Hoe de voorgrond en achtergrond te gebruiken om sterkere foto's te maken

Inhoudsopgave:

Hoe de voorgrond en achtergrond te gebruiken om sterkere foto's te maken
Hoe de voorgrond en achtergrond te gebruiken om sterkere foto's te maken
Anonim

Dit is daarentegen niet zo'n technische foto. Ik nam het met mijn iPhone door een vliegtuigraam terwijl we over de Alpen vlogen. Het is korrelig, op sommige plaatsen overbelicht en niet helemaal scherp vanwege het raam in de weg. Maar het is veel interessanter.

Afbeelding
Afbeelding

Nu ga ik niet helemaal abstract en kunstzinnig met je beginnen, maar hier zijn enkele technieken die je zullen helpen betere, interessantere foto's te maken. Ik heb al besproken hoe je beperkte kleurenpaletten kunt gebruiken om alles aan elkaar te knopen, dus laten we het hebben over het maken van afbeeldingen met voorgronden, middentonen en achtergronden.

Voorgrond, Midden en Achtergrond

Bijna elke foto heeft een voor- en een achtergrond; de meeste hebben ook een soort middenweg. De voorgrond zijn gewoon de delen van het beeld die zich het dichtst bij de camera bevinden, de achtergrond zijn de delen die verder weg zijn en het midden v alt ergens in het midden. Hier zijn een paar voorbeelden.

Op deze foto is het model de voorgrond, de onscherpe bomen zijn de achtergrond. Er is niet veel middenveld om over te spreken.

Afbeelding
Afbeelding

Op deze foto zijn de zee en de schaduwen de voorgrond, de Santa Monica-pier is het midden en de ondergaande zon en de lucht zijn de achtergrond.

Afbeelding
Afbeelding

In deze is de grote Joshua-boom de voorgrond, die aan de achterkant de middelste en de sterrenhemel de achtergrond.

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn hier duidelijk enkele grijze gebieden. De voorgrond gaat vaak over in het midden naar de achtergrond. De voorgrond kan ook onscherp zijn, met het onderwerp in het midden, zoals in deze opname hieronder.

Afbeelding
Afbeelding

Het kader vullen

Een fotografietip die je misschien hebt gehoord, is om "het kader te vullen". Dit betekent dat er geen dode ruimte in uw afbeelding mag zijn. De eenvoudigste manier om het kader te vullen, is ervoor te zorgen dat er iets interessants op de voorgrond, het midden en de achtergrond staat van elke opname die je maakt.

Hier is een zonsondergangfoto die ik snel op het strand heb gemaakt. Het licht is mooi, maar het is allemaal een beetje … meh. De kleuren zijn cool, maar er is hier niets anders aan de hand. Het is letterlijk gewoon een foto van het licht.

Afbeelding
Afbeelding

Vergelijk dat met deze foto waar ik wat tijd in heb gestoken en nagedacht. Het is bij zonsopgang geschoten in plaats van bij zonsondergang, maar het heeft nog steeds prachtig licht. Het grootste verschil is dat er op de voorgrond iets interessants aan de hand is. In plaats van dat het beeld 80% dode ruimte is, zijn het 80% interessante dingen.

Afbeelding
Afbeelding

Hoe te beginnen met het gebruik van de voorgrond, middengrond en achtergrond

Er is één simpele truc om sterkere afbeeldingen te maken door de voorgrond, het midden en de achtergrond van je afbeeldingen te vullen: denk na voordat je op de ontspanknop drukt. Toen ik de slechte zonsondergangfoto hierboven nam, weet ik zeker dat er iets in de buurt was dat voor een interessantere voorgrond had kunnen zorgen als ik er gewoon naar had gezocht. In plaats daarvan druk ik zo snel mogelijk op de ontspanknop.

Voor de goede foto heb ik een paar minuten de tijd genomen om met verschillende composities te spelen totdat ik iets vond dat ik leuk vond. Toen drukte ik op de ontspanknop. Zodra je bewust begint te denken, begin je automatisch sterkere foto's te maken.

Een van de gemakkelijkste manieren om de voorgrond te gaan gebruiken, is door dichtbij iets te komen met een groothoeklens. Op de onderstaande foto was ik slechts een paar meter verwijderd van de rotsen die de voorgrond, het midden en de achtergrond vormen, en dat gebeurt dan vanzelf.

Afbeelding
Afbeelding

Als je portretten maakt, heb je waarschijnlijk niet echt een middenweg, maar de achtergrond is nog belangrijker. Een slechte achtergrond kan afleiden van een verder geweldig portret. Gebruik een groot diafragma en een goede portretlens om het onderwerp op de voorgrond te plaatsen en isoleer ze van de achtergrond, zoals ik hieronder heb gedaan.

Afbeelding
Afbeelding

Een geïsoleerde, wazige achtergrond hoeft niet saai te zijn. Het maakt nog steeds deel uit van het beeld, dus speel met verschillende texturen en objecten achter het onderwerp.

Zoals met elke "regel" voor fotografie, speel ermee en voel je vrij om het te breken als je daar een goede reden voor hebt. Soms vliegen je beste foto's in tegen elke conventie.

Hoewel zeggen "zorg ervoor dat je foto's een voorgrond, een achtergrond en, indien mogelijk, een middengrond" hebben, een super voor de hand liggend advies lijkt, zou je verbaasd zijn hoeveel fotografen er geen acht op slaan. Begin na te denken over welke elementen zich in elke ondergrond bevinden wanneer je je foto's maakt en ik garandeer je dat je een betere fotograaf zult worden.

Populair onderwerp