Hoe u uw iPhone of iPad kunt controleren op 32-bits apps die niet kunnen worden uitgevoerd op iOS 11

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone of iPad kunt controleren op 32-bits apps die niet kunnen worden uitgevoerd op iOS 11
Hoe u uw iPhone of iPad kunt controleren op 32-bits apps die niet kunnen worden uitgevoerd op iOS 11
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Waarom stopt Apple de ondersteuning voor 32-bits software?

Deze verandering heeft lang geduurd. Apple kondigde in 2013 vier jaar geleden aan dat 32-bits apps in de toekomst niet meer ondersteund zouden worden door ontwikkelaars. Vanaf 2015 werd 64-bits ondersteuning verplicht voor zowel nieuwe apps die aan de App Store werden toegevoegd als updates voor bestaande apps. App-ontwikkelaars hebben jaren de tijd gehad om zich op dit moment voor te bereiden.

Dat betekent dat apps die als incompatibel worden weergegeven, al jaren niet zijn bijgewerkt. Apple wil 32-bits ondersteuning volledig laten vallen, zodat iPhone en iPads die legacy-apps niet voor altijd hoeven te blijven ondersteunen. Vanaf iOS 11 draaien iPhones en iPads volledig op 64-bits code. Apple kan de 32-bits compatibiliteitsbibliotheken die extra ruimte innemen, verwijderen en geen tijd meer besteden aan het onderhouden ervan.

Dit is anders dan de strategie die Microsoft met Windows volgt om zo lang mogelijk achterwaartse compatibiliteit te behouden. Apple is van plan iOS vooruit te helpen en het is aan ontwikkelaars om hun apps up-to-date te houden. Apple belooft niet voor altijd achterwaartse compatibiliteit, hoewel het ontwikkelaars jaren voor deze wijziging wel een waarschuwing gaf.

Uw enige mogelijkheid: neem contact op met de ontwikkelaars en laat ze hun apps updaten

Het goede nieuws is dat de overgrote meerderheid van de apps is bijgewerkt naar 64-bits versies. Als je apps hebt die niet zijn bijgewerkt naar 64-bits, snuffel dan eens rond in de App Store en hopelijk kun je een nieuwe versie of een vervanging vinden die goed werkt en nog steeds wordt ondersteund.

Games zijn een andere zaak. Hoewel apps meestal kunnen worden vervangen door iets dat op dezelfde manier werkt, is elke game uniek. Een ontwikkelaar heeft misschien jaren geleden een game gemaakt en is failliet gegaan of is om een andere reden gestopt met het updaten van de game. Wanneer iOS 11 ronddraait, kunnen die games niet worden gespeeld op moderne iPhones en iPads, tenzij ze worden bijgewerkt - en veel van hen zullen dat ook nooit zijn. Je hebt misschien games die je jaren geleden hebt gekocht en die niet meer werken.

Je kunt contact opnemen met de ontwikkelaar en hem vragen de app bij te werken, als je wilt. Tik op de naam van de app op het scherm App-compatibiliteit en je ziet de pagina in de App Store. Scrol omlaag in het detailvenster en tik op 'Website voor ontwikkelaars' om toegang te krijgen tot de website van de ontwikkelaar, waar u mogelijk contact kunt opnemen met de ontwikkelaar en hem kunt vragen de app bij te werken. Mogelijk ziet u ook contactgegevens in de app.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Veel apps zullen echter nooit worden bijgewerkt. Het is niet anders. als je deze apps wilt blijven gebruiken en toch je primaire iPhone of iPad wilt updaten, kun je overwegen een ouder, gebruikt apparaat op te halen. Elk apparaat dat iOS 10 of iOS 9 zal blijven gebruiken, zoals de eerbiedwaardige iPad 2, iPad mini 1, iPhone 5 of iPod touch (5e generatie) blijft vastzitten op de oude versie van iOS en zal deze 32- bit-apps, die beschikbaar blijven in de App Store voor installatie op oudere apparaten. Een oude iPad is misschien wel de ideale manier om deze games te blijven spelen of speciale apps te gebruiken waar je echt van afhankelijk bent.

Als je niet van plan bent vast te houden aan een compatibel apparaat, wil je die games misschien gewoon zo veel mogelijk spelen tussen nu en de releasedatum van iOS 11 later in 2017. Alleen de ontwikkelaar van de app kan het probleem echt oplossen en zorg ervoor dat het blijft functioneren op moderne apparaten.

Populair onderwerp