De beste (eigenlijk nuttige) technologie die we zagen op CES 2018

Inhoudsopgave:

De beste (eigenlijk nuttige) technologie die we zagen op CES 2018
De beste (eigenlijk nuttige) technologie die we zagen op CES 2018
Anonim

Iedereen had het over 5G en hoe het de wereld zal transformeren, waardoor we een nieuw tijdperk van onbeperkte hogesnelheidsgegevens overal ingaan. Samsung noemde 5G "draadloze glasvezel". Het belooft snelheden tot 10 gigabit per seconde, wat 10 keer sneller is dan de huidige 4G LTE-snelheden tot één gigabit per seconde. Zoals presentatoren graag opmerkten, betekende dit dat je een full HD-film in een paar seconden kon downloaden in plaats van een paar minuten.

5G zou zelfs providers van draadloze internetdiensten in staat kunnen stellen draadloos breedbandinternet thuis aan te bieden. Dit kan echte concurrentie betekenen voor Comcast en andere andere bekabelde internetproviders… en we weten allemaal hoe slecht ze wat concurrentie kunnen gebruiken.

Deze technologie klinkt natuurlijk geweldig, maar er v alt nog niet echt iets te testen. Zelfs als de snelheden zo goed zijn als beloofd, wat voor soort datalimieten zullen mobiele telefoonmaatschappijen op hun plannen slaan? Als je extra moet betalen voor het daadwerkelijke gebruik van die gegevens, of als je snel wordt teruggebracht naar lagere snelheden nadat je een paar gigabytes hebt gebruikt, is die geavanceerde nieuwe 5G-verbinding veel minder aantrekkelijk.

Verizon heeft plannen om 5G in 2018 in een paar Amerikaanse steden te lanceren, maar ze zullen het in eerste instantie gebruiken voor breedbandinternet thuis, niet voor mobiele telefonie. De implementatie zal hopelijk in 2019 toenemen, maar 5G is misschien pas in 2020 echt wijdverbreid in de VS.

NVIDA Big Format Gaming Display (BFGD)

Afbeelding
Afbeelding

NVIDIA heeft ons dit jaar veel coole dingen laten zien, maar geen enkele is zo indrukwekkend als zijn nieuwe 65-inch gaming-display. Het is technisch gezien een monitor (omdat deze geen tv-tuner bevat), maar in alle opzichten is het een tv die is ontworpen voor 4K, HDR, pc-gaming en streaming met lage latentie. Het wordt geleverd met SHIELD ingebouwd, zodat je al je favoriete films en shows kunt bekijken, je favoriete pc- of Android-games kunt streamen of spelen, allemaal in prachtige 4K HDR en op 120 Hz met G-Sync. Ze hebben geen prijzen aangekondigd, maar je kunt er zeker van zijn dat deze duur zullen zijn - voor de meesten van ons is het een product waar we meer van zullen kwijlen dan dat we in werkelijkheid bezitten.

Eervolle vermelding van NVIDIA was de nieuwe versie van GeForce Now, waarmee je games vanuit de cloud kunt streamen en zelfs op de goedkoopste, meest waardeloze pc's kunt spelen.

Windows 10 ARM-laptops

Afbeelding
Afbeelding

We zijn nieuwsgierig naar Windows 10 op ARM sinds het voor het eerst werd aangekondigd, vooral nu fabrikanten een batterijduur van 20 uur hebben die de hele dag meegaat. CES gaf ons onze eerste hands-on blik op een apparaat van Lenovo dat bekend staat als de Miix 630. Het is meer een converteerbare tablet dan een echte laptop (vergelijkbaar met de Surface), wat lijkt te zijn wat Microsoft aandringt op ARM-tablet-laptops, in plaats van laptoptablets, zo u wilt. We hebben nog steeds geen prestatiebenchmarks of informatie over hoe x86-apps erop zullen draaien, maar alleen al het bestaan van deze apparaten maakt ons enthousiast.

Google Assistent Smart Displays

Afbeelding
Afbeelding

Amazon's Echo Show en Echo Spot lieten ons zien wat spraakassistenten kunnen doen als je op een scherm tikt, en nu heeft Google het leuk gevonden door samen te werken met een paar bedrijven om op Google Assistent gebaseerde slimme schermen te introduceren.

Lenovo, JBL en LG hebben hun eigen versies uitgebracht van een soort Google Home met scherm, waarbij het Lenovo-model het mooiste en Google-achtigste is. Het scherm kan je aankomende agenda-evenementen tonen, je een routebeschrijving geven, je feeds van je beveiligingscamera's laten zien en meer.

Lenovo's 8-inch model kost $ 199, terwijl de 10-inch versie $ 249 kost en ergens deze zomer uitkomt.

Roav Viva Alexa-compatibele autolader

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt misschien nog nooit van Roav gehoord, maar ze zijn eigenlijk een subsidiebedrijf van Anker, een van onze favoriete accessoiremakers in de branche. Ze kondigden een nieuwe auto-oplader aan, de Viva genaamd, die wordt geleverd met twee USB-poorten die zijn uitgerust met Anker's PowerIQ. Maar de beste eigenschap is dat Alexa is ingebouwd, dus het is alsof je een kleine Echo Dot in je auto hebt.

De Viva maakt via Bluetooth verbinding met de stereo van je auto en je telefoon. Van daaruit geeft het data-abonnement van je telefoon Alexa zijn internetverbinding. Als de Roav-app is geïnstalleerd, kun je Alexa om een routebeschrijving vragen, muziek streamen, familie en vrienden bellen en meer. Het beste is dat het slechts $ 50 kost en nu beschikbaar is voor pre-order.

HTC Vive Pro

Afbeelding
Afbeelding

We houden van de HTC Vive en de Vive Pro verbetert hem op bijna alle manieren. De headset is gemakkelijker op te zetten en vast te zetten, voelt meer gebalanceerd op je hoofd, bevat een ingebouwde koptelefoon, plaatst dubbele camera's aan de voorkant en zorgt voor een draadloze adapter om de lange kabels die de headset met je pc verbinden, kwijt te raken.

Veruit de meest indrukwekkende verbetering in de Vive Pro is echter de verbeterde schermresolutie: met 1440×1600 per oog (tegenover 1080×1920 op de originele Vive), zijn de graphics veel scherper dan op het het oude model, en het "schermdeureffect" is veel minder zichtbaar (hoewel het nog steeds enigszins merkbaar is, vooral in lichtere scènes).

Beyerdynamic Aventho draadloze hoofdtelefoon

Afbeelding
Afbeelding

Er waren veel coole koptelefoons op CES, maar we kwamen steeds terug bij Beyerdynamic's Aventho Wireless. Het heeft een behoorlijk interessante combinatie van functies:

  • aptX Bluetooth voor draadloos van hoge kwaliteit
  • Slimme sensoren die de muziek pauzeren wanneer je één oorschelp van je hoofd ha alt (in tegenstelling tot Apple's AirPods)
  • Actieve ruisonderdrukking met drie instellingen voor verschillende geluidsomgevingen (wat verrassend goed werkte in de lawaaierige CES-kamer toen ik ze testte)
  • Geluidspersonalisatie: doe een gehoortest met behulp van de hoofdtelefoon, en het zal uw muziek egaliseren om eventuele hiaten in het spectrum van uw gehoor op te vullen.

We hebben die laatste functie niet kunnen testen, maar het is zeker intrigerend - en de andere functies werkten goed, dus Beyerdynamic heeft onze aandacht.

Snel opladen via USB, gestandaardiseerd

Afbeelding
Afbeelding

Snel opladen via USB is een puinhoop. Fabrikanten hebben hun eigen standaarden zoals Qualcomm Quick Charge, Samsung Adaptive Fast Charge en Huawei SuperCharge. Dit betekent dat je verschillende snelladers nodig hebt voor verschillende apparaten.

Het USB Implementers Forum - de branchegroep die de USB-standaard definieert - heeft dit opgelost. "Certified USB Fast Charger" is een nieuw logo dat zal verschijnen op apparaten die de functie "Programmable Power Supply" ondersteunen, die deel uitmaakt van de USB Power Delivery 3.0-specificatie. Fabrikanten kunnen hun eigen aangepaste algoritmen gebruiken om het opladen te versnellen, maar de onderliggende hardware zal compatibel zijn met alle apparaten met dit logo.

De USB-IF verzekerde ons dat fabrikanten erg geïnteresseerd zijn in deze standaard. Dit betekent dat snelladen in de toekomst "gewoon werkt" en dat u geen verschillende snelladers nodig hebt voor verschillende apparaten. Zoek gewoon naar het logo.

WPA3 voor betere wifi-beveiliging

Afbeelding
Afbeelding

De Wi-Fi Alliance heeft WPA3 aangekondigd ter vervanging van de WPA2-standaard voor het beveiligen van wifi-netwerken. WPA2 heeft ons goed gediend, maar het heeft zijn problemen gehad, zoals KRACK.

Technisch gezien is dit ook een certificering. Er zijn vier nieuwe Wi-Fi-functies vereist voor "Wi-Fi CERTIFIED WPA3"-branding. WPA3-gecertificeerde apparaten verschijnen in 2018.

WPA3 belooft het probleem van snuffelen op openbare wifi-netwerken op te lossen. Wanneer u verbinding maakt met een openbaar Wi-Fi-netwerk, zoals een in een coffeeshop, hotel of luchthaven, is uw verbinding vaak niet-versleuteld, waardoor mensen een deel van uw verkeer kunnen bekijken. WPA3 lost dit probleem op door alle communicatie tussen apparaten en de router te coderen.

De nieuwe standaard zal ook beschermen tegen "woordenboekaanvallen", waardoor het moeilijker wordt om de wachtwoordzin van een wifi-netwerk te raden met software voor het kraken van wachtwoorden. Het zal het gemakkelijker maken om apparaten zonder schermen (zoals smarthome-apparaten) te verbinden met wifi-netwerken. We kennen nog niet alle details, maar we zullen in de toekomst meer te weten komen over wat WPA3 precies brengt.

Een paar teleurstellende en ronduit belachelijke dingen

De meeste CES waren dit jaar niet verschrikkelijk - het voelde gewoon een beetje vergeetbaar. Maar zoals altijd waren er enkele dingen die ons gewoon boos maakten. Dus, als een kleine bonus, waren hier enkele van onze minst favoriete dingen die we dit jaar zagen.

Kodak's Bitcoin Mining Scheme

Afbeelding
Afbeelding

Kodak - het camerabedrijf dat in 2012 failliet ging en nu slechts een schim is van zijn vroegere zelfbeslotenheid om deel te nemen aan de cryptocurrency-rage op CES. Ze verkopen een Bitcoin-mijnwerker genaamd de "Kodak KashMiner" met "Kodak HashPower". Of beter gezegd, ze verkopen een Bitcoin-mijncontract. Als je vooraf $ 3400 beta alt, heb je een contract van twee jaar waarbij je de helft van de Bitcoin krijgt die de miner produceert, en Kodak de andere helft. Kodak "schat" dat u gedurende twee jaar elke maand $ 375 per maand krijgt. Dat veronderstelt dat de prijs van Bitcoin stabiel blijft (wat niet het geval zal zijn) en dat de mijnbouw binnen die twee jaar niet moeilijker zal worden (wat wel het geval zal zijn). Je vraagt je af: als Kodak echt een magische geldmachine heeft, waarom zouden ze dan niet alle winst voor zichzelf houden?

Dit spul is slangenolie van het hoogste niveau - bekijk het misleidende marketingmateriaal dat Kodak uitdeelde.

Dat is niet alles wat Kodak doet. Ze kondigden ook KodakOne aan, hun eigen op blockchain gebaseerde service voor het bijhouden van fotolicenties. Het is om de een of andere reden geïntegreerd met KodakCoin, een cryptocurrency voor betalende fotografen. Dit staat volledig los van hun Bitcoin-plannen, behalve dat beide betrekking hebben op cryptocurrency en een blockchain.

Kodak brengt hier niets nieuws op tafel. De Kodak KashMiner lijkt gewoon een Bitmain Antminer S9 te zijn met een Kodak-logo erop. En de KodakCoin lijkt een rebranded-versie van de RYDE-munt te zijn, die nooit veel aandacht kreeg. Maar mensen betalen Kodak om hun vertrouwde merknaam te verhuren, want dat is waar Kodak toe is gereduceerd.

Samsung. Gewoon…Alles

Afbeelding
Afbeelding

Samsung's stand dit jaar was een samensmelting van alle slechte ideeën die het ooit had, gecombineerd in één productlijn.

Weet je nog, Bixby, de virtuele assistent die niemand wil, en die mensen actief proberen uit te schakelen?

Weet je nog slimme koelkasten, het product dat niemand nodig heeft?

Combineer beide, voeg een aantal vergelijkbare belachelijke producten toe, plaats ze in een Apple-achtig ecosysteem en je hebt een basisidee van wat Samsung dit jaar doet. Het creëert meer slimme apparaten die je niet nodig hebt, zet Bixby op alles en laat het allemaal samenwerken, dus je koopt een heleboel Samsung-producten en laat alles samenwerken. Ondertussen plaatsen andere bedrijven Google Assistant in hun tv's en werken ze met de producten die u al gebruikt. Samsung raakt me snel kwijt. (Hoewel hun snelle tv-opstelling er interessant uitziet.)

Alexa-compatibele kranen en andere onzin

Afbeelding
Afbeelding

Alexa en Google Assistant werden dit jaar in alles geïntegreerd. Sommige dingen waren logisch, zoals een thermostaat of lichtschakelaar die de noodzaak van een aparte Echo in dat deel van het huis overbodig maakt. Anderen … waren hoofd-krabbers. Delta Faucet onthulde bijvoorbeeld een slimme kraan geïntegreerd met Alexa. Het heeft wat Delta 'Touch2O'-technologie (barf) noemt, waarmee je de kraan kunt aanraken om hem aan en uit te zetten. Dat is eigenlijk niet erg, ondanks de naam.

Maar de Alexa-integratie heeft niet veel zin. Je kunt zeggen "Alexa, zet de kraan aan" of "Alexa, zet de kraan uit" - maar is het niet sneller om hem gewoon met je handen aan te zetten? Het is niet alsof je de kraan aanzet als je er niet in de buurt bent. Je kunt Alexa vertellen een precieze hoeveelheid water af te geven, dus dat is tenminste … iets?

Ik vroeg hoeveel de kraan zou kosten, maar Delta Faucet was nog niet klaar om dat aan te kondigen. Maar als je bedenkt dat gewone, niet-slimme Delta-kranen honderden dollars kosten … je kunt je alleen maar voorstellen wat een Delta-kraan met een computer erin zou kosten. Ik weet niet zeker of ik zo gedwongen ben.

We leven in een geweldige tijd waarin de mensheid in staat is allerlei gekke dingen te maken. Veel producten op CES zijn interessante stukjes techniek, maar zijn geen indrukwekkend product dat iemand eigenlijk zou moeten kopen, vooral als ze een hoge prijs hebben. We liepen langs een slimme airfryer waarmee je kon zeggen: "Hey Google, zet de airfryer aan". Maar je zet een airfryer alleen aan als je er eten in hebt gedaan, en dan sta je daar en kun je gewoon op de knop drukken - is dat niet sneller?

Maar als je voorbij alle onzin, de pratende robots en het speelgoed van $ 1000 kunt komen, zijn er wat nuttige dingen te zien. Laptops en USB-standaarden zijn misschien niet zo in het oog springend als een robot die je wasgoed opvouwt, maar het is iets dat je dagelijkse leven al snel zal beïnvloeden - en dat boeit ons meer dan een mythisch product uit het Jetsons-tijdperk dat niet zal komen tot bloei komen.

Populair onderwerp