Wat is Microsoft Azure eigenlijk?

Inhoudsopgave:

Wat is Microsoft Azure eigenlijk?
Wat is Microsoft Azure eigenlijk?
Anonim

Er zijn veel lagere kosten vooraf bij het gebruik van cloud computing. U hoeft niet veel geld te investeren in het creëren van uw eigen datacenter, het kopen van hardware en het betalen van personeel. Er is geen risico om te veel te betalen voor te veel hardware, of te weinig te kopen en niet te hebben wat je nodig hebt.

In plaats daarvan host je alles wat je nodig hebt om 'in de cloud' te hosten, geleverd door een service als Microsoft Azure. U beta alt alleen voor de computerbronnen die u gebruikt, zoals u ze gebruikt. Als u meer nodig heeft, kan het onmiddellijk worden opgeschaald om de grote vraag aan te kunnen. Als je minder nodig hebt, betaal je niet voor meer dan je nodig hebt.

Alles, van het interne e-mailsysteem van een bedrijf tot openbare websites en diensten voor mobiele apps, wordt om deze reden steeds vaker gehost op cloudplatforms.

Wat kan Microsoft Azure doen?

De Microsoft Azure-website biedt een directory met honderden verschillende services die u kunt gebruiken, waaronder volledige virtuele machines, databases, bestandsopslag, back-ups en services voor mobiele en web-apps.

Deze service heette oorspronkelijk "Windows Azure", maar is overgegaan naar "Microsoft Azure" omdat het veel meer aankan dan alleen Windows. U kunt bijvoorbeeld virtuele Windows- of Linux-machines op Azure uitvoeren, wat u maar wilt.

Als je door deze honderden services graaft, zul je zien dat je praktisch alles kunt doen. En voor alles wat Azure niet biedt in een gemakkelijke service, kunt u een virtuele Windows- of Linux-machine opzetten die de software host die u maar wilt gebruiken. U kunt zelfs een Windows- of Linux-desktop in de cloud hosten op een virtuele machine en er op afstand verbinding mee maken. Het is gewoon een andere manier om externe computerbronnen te gebruiken.

Veel van wat Azure doet, is niet exclusief voor Azure. Amazon, Microsoft en Google concurreren. Amazon Web Services is bijvoorbeeld de leider op het gebied van zowel Microsoft- als Google-aanbiedingen.

Azure Active Directory en Windows 10

Afbeelding
Afbeelding

Microsoft gebruikt Azure ook om Windows op een aantal belangrijke manieren uit te breiden. Traditioneel moesten organisaties die een centrale gebruikersdirectory en het beheer van hun pc's wilden hebben, hun eigen Microsoft Active Directory-server draaien. Naast de traditionele Active Directory-software die op een Windows-server kan worden geïnstalleerd, kan een organisatie nu Azure Active Directory gebruiken.

Azure AD is hetzelfde, maar gehost op Microsoft Azure. Het stelt organisaties in staat om al die gecentraliseerde beheerfuncties te hebben zonder dat ze hun eigen Active Directory-server hoeven te hosten (en de vaak gecompliceerde infrastructuur en toegangsrechten in te stellen die nodig zijn om het op afstand te laten werken).

Deze services zijn niet identiek, maar Microsoft gokt er duidelijk op dat Azure AD de toekomst is. Windows 10-gebruikers kunnen lid worden van een Azure Active Directory via de functie "Work Access", en de Office 365-service van Microsoft gebruikt Azure Active Directory om gebruikers te verifiëren.

Hoe iedereen Azure kan gebruiken

Iedereen kan Microsoft Azure gebruiken. Ga gewoon naar de Azure-website en u kunt zich aanmelden voor een nieuw account. Elk account wordt geleverd met een tegoed van $ 200 dat u de eerste 30 dagen kunt gebruiken, zodat u aan de slag kunt en kunt zien hoe Azure voor u werkt. U krijgt het eerste jaar ook een bepaald aantal gratis services, waaronder toegang tot virtuele Linux-machines, virtuele Windows-machines, bestandsopslag, databases en bandbreedte.

Dit is natuurlijk allemaal erg handig voor mensen en organisaties die services willen hosten of applicaties willen ontwikkelen. Als je gewoon een Windows-gebruiker bent - of een gebruiker van een ander platform - hoef je dit spul niet te gebruiken. Maar de ontwikkelaars die uw toepassingen maken en hosten, gebruiken vaak services zoals Azure. En als u een bedrijf bezit, kunt u misschien wat geld (en wat kopzorgen) besparen door Azure uw infrastructuur te laten beheren.

Populair onderwerp