Hoe u draadloos foto's van uw DSLR naar uw smartphone kunt overbrengen

Inhoudsopgave:

Hoe u draadloos foto's van uw DSLR naar uw smartphone kunt overbrengen
Hoe u draadloos foto's van uw DSLR naar uw smartphone kunt overbrengen
Anonim

De Mobi Pro instellen met uw telefoon

Pak je mobiele apparaat en download de juiste software ervoor door een van deze links voor iOS, Android of Windows Phone te volgen, of ernaar te zoeken in de app store van je apparaat onder "Keenai". Waarom Keenai? Het bedrijf Eye-Fi is een paar jaar geleden gekocht en de software (maar niet de kaart zelf) heeft als resultaat een nieuwe branding.

Voer de applicatie uit en voer vervolgens de registratiecode in van de fysieke kaart die bij de verpakking van uw Eye-Fi is geleverd. Nadat u het hebt ingevoerd, klikt u op "Profiel installeren". (Het "Installeerprofiel" verschijnt alleen voor iOS-gebruikers; alle anderen kunnen doorgaan naar de volgende stap.)

Afbeelding
Afbeelding

Klik op "Installeren" op de profielpagina die verschijnt. Als u om een toegangscode wordt gevraagd, voert u de toegangscode in die u gebruikt om uw apparaat te ontgrendelen om te bevestigen dat u het profiel wilt installeren.

Afbeelding
Afbeelding

Je keert terug naar de Keenai-app waar je wordt gevraagd de Eye-Fi-kaart in je camera te steken en aan te zetten. Doe dat nu. Maak een paar foto's om de kaart van stroom te voorzien en de wifi-radio te activeren. Open vervolgens de wifi-instellingen op je telefoon of tablet. Zoek daar naar een nieuw wifi-netwerk met een naam die begint met "Eye-Fi". Selecteer het. U zou niet om een wachtwoord moeten worden gevraagd, maar als u dat wel bent, is het wachtwoord altijd de registratiecode van de kaart die bij uw Eye-Fi-kaart is geleverd.

Afbeelding
Afbeelding

Nu je een directe verbinding hebt gemaakt tussen de Eye-Fi-kaart in je camera en je mobiele apparaat, is het overzetten van foto's net zo eenvoudig als het maken van de foto's terwijl je verbonden bent met de kaart en vervolgens kijken in de Keenai-app.

Afbeelding
Afbeelding

In de bovenstaande schermafbeelding kun je de drie foto's zien die we hebben gemaakt na het voltooien van het installatieproces: een foto van onze hond en twee foto's van de iPhone die de overdracht van de eerste foto accepteert. We zijn in zaken! We hebben nu draadloze overdracht onderweg, dus we hoeven nooit te stoppen en onze foto's naar onze laptop te dumpen om ze op sociale media te krijgen.

Selectieve overdracht inschakelen

We raden u ten zeerste aan om selectieve overdracht in te schakelen. Zonder deze kaart zal je Eye-Fi-kaart gewoon op de achtergrond meeslepen en proberen zoveel mogelijk foto's van je camera naar je mobiele apparaat over te zetten. Als het doel van het gebruik van de kaart is om precies dat te doen (elke foto overzetten zodat je er bijvoorbeeld een back-up van kunt maken met Google Foto's of iCloud), dan is dat prima, maar het is tijdrovend en vreet aan de batterij van je camera.

De meeste mensen willen niet elke foto overzetten, vooral niet als ze net tientallen foto's hebben geript met de burst-modus. In plaats daarvan is het praktischer om de afzonderlijke foto's die u wilt bewerken en delen, eenvoudig over te zetten. De Eye-Fi bevat een nette manier om deze selectieve overdracht te beheren die op verschillende cameraplatforms werkt. Eenmaal ingeschakeld, merkt de Eye-Fi-software op de kaart zelf dat de beveiligingsvlag is ingesteld en start de overdracht wanneer u een foto "beschermt" tegen verwijdering op uw SD-kaart. Hoewel het beschermingsproces van camera tot camera verschilt, hebben de meeste camera's een soort duidelijk gelabelde knop of knopcombinatie die het activeert, zoals hieronder te zien is.

Afbeelding
Afbeelding

Helaas (en we beschouwen dit als een grove vergissing van het bedrijf Eye-Fi), kunt u de selectieve uploadfunctie van de Eye-Fi Mobi Pro niet inschakelen met de mobiele applicatie die u moet gebruiken de desktop-applicatie. Het positieve is echter dat het triviaal is om de instelling te wijzigen.

Download hiervoor de Eye-Fi-kaartbeheersoftware. Net als de mobiele software wordt de desktopsoftware ook "Keenai" genoemd. Installeer de software en voer deze uit. Het zal een opstartwizard starten die bedoeld is om u te begeleiden bij zowel het registreren voor de Keenai-cloudfoto-opslag als het koppelen van de Eye-Fi-kaart aan de software, zodat u de instellingen kunt wijzigen. Als je wilt, kun je de hele installatiewizard doorlopen (het grootste voordeel is om de gratis proefversie voor online fotoopslag te activeren die bij de Eye-Fi-kaart wordt geleverd), maar de snelste manier om de selectieve back-up in te schakelen, is door annuleer eenvoudig alle stappen van de wizard, steek uw SD-kaart in een SD-kaartlezer die op de computer is aangesloten en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de Keenai-software in het systeemvak van uw pc. Selecteer daar "Opties".

Afbeelding
Afbeelding

Zoek in het resulterende menu Opties naar de knop "Activeren" in de benedenhoek. Klik erop.

Afbeelding
Afbeelding

Omdat uw Eye-Fi-kaart momenteel via de kaartlezer op uw pc is gemonteerd, leest deze het activeringsnummer rechtstreeks van de SD-kaart.

Afbeelding
Afbeelding

Controleer of de code in de sleuf overeenkomt met de kaart die bij uw Eye-Fi is geleverd en klik op "Volgende". Op dit punt kunt u de wizard sluiten. Het wil dat je doorgaat met het instellen van de kaart voor gebruik in een draadloze workflow van camera naar computer, maar daar zijn we niet in geïnteresseerd: het enige wat we wilden was de kaart in de Keenai-software krijgen, zodat we kunnen schakelen enkele instellingen.

Na het sluiten van de wizard opent u het menu "Opties" opnieuw. Je ziet je Eye-Fi-kaart in de lijst. Klik op de pijl onder de kolom "Geavanceerd" en activeer vervolgens de schakelaar voor "Selectieve overdracht". (U kunt desgewenst ook "Draadloze RAW-overdracht" activeren en RAW-bestandsoverdracht in uw mobiele workflow gebruiken). Wijzig geen andere geavanceerde instellingen. Klik op "Opslaan" onderaan het venster Instellingen.

Afbeelding
Afbeelding

Werp de kaart uit uw computer en plaats deze terug in uw camera. Wanneer u nu een momentopname maakt en een aantal van uw foto's naar uw mobiele apparaat wilt sturen, kunt u dit eenvoudig doen door ze te markeren, zoals hierboven vermeld, met de functie "beschermen" van uw camera. Alleen de gemarkeerde afbeeldingen worden naar uw apparaat overgebracht.

Met een beetje tijd en geld vooraf kunt u uw "domme" camera eenvoudig omzetten in een slimme camera en genieten van al het gemak van computergebruik onderweg (zoals eenvoudig uploaden naar sociale media vanaf uw telefoon) met de superieure foto's die alleen een speciale camera kan bieden.

Populair onderwerp