Google Agenda heeft zijn beste functie in het nieuwe ontwerp verloren

Inhoudsopgave:

Google Agenda heeft zijn beste functie in het nieuwe ontwerp verloren
Google Agenda heeft zijn beste functie in het nieuwe ontwerp verloren
Anonim

…en het zou een evenement creëren met de naam 'Diner met mama' om 18:00 uur op de dag die je hebt geselecteerd.

Afbeelding
Afbeelding

In het nieuwe ontwerp kun je echter nog steeds een evenement maken met de naam 'Diner met mama om 18:00 uur'…

Afbeelding
Afbeelding

… maar Google Agenda maakt gewoon een evenement voor de hele dag met de naam 'Diner met mama om 18:00 uur'. Dit is niet eens in de verste verte hetzelfde, en het is veel minder nuttig.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt de tijd en duur van het evenement in het pop-upvenster instellen (in tegenstelling tot het oude ontwerp), maar voor de verlichte zielen die voor alles sneltoetsen gebruiken, is dit eigenlijk aanzienlijk langzamer - in plaats van je handen op het toetsenbord voor alles, je moet typen, dan klikken…klik…klik…klik. En het is razend.

Update: Vanaf februari 2018 heeft Google een deel van deze functie toegevoegd aan de nieuwe interface! Als u op een dag klikt en een gebeurtenis invoert waaraan een tijd is gekoppeld, wordt die tijd nu herkend als de tijd van de gebeurtenis. Het kan nog steeds geen locaties herkennen, maar het is een goed begin.

Het bestaat nog steeds op mobiel en met de Chrome-extensie

Vreemd genoeg bestaat deze functie nog steeds, alleen niet in de zelfstandige webversie van Google Agenda.

Als je de Google Agenda Chrome-extensie installeert, heb je toegang tot een kleine versie van Google Agenda vanuit je werkbalk en kun je gebeurtenissen toevoegen in natuurlijke taal, net als vroeger.

Afbeelding
Afbeelding

Bovendien lijken de Google Agenda-apps op iPhone en Android veel nadruk te leggen op natuurlijke taal. Terwijl je een gebeurtenis typt, worden er wijzigingen in de gebeurtenis voorgesteld op basis van wat je typt. Dus als je "Dinner with Cameron" typt, krijg je de mogelijkheid om Cameron aan het evenement toe te voegen. En als u 'Om 18:00 uur' zegt, wordt de gebeurtenis niet automatisch ingesteld op 18:00 uur, maar krijgt u een optie voor het instellen van de tijd met één tik. Dit werkt redelijk goed op mobiel, omdat het toch allemaal op aanraking is gebaseerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Dus deze functie is niet overal verdwenen, alleen op internet. Dat betekent dat helaas de Chrome Address Bar-truc ook niet meer werkt.

Google, breng dit terug

Gelukkig is de oude kalender nog steeds een optie…voor nu.(Klik gewoon op het tandwiel Instellingen in de rechterbovenhoek en kies "Terug naar klassieke kalender".) Maar Google zegt niets over dit nieuwe ontwerp dat "in bèta" of "in testen" is… het zegt alleen dat dit is de nieuwe Google Agenda, waar ik me zorgen over maak.

Afbeelding
Afbeelding

We weten dat Google de verwerking van natuurlijke taal niet heeft opgegeven - sterker nog, ze investeren er waarschijnlijk meer dan ooit in dankzij Google Assistant en Google Home. Dit is geen beslissing op basis van middelen, het is een ontwerpbeslissing en ik snap het gewoon niet.

Als je net zo verward bent als ik, klik dan op de optie Instellingen > Feedback verzenden in het nieuwe kalenderontwerp en laat Google weten wat je wilt. Hopelijk luisteren ze.

Populair onderwerp