Hoe linialen te gebruiken in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Hoe linialen te gebruiken in Microsoft Word
Hoe linialen te gebruiken in Microsoft Word
Anonim

Kijk nu naar het midden van het lint. Schakel in het gedeelte "Weergeven" de optie "Linialen" in. U zou onmiddellijk de horizontale liniaal boven uw document moeten zien en de verticale liniaal links ervan.

Afbeelding
Afbeelding

Opmerking: de horizontale liniaal is ook zichtbaar in de weergave Weblay-out en Concept. De verticale liniaal is dat niet.

Toegang tot het pagina-instellingsvenster

Dubbelklik op een lege ruimte op de liniaal om het venster Pagina-instelling te openen. Dit is hetzelfde venster dat u kunt openen vanaf het tabblad Indeling op het lint.

Afbeelding
Afbeelding

Het venster "Pagina-instelling" toont u de meeste fysieke lay-outeigenschappen van het document. Op het tabblad 'Marges' kun je de marges voor boven, onder, links en rechts instellen, die je kunt controleren met de markeringen op de liniaal (zie hieronder). De goot is extra ruimte op de pagina, meestal gebruikt als een extra lege ruimte voor zaken als kambinding (die kleine plastic kurkentrekkers die een goedkoop notitieboekje maken). Het is standaard ingesteld als leeg. U kunt dit tabblad ook gebruiken om de paginaoriëntatie te regelen.

Afbeelding
Afbeelding

Als u uw document afdrukt, kunt u op het tabblad "Papier" het fysieke formaat van het papier aanpassen aan de verschillende papierformaten in uw printer. De standaardwaarde is 8,5 inch bij 11 inch, het standaard "Letter"-formaat voor afdrukken op papier in de VS (215,9 x 279,4 mm). U kunt het resultaat van deze instelling zien in de digitale linialen op de pagina, waarbij de standaardmarges van 1 inch resulteren in een 7.5-inch horizontale liniaal en een 10-inch verticale liniaal. Als u van plan bent om af te drukken via een standaard thuisprinter of als u de primaire lade in uw kantoorprinter gebruikt, laat dit dan zoals het is.

Marges direct wijzigen

Marges worden op de liniaal aangegeven door de grijze en witte gebieden. De grijze gebieden aan beide uiteinden van de liniaal vertegenwoordigen uw marge; de witte gebieden de actieve pagina. De schaal van de heersers lijkt in eerste instantie een beetje vreemd. Het begint eigenlijk helemaal links (of bovenaan voor de verticale liniaal) met een cijfer dat de grootte van uw marge aangeeft en telt vervolgens af. Wanneer het het witte, actieve gebied bereikt, begint het opnieuw te tellen. Je kunt dit zien in de afbeelding hieronder, waar ik de marge heb ingesteld op twee inch.

Afbeelding
Afbeelding

In de standaard 8,5 bij 11-inch pagina-instelling van Word begint de horizontale liniaal bij 1 (wat een marge van één inch aangeeft) en wordt vervolgens teruggezet op nul waar de marge eindigt, en telt dan tot 7.5 voor de resterende horizontale ruimte. Idem voor de verticale liniaal: begint bij één voor een marge van één inch, begint bij nul bij de witruimte en gaat slechts tot tien.

Afbeelding
Afbeelding

Opmerking: De linialen van Word tonen de afmetingen die u hebt ingesteld in Bestand > Opties > Geavanceerd > Toon afmetingen in eenheden van. U kunt metingen wijzigen in centimeters, millimeters, punten of pica's. Houd er echter rekening mee dat deze instelling de maateenheden bepa alt die in Word worden gebruikt, niet alleen de liniaal.

Je kunt de marges ook snel aanpassen vanaf de liniaal. Houd uw muis over de lijn die het witte en grijze gebied scheidt. U ziet dat de aanwijzer verandert in een dubbele pijl en u ziet waarschijnlijk een tooltip die u laat weten dat u zich in de marge bevindt. Klik en sleep nu die lijn naar links of rechts om die marge aan te passen.

Afbeelding
Afbeelding

Inspringingen direct wijzigen

Die kleine driehoekige en doosvormige markeringen op de liniaal zijn best handig. Ze bepalen het inspringen van afzonderlijke alinea's. Plaats uw cursor gewoon in de alinea die u wilt aanpassen en schuif ze rond. Als u meerdere alinea's wilt wijzigen, selecteert u de alinea's die u wilt wijzigen. En als u inspringingen in het hele document wilt wijzigen, drukt u gewoon op Ctrl+A (om alles te selecteren) en past u vervolgens de schuifregelaars aan.

Afbeelding
Afbeelding

Zo werkt elke inspringing.

Door de linker inspringmarkering te slepen, verandert de inspringing voor alle regels van een alinea. Terwijl u het schuift, bewegen de andere twee inspringmarkeringen ook. Hier verplaats ik de linker inspringing een halve inch vanaf de linkermarge.

Afbeelding
Afbeelding

Als u de inspringmarkering voor de eerste regel sleept, verandert alleen de eerste regel van een alinea de inspringing.

Afbeelding
Afbeelding

Door de markering voor hangende inspringing te slepen, verandert de inspringing van alle regels behalve de eerste regel.

Afbeelding
Afbeelding

Aan het rechteruiteinde van de liniaal vindt u slechts één markering: de markering voor rechts inspringen. Sleep het om de alinea aan de rechterkant te beperken.

Afbeelding
Afbeelding

Tabstops toevoegen

Een tabstop is de locatie waar uw cursor naartoe gaat wanneer u op de Tab-toets drukt. Een standaard Word-document heeft geen tabstops, dus elke keer dat u op de Tab-toets drukt, springt de cursor ongeveer acht tekens vooruit. Door tabstops in te stellen, kunt u tekst beter controleren en uitlijnen.

Natuurlijk biedt Word genoeg opties om dingen een beetje ingewikkelder te maken dan dat. Als je helemaal naar de linkerrand van je document kijkt, net boven de verticale liniaal, zie je de Tab Stop-knop.

Afbeelding
Afbeelding

Als u op deze knop klikt, kunt u door de verschillende soorten tabstops bladeren die Word beschikbaar stelt. Hier zijn ze:

  • Links: Linkertabbladen zijn de standaard tikstop van Word. Dit is waar de meeste mensen aan denken als ze aan tabstops denken, en wat u waarschijnlijk het grootste deel van de tijd zult gebruiken. Tekst wordt uitgelijnd tegen de linkerrand van de tabstop.
  • Center: Tabbladen in het midden lijn de tekst uit rond het midden van de tabstop.
  • Rechts: Rechtertabs lijnt tekst uit tegen de rechterrand van de tabstop en is een geweldige manier om de meest rechtse cijfers van lange lijsten met getallen uit te lijnen terwijl u ze invoert.
  • Decimaal: Decimale tabs lijnt getallen (of tekst) uit op basis van decimale punten. Ze zijn geweldig voor het afstemmen van valutacijfers. Wees echter voorzichtig. Tekst wordt ook uitgelijnd op decimalen, dus als u een zin typt met een punt, wordt de punt uitgelijnd op de tabstop.
  • Bar Tab: Bar tabs creëren geen echte tabstop. In plaats daarvan creëren ze een verticale lijn waar u ze ook invoegt. U kunt deze gebruiken om verticale lijnen tussen kolommen met tabbladen te plaatsen in gevallen waarin u liever geen tabel gebruikt.
  • Inspringingen: Selecteer de opties voor de eerste regel en hangende inspringing en klik dan ergens in de actieve liniaalruimte (het witte gebied) om de inspringing daar te plaatsen. Dit werkt hetzelfde als het slepen van de inspringmarkeringen zoals we in de vorige sectie hebben besproken.

Een kleine tip voor jou. Als u door tabstops fietst en niet meer weet wat elk symbool betekent, beweeg dan uw muis weg van de knop en dan terug om een tooltip te activeren die die tabstop beschrijft.

Afbeelding
Afbeelding

Om een tabstop in te voegen, gebruik je de knop om het gewenste type stop te selecteren. Wijs nu met uw muis ergens op het witte gedeelte van de horizontale liniaal (naar de onderkant van de liniaallijn) en klik vervolgens. Er verschijnt een symbool dat het type tabstop aangeeft dat u hebt geplaatst. Dit is een tabmarkering die aangeeft waar de tekst naartoe springt als je op de Tab-knop op je toetsenbord drukt.

Afbeelding
Afbeelding

Hier is een voorbeeld. In deze alinea bevindt de linker inspringing zich een centimeter van de linkermarge, de inspringing van de eerste regel is nog een halve centimeter verder naar binnen en ik heb een tabstop ingesteld op twee centimeter. Ik drukte op de Tab-knop met mijn cursor voor "Lorem", dus de tekst sprong naar mijn handmatig ingestelde tabpunt.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt meerdere tabmarkeringen invoegen als je wilt, en je kunt ze klikken en slepen om ze in een oogwenk te verplaatsen.

Afbeelding
Afbeelding

Om een tabmarkering te verwijderen, sleept u deze naar beneden (weg van de liniaal) en laat u de muisknop los.

En als u uw tabstops liever handmatig (en iets nauwkeuriger) instelt, dubbelklikt u op een tabmarkering om het venster "Tabs" te openen.

Afbeelding
Afbeelding

De liniaal is slechts een van de kleine functies in Word die veel meer functionaliteit biedt dan de meeste mensen beseffen. Het biedt een snelle manier om marges te controleren, verschillende inspringingen voor een alinea in te stellen en dingen op één lijn te houden met behulp van tabstops. Waarom Word het standaard uitgeschakeld laat, is ons een raadsel, maar nu weet je tenminste hoe je het weer kunt inschakelen en gebruiken.

Populair onderwerp