Amazon Echo vs. Google Home: welke moet je kopen?

Inhoudsopgave:

Amazon Echo vs. Google Home: welke moet je kopen?
Amazon Echo vs. Google Home: welke moet je kopen?
Anonim

Dit zou geen verrassing moeten zijn, maar als het gaat om het stellen van willekeurige vragen over allerlei feiten, komt Google Home als beste uit de bus dankzij Google's Knowledge Graph.

Dat wil niet zeggen dat de Amazon Echo helemaal dom is, maar tijdens onze tests waren er een handvol vragen waarop de Google Home een antwoord kon geven, terwijl Alexa gewoon antwoordde met "Sorry, ik weet niet weet het antwoord op je vraag niet.”

Alexa was bijvoorbeeld niet in staat om vragen te beantwoorden als: "Wat is de gemiddelde leeftijd van een mens?" (71 jaar trouwens), maar Google Home kon me meteen het antwoord geven.

Alexa was echter in staat om het op sommige gebieden beter te doen, zoals toen ik beide apparaten vroeg: "In hoeveel films heeft Tom Hanks gespeeld?" Alexa was in staat om met het antwoord te komen (83 films), terwijl Google Home gewoon een paar films noemde die Hanks regisseerde.

Google Home kan ook de vorige vraag onthouden, wat handig is. Dus als je zou vragen "Wie speelde Woody in Toy Story?", zou Google Home Tom Hanks zeggen, en dan zou je kunnen vervolgen met "Hoe oud is hij?" en Google Home zou zijn leeftijd noemen, ook al zei je niet direct "Tom Hanks". Alexa kan dit niet.

Over het algemeen weet Alexa wat dingen, maar Google weet meer.

De echo is beter voor Smarthome-gebruikers - voor nu

Afbeelding
Afbeelding

De Amazon Echo bestaat al lang genoeg dat het een behoorlijk arsenaal aan ondersteunde smarthome-apparaten heeft opgebouwd, waaronder producten van Nest, Philips, SmartThings, Belkin, Wink, Insteon en nog veel meer. Google Home ondersteunt ook de meeste grote spelers, maar de volledige lijst is niet zo uitgebreid.

Beide apparaten kunnen echter worden geïntegreerd met IFTTT, waardoor ze verbinding kunnen maken met een heleboel verschillende producten en diensten die anders niet zouden worden ondersteund. Het is niet zo naadloos als native integratie zou zijn, maar het zorgt ervoor dat Google Home zich minder kreupel voelt in de smarthome-arena.

Dus als je je virtuele huisassistent gaat gebruiken om al je smarthome-apparatuur te bedienen (wat volgens sommigen is wat deze dingen zo geweldig maakt), dan is de Amazon Echo waarschijnlijk degene die je wilt hebben -tenminste totdat Google Home meer ondersteuning krijgt voor meer apparaten. Koop de Echo Plus gewoon niet voor zijn smarthome-hub, want die is niet zo goed.

Je kunt in ieder geval de volledige ondersteuningslijst van smarthome-apparaten van Google Home bekijken, evenals de Echo-lijst.

Beiden hebben een geweldige muzieksmaak

Afbeelding
Afbeelding

De Echo gebruikt standaard de Prime Music-service van Amazon en Google Home gebruikt Google Play Music, beide geweldige bronnen voor het streamen van deuntjes. Het grootste verschil is hoeveel nummers elke service in hun catalogus heeft. Amazon Prime Music heeft slechts ongeveer twee miljoen nummers beschikbaar, terwijl Google Play Music maar liefst 35 miljoen nummers heeft. Je zult echter de meest populaire nummers op beide services vinden.

Amazon Music Unlimited is echter een nieuwere service van het bedrijf met "tientallen miljoenen nummers". Zelfs als u een Prime-lid bent, moet u er echter nog steeds een maandelijkse betaling voor betalen. Bovendien vereisen zowel Prime Music als Google Play Music een maandelijkse betaling, waarbij de kleinere Prime Music-bibliotheek is opgenomen in de Prime-service van $ 99 per jaar van Amazon.

Naast de standaardinstellingen kunnen echter zowel de Echo als de Home linken naar je Spotify- of Pandora-accounts, dus als je in plaats daarvan een van die muziekproviders bent, is dat geen probleem.

Google Home heeft iets betere fysieke controles

Afbeelding
Afbeelding

Zowel de Echo als Google Home worden geleverd met een handvol bedieningselementen op het apparaat zelf waarmee u het volume hoger en lager kunt zetten en de microfoon kunt dempen. Met de bedieningsinterface van de Google Home kunt u echter iets meer doen.

De Echo bevat knoppen die u indrukt om het volume hoger of lager te zetten, de luidspreker te dempen of Alexa te activeren en te annuleren. Dat is het zo'n beetje.

Op de Google Home is het hele bovenoppervlak een touchpad en het is afhankelijk van vingerbewegingen om alles te bedienen, die gemakkelijk te begrijpen zijn. Hiermee kun je muziek afspelen of pauzeren, het volume aanpassen en Google Home activeren om te beginnen met luisteren. De knop voor het dempen van de microfoon bevindt zich echter aan de achterkant van het apparaat, wat een ietwat onhandige plaats is.

Over het algemeen hangt het er echt van af wat voor soort bedieningselementen je leuk vindt, met touchpad-liefhebbers zullen de Google Home beter waarderen, terwijl liefhebbers van tactiele knoppen de Echo leuk zullen vinden.

Beide laten u video-inhoud naar hun respectieve streaming-sticks sturen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de Google Home ontbreekt in de smarthome-categorie, was een ding dat hem opviel de mogelijkheid om video-inhoud naar een Chromecast te sturen wanneer je iets zei als: "Hey Google, speel kattenvideo's af op YouTube". Amazon heeft de achterstand echter ingehaald.

De Echo kan video-inhoud naar een Fire TV-apparaat sturen, net zoals de Google Home dat kan met een Chromecast. Een groot nadeel van de Fire TV is echter dat YouTube niet wordt ondersteund, wat een van de grootste streaming-videoservices op internet is.

Dat gezegd hebbende, heeft de Google Home een kleinere voorsprong in deze specifieke strijd, maar hopelijk kan Amazon het in de nabije toekomst een tandje hoger zetten.

Amazon Echo integreert met veel meer services

Afbeelding
Afbeelding

Net als de smarthome-ondersteuning die elk apparaat heeft, ontbreekt de ondersteuning voor algemene diensten een beetje op de Google Home, maar er is veel dat je kunt doen op de Echo.

Met de Google Home kun je sportuitslagen, nieuws en zelfs een Uber vragen, maar de Echo kan dat allemaal en nog veel meer, inclusief Alexa je Twitter-feed laten voorlezen en je er zelfs doorheen leiden de 7-minuten durende workout, allemaal dankzij Alexa Skills van derden die je kunt downloaden.

Natuurlijk zal Google Home in de toekomst waarschijnlijk veel meer van dit soort functies toevoegen, maar voor nu spant de Echo de kroon als het gaat om alle willekeurige dingen die het kan doen.

Beiden kunnen individuele stemmen herkennen

Afbeelding
Afbeelding

Er wonen hoogstwaarschijnlijk meerdere mensen in uw huis, wat betekent dat meerdere mensen de Amazon Echo of Google Home gebruiken. Beide apparaten hebben ondersteuning voor meerdere accounts en ze kunnen precies zien met wie het praat.

Dit maakt het veel gemakkelijker om informatie te krijgen die alleen voor jou relevant is. Dus in plaats van iets te zeggen als: "Wat staat er vandaag op Craigs kalender?" (wat raar zou zijn om mijn eigen naam te zeggen), kun je in plaats daarvan gewoon zeggen: "Wat staat er op mijn agenda voor vandaag?". De Home en Echo herkennen je eigen stem en naam van aankomende evenementen die in je agenda staan en die van niemand anders.

Google Home Laat u aangepaste snelkoppelingen maken

Afbeelding
Afbeelding

Een functie die ik graag op een virtuele stemassistent wilde hebben, zijn snelkoppelingen, dit zijn verkorte spraakopdrachten die kunnen worden vervangen door langere spraakopdrachten. Met de Google Home kun je precies dit doen.

Met andere woorden, je kunt het zo instellen dat in plaats van te zeggen "Hey Google, dim de lampen in de woonkamer tot 25%", je gewoon kunt zeggen "Hey Google, dim de lichten".

De Echo laat je dit niet doen, maar hopelijk zal Amazon een tandje bijsteken en deze functionaliteit op een gegeven moment aan Alexa toevoegen.

De nieuwere echo's hebben audio-uitgangen

Afbeelding
Afbeelding

De Echo op ware grootte en de Google Home worden geleverd met degelijke luidsprekers die behoorlijk goed klinken, zeker niet zo goed als een speciaal luidsprekersysteem, maar goed genoeg om op een respectabel volume te blijven terwijl je door het huis gaat.

Als je echter een Echo Dot of een van de nieuwere Echo's hebt, kun je er externe luidsprekers op aansluiten zolang het stereosysteem dat je aansluit een aux-aansluiting heeft. U kunt uw Echo ook verbinden met een Bluetooth-luidspreker.

De Google Home kan verbinding maken met externe luidsprekers, maar er is een apart Chromecast Audio-apparaat nodig, en dat is helaas de enige manier om dit te doen.

De Echo heeft betere ondersteuning voor berichten/bellen

Afbeelding
Afbeelding

Zowel de Echo als Google Home kunnen bellen en berichten versturen, maar de Echo doet het een beetje beter.

Toegegeven, beide apparaten kunnen rechtstreeks vanaf het apparaat zelf een telefoonnummer bellen, wat best cool is. Maar de Echo kan ook een ander Echo-apparaat bellen, of het nu een van je andere Echo's in je huis is (in dit geval Drop In genoemd), of de Echo van een vriend die in het hele land woont.

Bovendien kun je spraakberichten naar andere Echo-gebruikers sturen, terwijl de Home momenteel helemaal geen berichten ondersteunt.

De Google Home doet één ding dat de Echo in dit geval niet kan: je kunt een bericht uitzenden naar al je andere Home-apparaten in je huis, maar het zal de Google Assistent-stem gebruiken in plaats van je eigen.

De echo is goedkoper

Afbeelding
Afbeelding

Toen de Google Home voor het eerst uitkwam, was de Echo op ware grootte nog steeds geprijsd op $ 180, waardoor Google Amazon met $ 50 kon onderbieden en de Home op $ 130 kon prijzen. De dingen zijn nu echter drastisch concurrerender.

De Echo op volledige grootte kost nu slechts $ 100 (dankzij de release van de 2e generatie), terwijl de Google Home nog steeds $ 130 blijft. Beide bedrijven verkopen echter hun kleinere versies (de Google Home Mini en de Echo Dot) voor $ 50.

Het zal interessant zijn om te zien of Google de permanente prijs van het huis zal verlagen tot $ 100 om de Echo op ware grootte te evenaren, maar dat is duidelijk speculatie voor een andere dag.

Er zijn natuurlijk nog andere kleine dingen. "OK Google" rolt bijvoorbeeld niet helemaal van de tong zoals "Alexa", wat een groter verschil maakt dan je zou denken.

Uiteindelijk zijn beide echter echt goede opties, en het hangt af van waar je het voor gaat gebruiken, voor zover je het moet gebruiken. De Echo is beter voor smarthome-integratie en heeft iets betere luidsprekers, en hij kan worden geïntegreerd met veel verschillende services via Alexa Skills van derden, maar de uitgebreide zoekkennis van Google Home is waarschijnlijk iets dat Amazon nooit zal aanraken.

Populair onderwerp