Vijf manieren om ruimte vrij te maken op uw Android-apparaat

Inhoudsopgave:

Vijf manieren om ruimte vrij te maken op uw Android-apparaat
Vijf manieren om ruimte vrij te maken op uw Android-apparaat
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Niet alle apps vallen in de vooraf gedefinieerde categorieën, dus er is een soort overloop voor al het andere, genaamd 'Andere apps'. Evenzo is er een optie "Bestanden" die elk bestand weergeeft dat niet in een andere categorie v alt.

Afbeelding
Afbeelding

Nu, dat gezegd hebbende, er is eigenlijk een absurd gemakkelijke manier om ruimte vrij te maken in Oreo zonder door elk menu-item te hoeven graven: de grote knop "Ruimte vrijmaken" bovenaan. Tik erop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Als u dit doet, wordt in feite een lijst met downloads op uw apparaat weergegeven, evenals alle foto's en video's waarvan al een back-up is gemaakt (dit is een eenvoudige controleoptie, geen volledige lijst) en eventuele "Niet vaak gebruikte apps” indien van toepassing. Kies wat je wilt verwijderen en een poefvrije ruimte in huis.

Als dat echter niet genoeg voor je opheldert, is het tijd om elke optie handmatig door te spitten. Let goed op apps en hoeveel gegevens ze opslaan. Apps zoals Google Play Music (of andere apps voor het streamen van muziek) kunnen bijvoorbeeld behoorlijk wat gegevens opslaan tijdens het streamen. Ruim dat op om jezelf een hoop ruimte te besparen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Android 7.0 Nougat en lager

Als je eenmaal in het opslagmenu bent in een versie van Android onder Oreo, tik je op een optie om precies te zien wat er ruimte in beslag neemt en verwijder het. U kunt bijvoorbeeld op Apps tikken om een lijst met apps te zien die de meeste ruimte in beslag nemen en deze te verwijderen. Tik op downloads om uw downloadlijst te bekijken waar u bestanden kunt verwijderen en tik op gegevens in de cache om de gegevens van alle geïnstalleerde apps te wissen. Gebruik de andere opties om te zien welke bestanden ruimte innemen en verwijder de bestanden die je niet wilt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Houd er bij het omgaan met apps rekening mee dat de app zelf, de gegevens en de cache allemaal optellen tot de totale ruimte die door de app wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld Spotify hebt geïnstalleerd en veel muziek offline in de cache hebt opgeslagen, gebruikt Spotify mogelijk meer dan 1 GB aan ruimte. Je zou de cache van Spotify kunnen wissen om dit alles met geweld te verwijderen, of de Spotify-app starten en hem vertellen om minder gegevens in de cache op te slaan voor offline luisteren. Elke app die gegevens in de cache opslaat voor offline gebruik, werkt als volgt. In de onderstaande schermafbeelding is Google Play Music op zichzelf slechts 40,66 MB groot, maar er wordt 2,24 GB aan muziek in de cache opgeslagen.

U kunt zien hoeveel ruimte een app gebruikt voor die gegevensbestanden en de gegevens in de cache voor een afzonderlijke app verwijderen door erop te tikken in de lijst met apps, toegankelijk door op Apps te tikken in het opslagvenster of door op Apps te tikken op de hoofdscherm Instellingen.

Afbeelding
Afbeelding

Bekijk welke mappen en bestanden de meeste ruimte innemen met bestanden Go

De ingebouwde tool van Android is handig voor het visualiseren van de ruimte die wordt gebruikt door verschillende soorten gegevens, maar niet voor de exacte hoeveelheid ruimte die wordt gebruikt door afzonderlijke mappen en bestanden. Hiervoor heb je een nieuwe app nodig met de naam Files Go van Google. Het is gratis in de Play Store, dus ga je gang en download het. Je moet opslagrechten en app-toegang verlenen wanneer je hem opstart, dus loop daar doorheen om naar het hoofdgedeelte van de app te gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De hoofdinterface zal je meteen een aantal behoorlijk interessante dingen laten zien: ongebruikte apps (als je die hebt), bestanden met een lage resolutie, dubbele bestanden, tijdelijke bestanden, downloads en bestanden die een veel ruimte. Het is super intuïtief en stelt je in staat om snel apps en bestanden te lokaliseren die letterlijk verspilde ruimte zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Als je op een van de categoriekaarten tikt, wordt de inhoud van die categorie weergegeven, zodat je kunt kiezen wat je wilt verwijderen. Zelfs met de optie Tijdelijke bestanden kunt u zien welke apps gegevens vasthouden, zodat u ze afzonderlijk kunt wissen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Maar wacht, er is meer: als je onderaan op de optie "Bestanden" tikt, kun je je opslag bekijken in een meer gecategoriseerde weergave, vergelijkbaar met Android-apparaten met Nougat of ouder. Dit is geweldig voor iedereen die Oreo gebruikt en die de voorkeur geeft aan de oude opslaglay-out.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Als u op elke optie tikt, krijgt u een gedetailleerder overzicht van de inhoud ervan. Het item Afbeeldingen toont u bijvoorbeeld alles uit die map, inclusief screenshots, downloads en dergelijke. U kunt er ook voor kiezen om de resultaten te sorteren op naam, datum en grootte. Ik raad het laatste aan omdat je ruimte probeert op te ruimen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Een SD-kaart toevoegen en gegevens daarheen verplaatsen

Afbeelding
Afbeelding

Veel Android-apparaten worden nog steeds geleverd met microSD-kaartsleuven, hoewel ze steeds minder gebruikelijk worden. Als uw telefoon of tablet een microSD-kaartsleuf heeft, kunt u een microSD-kaart kopen en deze in uw apparaat plaatsen om meer opslagruimte te krijgen. De opslagruimte die u wint, kan muziek, video's, afbeeldingen en andere mediabestanden bevatten, en in sommige gevallen zelfs apps (zie het volgende gedeelte). Bij sommige apps kun je ook hun cachelocaties naar de SD-kaart verplaatsen.

Als je apparaat al een SD-kaart heeft, is dit een goede optie als je meer opslagruimte wilt. MicroSD-kaarten zijn redelijk goedkoop, dus je kunt upgraden en veel meer opslagruimte krijgen voor een redelijk lage prijs. Een snelle blik op Amazon toont 32 GB-kaarten voor $ 10 en 64 GB-kaarten voor $ 19.

Na het installeren van de SD-kaart, formatteer deze als draagbare of interne opslag (als uw telefoon Android 6.0 Marshmallow heeft), sluit vervolgens uw apparaat aan op uw computer en verplaats uw muziek, media en andere bestanden naar de gratis SD-kaart ruimte.

Verplaats apps naar de SD-kaart

Afhankelijk van je telefoon en versie van Android, kun je ook apps naar de SD-kaart verplaatsen om ruimte vrij te maken.

Gebruikers met Android Marshmallow en hoger kunnen dit doen door de SD-kaart te formatteren als interne opslag. Vervolgens wordt de SD-kaart gezien als lokale opslag op dat apparaat. Het systeem zal bepalen welke apps het meest logisch zijn om naar de SD-kaart te verplaatsen, en vervolgens doorgaan en ze verplaatsen. Je kunt geen onderscheid maken tussen echte interne opslag en een SD-kaart die is geformatteerd voor intern gebruik, dus er is nu een manier om individuele apps handmatig te verplaatsen. (Je kunt de SD-kaart ook niet meer tussen apparaten verplaatsen, tenzij je hem wist en opnieuw formatteert.)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Als je een pre-Marshmallow-versie van Android gebruikt, kun je sommige apps verplaatsen met de ingebouwde functies van Android, of elke app verplaatsen door je telefoon te rooten en je SD-kaart te partitioneren. U vindt instructies voor beide methoden in deze handleiding.

Verplaats foto's naar de cloud

Foto's kunnen veel ruimte innemen op een moderne smartphone. In plaats van ze allemaal op je telefoon op te slaan, kun je een app gebruiken die automatisch foto's uploadt die je maakt naar een online account zoals Google Foto's, Dropbox, Microsoft OneDrive, Flickr of iets anders. Google Foto's is geïntegreerd in de app "Foto's" op uw Android-apparaat en biedt onbeperkte opslag van foto's. Je kunt ze openen vanuit de Foto's-app of op photos.google.com op elke computer.

Hoe je dit ook doet, je kunt vervolgens de Foto's-app op je apparaat gebruiken om de kopieën van foto's die op je apparaat zelf zijn opgeslagen te verwijderen, waardoor er mogelijk gigabytes aan ruimte vrijkomt. Je kunt die foto's ook gewoon naar je computer kopiëren en er op de ouderwetse manier een back-up van maken. Het beste van het gebruik van deze methode is dat je nog steeds toegang hebt tot al je foto's via de Foto's-app, ongeacht of ze lokaal of in de cloud zijn opgeslagen. Het is naadloos (en briljant).

Afbeelding
Afbeelding

Als je Google Foto's niet leuk vindt, kun je dit ook doen met andere apps, zoals Dropbox.

Dezelfde truc zou kunnen werken met andere bestanden die veel ruimte in beslag nemen op uw apparaat - u kunt bijvoorbeeld een grote muziekcollectie uploaden naar een service zoals Google Play Muziek en deze via internet naar uw apparaat streamen verbinding, het cachen van de bestanden die je nodig hebt in plaats van je hele verzameling op de telefoon op te slaan.

Uiteindelijk zullen deze trucs maar zo ver gaan - dus zorg voor je volgende telefoon dat je voldoende opslagruimte hebt voor al je bestanden. Maar in een mum van tijd zouden deze trucs je moeten helpen om wat meer ruimte te krijgen voor de dingen die er toe doen.

Populair onderwerp