Microsoft zuigt bij het benoemen van producten

Inhoudsopgave:

Microsoft zuigt bij het benoemen van producten
Microsoft zuigt bij het benoemen van producten
Anonim

Zoals je onlangs misschien hebt opgemerkt, wordt de Windows Store-app op je pc, die app-downloads aanbiedt, nu de Microsoft Store genoemd. Natuurlijk is de "Microsoft Store" ook de naam van een keten van fysieke winkels die Microsoft exploiteert waar ze laptops verkopen. Stel je voor dat Apple plotseling de "App Store" op iPhones en Macs hernoemde naar de "Apple Store". Apple zou overal worden bespot, zelfs op tv 's avonds laat. De enige reden waarom mensen niet lachen om deze nieuwe naam is omdat niemand om de Windows Store geeft.

Wanneer iemand verwijst naar "de Microsoft Store", is het nu onduidelijk of ze verwijzen naar de app store op Windows of de fysieke winkels die Microsoft exploiteert. Natuurlijk wil Microsoft deze lijnen vervagen omdat het hardware gaat verkopen in de Store-app op Windows en omdat diezelfde Store kan worden gebruikt om Xbox-games te kopen, maar het hetzelfde noemen als hun fysieke winkels is gewoon dom en verwarrend.

Microsoft zal niet stoppen met het hernoemen van dingen

Afbeelding
Afbeelding

De "Microsoft Store" die plotseling de "Windows Store" vervangt, is geen geïsoleerd incident. Net als andere bedrijven die zouden moeten weten wanneer ze moeten stoppen, blijft Microsoft producten hernoemen met perfect goede namen.

Microsoft heeft bijvoorbeeld zijn Beam-streamingservice voor videogames hernoemd naar Mixer minder dan twee maanden nadat deze voor het eerst verscheen in de Creators Update van Windows 10. Zowel Beam als Mixer zijn prima namen, maar als je wilt dat een naam herkenbaar is voor je klanten, kies er dan een en blijf erbij! Wijzig de naam van een product niet een paar weken nadat het aan gebruikers is getoond. (Google maakt zich hier ook schuldig aan.)

Dit patroon wordt herhaald in de geschiedenis van Microsoft. Microsoft Passport werd. NET Passport en vervolgens omgezet in Windows Live ID voordat Microsoft de verstandige naam "Microsoft-account" koos. Windows Mobile werd vervangen door Windows Phone 7 Series, maar toen veranderde Windows Phone weer in Windows 10 Mobile. MSN Music leidde tot Zune, dat vervolgens veranderde in Xbox Music voordat het werd omgedoopt tot Groove Music en uiteindelijk werd opgeheven. Microsoft zwaait wild rond en hernoemt services keer op keer alsof dat alleen hen succesvol zal maken.

De updatenamen van Windows 10 zijn verschrikkelijk

Afbeelding
Afbeelding

De updatenamen van Windows 10 zijn verschrikkelijk en hebben geen consistentie. Hier is een lijst met de Windows 10-updates die Microsoft heeft gelanceerd sinds Windows 10 werd uitgebracht:

  • Windows 10 november-update
  • Windows 10-jubileumupdate
  • Windows 10 Creators Update
  • Windows 10 Fall Creators Update

Dit is een verbijsterende verzameling namen. We hebben berichten ontvangen van verwarde lezers die zich afvragen waarom een bepaalde functie niet beschikbaar is op hun pc als we zeggen dat de functie in de Fall Creators Update zit. Die lezers gebruikten eigenlijk de Creators Update en realiseren zich niet dat het iets anders is.

"November Update" is nog erger. Als u een kop ziet als "Microsoft zal geen beveiligingsupdates meer uitbrengen voor de Windows 10 november-update", maakt u zich misschien zorgen omdat u net een update in november 2017 hebt geïnstalleerd. Maar nee, de november-update is uitgebracht in 2015, dus u hoeft daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Zelfs Microsoft-medewerkers raken hierdoor in de war. Kijk maar eens naar dit bericht op de officiële Skype-blog die verwijst naar de "Windows 10 November Update (2016)". De november-update is uitgebracht in 2015, maar Microsoft-medewerkers kunnen dat niet recht houden!

Microsoft zou deze updates gewoon naar honden moeten noemen. Het klinkt misschien alsof ik een grapje maak, maar katten werkten voor Apple en ze zouden in ieder geval meer memorabel zijn dan de verwarrende verzameling namen die we nu hebben.

Waar staat de S voor in Windows 10 S?

Afbeelding
Afbeelding

Waarom is de nieuwe editie van Windows 10 die geen traditionele desktop-apps kan installeren met de naam 'Windows 10 S' eigenlijk? Op het moment dat het werd aangekondigd, zei Microsoft dat Windows 10 S de "ziel van Windows" vertegenwoordigde - een ziel die blijkbaar niet het uitvoeren van welke applicaties dan ook omvat zonder een extra $ 50 aan Microsoft te betalen.

Dit heeft sowieso geen zin in de bredere Windows 10-reeks, waar je Windows 10 Home, Windows 10 Professional, Windows 10 Enterprise en Windows 10 S hebt. Een van deze namen is niet zoals de andere.

Nog meer verwarrend, de S in Windows 10 S heeft niets te maken met de Xbox One S, die ook onlangs is uitgebracht en ook geen zin heeft als naam. Misschien is het op dit moment gewoon trendy om een "S" aan dingen toe te voegen in de Microsoft-kantoren.

De namen van Windows 8 waren nog erger dan die van Windows 10

Afbeelding
Afbeelding

Windows 8 was ook een leuke verzameling onzinnamen. In vergelijking met Windows 8 zijn de versienamen van Windows 10 zelfs verbazingwekkend consistent en duidelijk. Dit is wat de belangrijkste updates van Windows 8 werden genoemd:

  • Windows 8
  • Windows 8.1
  • Windows 8.1 Update
  • Windows 8.1 Augustus Update
  • Windows 8.1 Update 3

Destijds werd Windows 8 zo slecht ontvangen dat Windows 8.1 werd geadverteerd als een geheel nieuwe versie van Windows. Het had zelfs zijn eigen productcodes die incompatibel waren met Windows 8. Microsoft veranderde uiteindelijk van gedachten en we zouden nu terugkijken op Windows 8.1 als een kleine patch voor Windows 8.

Microsoft zou een "Update 1" voor Windows 8.1 uitbrengen, maar ze veranderden van gedachten omdat ze niet wilden beloven dat er een Update 2 zou zijn. Dus Microsoft noemde het gewoon "Windows 8.1 Update", een belachelijke naam op zich.

Die onbeloofde "Windows 8.1 Update 2" werd officieel de "Augustus-update", en Microsoft klaagde dat er over een update 2 "geruchten en speculaties" waren. Maar ondanks het aandringen van Microsoft dat er nooit een Update 2 is geweest, heeft Microsoft later stilletjes een officiële "Update 3" uitgebracht. Als er echt nooit een officiële Update 2 is geweest, hoe zijn we dan bij Update 3 gekomen?

Niets van dit drama doet er echt toe, behalve het deel waar gebruikers in de war raken door de namen en niet beseffen welke update voor welke andere update uitkwam.

Er zijn verschillende Xbox Ones

Afbeelding
Afbeelding

En hoe zit het trouwens met de Xbox One? Microsoft ging van de Xbox naar de Xbox 360 naar de Xbox On (laat staan dat de originele Xbox in de volksmond bekend was geworden als de "Xbox 1", wat iedereen nog meer in verwarring bracht). Nu zijn er verschillende Xbox Ones: de originele Xbox One, Xbox One S en Xbox One X. Ze bevatten verschillende hardware en ondersteunen verschillende functies. Dat is nog gekker.

Andere bedrijven zijn natuurlijk niet de beste als het op namen aankomt: wees getuige van de eindeloze stroom chat-apps van Google met de namen Google Talk (in sommige gebieden 'Chat' genoemd), Hangouts, Google+ Messenger, Allo, en Duo, of hun verwarrende naam Google Play Music All Access-service die ook YouTube Red bevat, een naam die te veel op een bepaalde volwassen website lijkt. Maar Microsoft is bijzonder verschrikkelijk, vooral als je bedenkt dat ze wanhopig proberen om sommige van deze slecht benoemde services succesvol te laten zijn, in tegenstelling tot Google, die spaghetti tegen de muur lijkt te gooien totdat er iets blijft hangen.

Microsoft is verbeterd sinds de dagen van Windows 8.1 Update en Windows Phone 7 Series, dus dat is een kleine troost. Maar ze hebben nog een lange weg te gaan.

Populair onderwerp