Wat te doen als u het wachtwoord van uw Mac bent vergeten

Inhoudsopgave:

Wat te doen als u het wachtwoord van uw Mac bent vergeten
Wat te doen als u het wachtwoord van uw Mac bent vergeten
Anonim

Als je geen ander gebruikersaccount hebt dat je kunt gebruiken, zijn de methoden die je kiest om weer toegang te krijgen tot je Mac afhankelijk van of je FileVault wel of niet hebt ingeschakeld.

Wat te doen als FileVault niet is ingeschakeld

Als u FileVault niet hebt ingeschakeld, kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen met uw Apple ID of macOS Recovery-tool.

Stel uw wachtwoord opnieuw in met uw Apple ID

Deze truc werkt alleen als je je Mac-account hebt gekoppeld aan een Apple ID en FileVault niet hebt ingeschakeld. Dit is de standaardoptie. Als je FileVault hebt ingeschakeld, moet je een van de andere opties proberen die we verderop in dit artikel bespreken.

Als je je wachtwoord bent vergeten, probeer dan drie keer het verkeerde wachtwoord in te voeren op het inlogscherm. Na drie foute antwoorden ziet u het bericht "Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen met uw Apple ID".

Afbeelding
Afbeelding

Klik op de knop en voer uw Apple ID-gegevens in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Afbeelding
Afbeelding

Maak een nieuw wachtwoord en geef een nieuwe hint.

Afbeelding
Afbeelding

Dat is het! Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk de toegang tot je Sleutelhanger verliest, omdat die nog steeds je oude wachtwoord gebruikt.

Reset het wachtwoord van macOS Recovery

Als u FileVault-codering niet hebt ingeschakeld, is er nog een eenvoudige manier om het wachtwoord van een gebruikersaccount opnieuw in te stellen. Je hoeft alleen maar je Mac opnieuw op te starten en Command + R ingedrukt te houden tijdens het opstarten. Hiermee start je je Mac op in een speciale herstelmodus, ook wel bekend als macOS Recovery. Vanuit macOS Recovery hebt u toegang tot een verborgen hulpprogramma voor het opnieuw instellen van een wachtwoord en kunt u dit gebruiken om het wachtwoord van een gebruikersaccount op de Mac te wijzigen.

Om de tool te starten, opent u de Terminal door op Hulpprogramma's > Terminal in de menubalk te klikken.

Afbeelding
Afbeelding

Typ achter de Terminal-prompt

resetpassword en druk op Enter. Het hulpprogramma voor het opnieuw instellen van het wachtwoord wordt gestart, zodat u het wachtwoord van een niet-gecodeerd account kunt wijzigen.

Afbeelding
Afbeelding

Was dat niet makkelijk? Bijna te gemakkelijk, daarom zou u FileVault-codering moeten inschakelen als u dat nog niet heeft gedaan.

Opmerking: in het onwaarschijnlijke geval dat je een UEFI-firmwarewachtwoord op je Mac hebt ingeschakeld, kun je geen toegang krijgen tot macOS Recovery tenzij je dat wachtwoord onthoudt. Je kunt dat UEFI-firmwarewachtwoord niet verwijderen zonder een Apple Store te bezoeken, althans in theorie. Dit helpt voorkomen dat dieven het UEFI-wachtwoord van een MacBook wissen nadat ze het hebben gestolen.

Wat te doen als FileVault is ingeschakeld

Als je FileVault hebt ingeschakeld, kun je proberen je wachtwoord opnieuw in te stellen met je Apple ID of je FileVault-herstelsleutel. Als die niet werken, wordt u mogelijk gedwongen macOS opnieuw te installeren.

Stel het wachtwoord opnieuw in met Apple ID of herstelsleutel

Als je FileVault-schijfversleuteling hebt ingeschakeld en gekoppeld aan een Apple ID, werkt dit allemaal een beetje anders: je zult geen prompt zien zoals hierboven, hoe vaak je het wachtwoord ook verkeerd hebt gebruikt.

Als u echter een Apple ID gebruikt met uw account, ziet u na één minuut een prompt. Dit is tekst onderaan het scherm en het zal je vertellen dat je je aan / uit-knop ingedrukt moet houden om je Mac uit te schakelen. Zet je Mac weer aan nadat je dit hebt gedaan, en je Mac zal opstarten in de herstelmodus en direct het hulpprogramma voor wachtwoordherstel openen.

Als u een Apple ID aan uw account hebt gekoppeld, wordt u om uw inloggegevens gevraagd en kunt u deze indien nodig opnieuw instellen.

Afbeelding
Afbeelding

Als je geen Apple ID aan je account hebt gekoppeld, hoef je je Mac niet opnieuw op te starten om deze tool te gebruiken. In plaats daarvan kunt u uw herstelsleutel rechtstreeks invoeren in de wachtwoordprompt van het inlogscherm. Dit - afgezien van het wachtwoord - is het enige dat de bestanden die op je Mac zijn opgeslagen kan ontsleutelen en je er toegang toe kan geven.

Ervan uitgaande dat u deze herstelsleutel heeft, kunt u de herstelsleutel typen in het wachtwoordveld op het inlogscherm. Dit decodeert de opslag van uw Mac en meldt u aan. Als u eenmaal bent aangemeld, kunt u het wachtwoord wijzigen via de gebruikelijke tool "Gebruikers en groepen" in het venster "Systeeminstellingen".

MacOS opnieuw installeren

Als je FileVault-codering hebt ingesteld en je geen toegang kunt krijgen tot je account, bijvoorbeeld als je ervoor hebt gekozen om de herstelsleutel lokaal op te slaan en deze kwijt bent, heb je geen toegang meer tot bestanden op je Mac. Hopelijk heb je ergens anders back-ups van deze bestanden, omdat de originelen zijn versleuteld en zonder je wachtwoord of herstelsleutel heb je er gewoon geen toegang toe.

Hoewel u uw bestanden verliest als u uw coderingsreferenties kwijtraakt, wordt uw Mac niet onbruikbaar. Je kunt macOS opnieuw installeren en helemaal opnieuw beginnen met het verliezen van toegang tot de bestanden die momenteel op je Mac staan, maar de mogelijkheid herwinnen om daadwerkelijk in te loggen en het te gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

Om dit te doen, start u uw Mac opnieuw op en houdt u Command+R ingedrukt tijdens het opstarten. Dit brengt je naar een speciale macOS-herstelmodus. Klik hier op de optie "MacOS opnieuw installeren" en doorloop vervolgens het installatieproces om macOS opnieuw te installeren.

Als u uw Apple ID-wachtwoord niet meer weet, biedt de website van Apple een hulpprogramma voor het opnieuw instellen van uw Apple ID-wachtwoord dat u wellicht kan helpen.

Populair onderwerp