringsfase.

Uiteindelijk zal je Mac opnieuw opstarten en zie je het standaard Windows-installatieprogramma.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer de partitie met het label BOOTCAMP als daarom wordt gevraagd - installeer niet op een andere partitie, anders zou je macOS kunnen verwijderen en al je gegevens kwijtraken. (Je hebt toch een back-up gemaakt?) Windows zal nu normaal worden geïnstalleerd.

Het Windows-instapproces kan u vragen om verbinding te maken met internet, maar u kunt dit niet doen zonder stuurprogramma's: sla deze stappen gewoon over totdat u bij uw bureaublad bent, waarna de Boot Camp installatieprogramma zal verschijnen.

Afbeelding
Afbeelding

Ga verder met het installatieprogramma om uw stuurprogramma's in te stellen, en u zou helemaal klaar moeten zijn!

Opstarten in Windows op uw Mac

Standaard zal je Mac nog steeds opstarten naar macOS. Om toegang te krijgen tot Windows, moet u uw Mac uitschakelen en vervolgens inschakelen terwijl u de Option-toets ingedrukt houdt. U wordt gevraagd vanaf welke schijf u wilt opstarten.

Afbeelding
Afbeelding

Als u standaard Windows wilt opstarten, stelt u dit in in de herstelmodus of gebruikt u het Boot Camp-configuratiescherm in Windows. U vindt dit in uw systeemvak nadat u Windows hebt geïnstalleerd, hoewel u mogelijk op de pijl-omhoog moet klikken om het te vinden.

Afbeelding
Afbeelding

Met dit configuratiescherm kun je het standaardbesturingssysteem kiezen waarop je Mac opstart, en de toetsenbord- en trackpad-instellingen aanpassen.

Afbeelding
Afbeelding

In Windows functioneert de Command-toets van de Mac als de Windows-toets, terwijl de Option-toets als de Alt-toets fungeert. Als je een Touch Bar hebt, zie je een complete set knoppen, vergelijkbaar met de Extended Control Strip in macOS.

Afbeelding
Afbeelding

Om de functietoetsen (F1, F2, enz.) te zien, houdt u gewoon de Fn-toets ingedrukt. Er is geen manier om dit de standaard in Windows te maken.

Hoe u Windows van uw Mac kunt verwijderen

Als u Windows van uw Mac wilt verwijderen en ruimte wilt vrijmaken, start u opnieuw op in macOS en opent u de Boot Camp-assistent opnieuw. U ziet de optie Schijf herstellen naar een enkel volume.

Afbeelding
Afbeelding

Boot Camp Assistant verwijdert automatisch Windows en breidt de macOS-partitie voor je uit, waarbij al die ruimte wordt teruggewonnen. Waarschuwing: Hiermee worden alle bestanden op uw Windows-partitie verwijderd, dus zorg ervoor dat u eerst reservekopieën hebt!

Populair onderwerp